Diverse

Cele mai rapide roller coasters din lemn

Nici pe departe nu se compară viteza unui roller coaster din lemn cu cea a unuia din oțel, dar traseul și spectaculozitatea sunt la fel de impresionante. Le găsim peste tot în lume și chiar s-au făcut clasamente în funcție de înălțime, viteză și alte caracteristici, clasamente care sunt aduse la zi în fiecare an. Iată care sunt primele 5 roller coasters din lemn din clasamentul celor mai rapide din lume, în ordine inversă.

Cel mai „lent” roller coaster în acest top 5, cu 108 km/h, este The Voyage din Parcul Holiday World, Indiana USA. Rulează pe șină din lemn ridicată pe structură de oțel. Are 50 m înălțime și străbate în 2 minute și 45′ secunde  aproape 2 km lungime, fiind al treilea roller coaster din lemn ca lungime din lume. A fost votat ani la rând ca fiind cel mai bun roller coaster din lemn de Amusement Today.

voyage-90degreetrack

Outlaw Run din Silver Dollar City, Missouri USA este deschis din 2013 și unul dintre primele roller coastere din lemn care a introdus un sistem inovativ la construcția șinelor. Acest sistem permite trenurilor să aibă roți din poliuretan care ajută la atingerea unor performanțe pe care trenurile clasice din lemn nu le pot avea. Atinge 109 km/h.

outlawrun-tlb13-3

Colossos din ParculHeide Park, Germania, ocupă locul 3 cu 110 km/h. Are o înălțime de 48 m, iar desenul traiectoriei îi permite să fie rapid, dar să aibă și porțiuni de alunecare lină.

colossos2

Locul 2 este ocupat de El Toro din Six Flags Great Adventure, New Jersey SUA, cu 113 km/h. Designul inovator face ca saltul în partea de sus să fie unul dintre cele mai rapide, dacă nu cel mai rapid. Spre deosebire de roller coasters din lemn obișnuite sau cele hibrid lemn-oțel, El Toro are un design al traiectoriei care îl face remarcabil de lin, dar și incredibil de rapid.

roller coasters din lemn

Și pe primul loc, cu o viteză de 116 km/h, se află Goliath, din Parcul Six Flags Great America din Illinois, SUA. Unii îl consideră a fi un hibrid și nu un roller coaster tradițional din lemn. Este considerat cel mai înalt și cel mai abrupt roller coaster de lemn din lume.

roller coasters din lemn

Ultimile știri apărute despre inaugurarea în vară a unor noi roller coasters din lemn , tind să schimbe puțin acest clasament. Ele nu au fost însă oficial înregistrate, dar rezultatele există. El Toro pare să fie detronat de pe locul 2, cu o diferență de o,3 km/h (12,65 km/h fara de 12,98 km/h) de Wildfire din Kolmarden, Suedia, iar Goliath de Lightning Rod din Dollywood, Tennessee SUA, cu 117,5 km/h. Asta ca să vedeți cât de strânsă este lupta. 🙂

roller coasters din lemn

roller coasters din lemn

Anamaria

Anamaria are peste 15 ani de experienta in marketing si comunicare pentru firme din industria si retailul de mobila. Inainte de Ces Brands a coordonat activitatile de marketing la ICLA Romania.

Adaugă comentariul

Adaugă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Abonează-te la newsletter

ro_RORomanian