Evenimente

Cum a fost Noaptea albă la Casa Artelor

Exact acum o săptămână, pe 22 octombrie, creatorii și designerii de produs au făcut Noapte albă la Centrul Cultural Casa Artelor, invitați de Asociația Atelierul de Creație.

Ediția a V-a a proiectului Noaptea albă a creatorilor și designerilor de produs, finanţată de Ministerul Culturii, a creat cadrul specific unei galerii de artă contemporană într-o locaţie elegantă, potrivită pentru prezentarea și promovarea creatorilor și designerilor talentați, dar și pentru încurajarea interacțiunii dintre expozanți și vizitatori.

Mihaela Ion, directoarea de proiect afirmă: “Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs este un proiect – platformă activă de networking, ce din 2012 construieşte comunitatea creativilor din România. Produsele prezentate în cadrul acestor evenimente nu sunt spre vânzare, astfel se elimină comercialul şi partea vânzărilor, lăsând loc discuţiilor libere între creatori, vizitatori, bloggeri, mass-media. ”

Ca într-o galerie de artă, atmosfera clasică și elegantă a locului a pus în valoare și a evidențiat frumos fiecare dintre lucrările expuse.

14523283_1411201975564572_7307595892714701936_n

Cei 27 de creatori și designeri de produs expozanți: Aerobot LEVEL // Atelier KIKU // Atelier Mustață // Atelier Ciprian Manda // Brielle Bijoux // Ciprian Ariciu Ceramics //Clic-clac// Craft86 // Dan Schiller Design // Deco Box // Deliciu Mic // Gabi Toma // Gămălie // genuineleather. // Lemnia // Metal Creativ // nicomade.ro // N o o r // Raicelai. Terrariums and green deco // Ramona Chifu // Slender Tree // Studio Mud // Square Art Studio // Șnur // Vika Tonu Design // WHAT IF I FLY // Wood Be Nice // Galeria de Artă Artfooly au inspirat vizitatorii, bloggerii și fotografii prezenți la eveniment cu idei și tehnici de creație inovative.

nacd-_revista_atelierul_9

14633071_1411201178897985_5528493672576447955_n

Au putut fi admirate piese de mic mobilier, bijuterii, obiecte de artă contemporană, obiecte decorative din lemn, ceramică, metal, sticlă, piele. Toate materialele și lucrările s-au completat reciproc într-o expoziție omogenă. Culorile Bold ale ceasurilor Deco Box realizate din mozaicuri de lemn i-au întâmpinat pe vizitatorii expoziției.

decobox_1

Craft86 nu a venit cu 86 de lucrări, dar acesta este un număr limită ales pentru fiecare dintre piesele colecției Roots.

img_1019Corpurile de iluminat Schirba și  Stairways de la Atelier Kiku s-au integrat perfect în spațiu și s-au implicat în crearea atmosferei.

atelier_kiku

noaptea alba la casa artelor

noaptea alba la casa artelor
Wood be nice

Lemnia are o poveste recentă și foarte frumoasă așa cum sunt și gențile sale din lemn. Este interesant că povestea este spusă de bărbați pentru femei.

noaptea alba la casa artelor

Atmosfera muzicală a fost creată de pianistul Alex Racoviţă, cel care se joacă cu armoniile la pian şi în concertele lui Smiley, și de DJ Grobby Anne – DJ ce activează de peste 10 ani în zona underground şi groove românească. Barul Creative Arts a tratat publicul prezent cu băuturi special alese pentru a completa experiența întregului eveniment.

Proiectul Noaptea albă a creatorilor și designerilor de produs este realizat de echipa Asociației Atelierul de Creație, organizație non-profit ce susține de mai bine de şase ani abordările alternative de prezentare în spații noi de consum de cultură. Încă de la înființare, din 2011, contribuie la construirea şi dezvoltarea comunității designerilor şi creatorilor de produse la nivel naţional. Prin implicarea sa activă în dezvoltarea industriei creative, asociația reușește să promoveze valorile contemporane ale culturii românești.

Echipa de organizare a Asociaţiei Atelierul de Creaţie pentru Noaptea albă a creatorilor și designerilor de produs, ediţia a V-a, a fost formată din: Mihaela Ion, Teodora Vlădescu, Vali Grosoşiu, Anca Ionescu, Elisa Ene, Daniela Lazăr, Daniel Mircea şi voluntarii asociaţiei: Andreea Darie, Alexandra Tomas, Ramona Chifu Mateeescu, Andreea Manea, Irina D. Stanciu, Ștefan Balea.

O noapte frumoasă, o întâlnire de reîncărcare a bateriilor cu bun gust și inspirație. Deja este așteptată următoarea ediție.

Mai multe imagini de la acest eveniment puteti gasi pe pagina revista Atelierul.

Anamaria

Anamaria are peste 15 ani de experienta in marketing si comunicare pentru firme din industria si retailul de mobila. Inainte de Ces Brands a coordonat activitatile de marketing la ICLA Romania.

Adaugă comentariul

Adaugă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Abonează-te la newsletter

ro_RORomanian