Prezentare case din lemn

Cabana din lemn folosită în filmul The Bodyguard

Vă mai amintiți filmul The Bodyguard? Sunt convinsă că da în ciuda faptului că a trecut ceva timp de atunci (a fost lansat în 1992). Filmul cu Whitney Houston și Kevin Costner, în rolurile unei vedete pop, respectiv al bodyguard-ului acesteia. Spre final, acțiunea filmului se mută într-o cabană aflată pe lacul Fallon Leaf, un mic lac foarte aproape de celebrul lac Tahoe. Cu toate că aici acțiunea filmului ajunge la momente foarte intense, este imposibil să nu fie remarcată cabana.

cabana

Nu este chiar o simplă cabană, așa cum se sugerează în film, ci o locuință de vacanță luxoasă, cu 5 dormitoare, garaj cu 3 locuri și vedere către lac din toate camerele. Este așezată chiar pe malul lacului, fiind înconjurată de 3 acri de pădure.

cabana

A fost proiectată în 1969 de un celebru arhitect Paul Hamilton pentru o familie care a deținut-o timp de 45 de ani. Este toată din lemn – podea, pereți, tavan. Tot ce nu este sticlă este lemn. Excepție face impozantul șemineu de granit din living.

cabana

Casa are 1000 mp și se numește Tallac House de la munții Tallac care străjuiesc lacul și asupra cărora casa are o vedere foarte frumoasă.

cabana

Încă de la intrare te întâmpină 2 uși impresionate din lemn sculptat.

cabana

Se intră in livingul generos, foarte vitrat, cu vedere atât spre lac cât și spre munții Tallac.

cabana

cabana

În afara spațiului din living, mai există un loc pentru relaxare, un bar așezat strategic, cu scaune înalte, având alături masa cu bănci de-o parte și alta. În același spațiu se află și un pian în aceeași culoare de nuc deschis ca tot lemnul aflat împrejur.

cabana

Casa are 5 dormitoare și 3 băi. Toate dormitoarele au ferestre mari ce oferă cu generozitate imaginea lacului.

cabana

Nici în bucatarie, unde s-au filmat scene din film, nu s-a făcut economie de lemn. Deosebite sunt polițele folosite pentru depozitare, care dau bucătăriei un aer foarte rustic.

cabana

Cabana are și celebrul ponton de pe care Costner se aruncă pentru a salva copilul vedetei aflat în pericol într-0 barcă gata să explodeze.

cabana

Și să nu uităm că, atunci când s-a aruncat în apele lacului, era iarnă.

cabana

În 2015 casa a fost pusă în vânzare. Brokerul care se ocupă de această tranzacție spune că a aflat o mulțime de povești care leagă casa de film. El spune că Whitney pur și simplu adora casa și nu ar mai fi vrut să plece de acolo. Casa a fost aleasă pentru poziția ei retrasă, dar și pentru că se află lângă unul dintre cele mai frumoase lacuri de mai mici dimensiuni. De asemenea, faptul că se află la numai câteva minute de Nevada sau South Lake Tahoe a fost un mare avantaj pentru întreaga echipă a filmului.

cabana
sursa foto; countryliving.com

Am verificat și casa nu s-a vândut încă. Așa că mai există o șansă pentru doritori …

cabana

(sursa articolului aici)

Mihaela Radu

Mihaela Radu este inginer chimist dar are o mare pasiune pentru lemn. De mai bine de 20 de ani lucreaza in domeniu, finisarea lemnului fiind ceea ce a definit-o in aceasta perioada. A acumulat experienta lucrand intr-un institut de cercetari, in propria firma, precum si intr-o multinationala. Isi doreste sa impartaseasca continuu din experienta proprie cu cei care au aceeasi pasiune....si nu numai.

Adaugă comentariul

Adaugă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Abonează-te la newsletter

ro_RORomanian