Deco&Design

Farmhouse – stil ce te duce cu gândul la Provence

Fiecare ne dorim să ne amenajăm casa cât mai aproape de dorințele, nevoile, dar și de visele noastre. Dacă acum câteva zeci de ani lipsa de informație ne făcea să ne limităm numai la nevoi – pat, masă și scaune, dulap – pe care le înfrumusețam cu ceva tradiție sau veche eleganță moștenită, explozia de informație din prezent ne face să adoptăm stiluri care nu ne-au caracterizat, dar pe care le-am visat mereu. Așa este și farmhouse, un stil retro delicat, care prin decorațiunile sale te poartă cu gândul spre Provence.

farmhouse
sursa foto: blog.froy.com

Farmhouse este o abordare modernă  a decorațiunilor interioare a cabanelor și a caselor de la țară. Se pune accentul pe tradițional, pe elemente și culori inspirate din natura. Buchete de lavandă sau de alte flori, verzi sau uscate, așezate în vaze atipice sau în vase reciclate sunt nelipsite și adaugă stil casei.

farmhouse
sursa foto: decoholic.org

Mobila specifică stilului este din lemn sau lemn combinat cu fier forjat. Dau foarte bine piesele unice, executate manual, cele recondiționate sau cele învechite artificial, prin metode de tipul distress. Mesele sunt mari, rustice, din lemn, inconjurate de scaune simple sau bănci, tot din lemn.

farmhouse
sursa foto: wayfair.com

În general, mobila este de dimensiuni mari, primitoare si relaxantă. Fotoliile, canapelele si paturile sunt generoase și acoperite cu tot felul de perne și țesături din fibre naturale, precum inul. Culorile cele mai folosite sunt alb, gri, crem, culoarea nisipului și albastrul gri.

farmhouse
sursa foto: lavenderfieldonlinen.com

Pentru depozitare se aleg dulapuri simple, cu multe spații deschise, la vedere, lăzi de zestre sau polițe. Sunt foarte apreciate obiectele reciclate sau refăcute. Uși sau obloane vechi pot fi folosite ca elemente de decor.

farmhouse
sursa foto: littlevintagenest.com

Bucătăriile decorate în stilul farmhouse au dulapuri albe si chiuvete mari, de fontă. Si aici sunt polițe pe care stau mirodenii în borcane și borcănașe, tacâmurile sunt puse în căni reciclate, sunt ștergare, șorțuri agățate la vedere si buchete de lavandă.

farmhouse
sursa foto: hellofarmhouse.com

Specific stilului sunt pereții placați cu lemn vopsit alb și grinzile din lemn.

farmhouse
sursa foto: nimo.com

Casa decorată în acest stil va avea terasă din lemn, cu balansoar și flori puse în ghivece atipice – butoaie, garnițe, cratițe vechi.

farmhouse
sursa foto: houseofhowthornes.com

Stilul farmhouse este simplu și sensibil, mai sobru decât shabby chic dar mai delicat decât stilul rustic. Dacă vi-l doriți nu trebuie să așteptați să cumpărați o casă pentru a-l avea. Puteți folosi elementele specifice pentru a vă transforma apartamentul.

farmhouse
sursa foto: blog.froy.com

Culorile, țesăturile, pernele, buchetele de flori, în special lavanda, obiectele refolosite sau reciclate (căni mari ușor ciobite transformate în vaze), coșurile folosite pentru a depozita orice – de la prosoapele din baie și șervetele din bucătărie până la cheile de la intrare – pot transforma un banal apartament într-unul în stil farmhouse pe care să-l numiți cu drag „acasă”.

farmhouse
sursa foto: citytile.net

Mihaela Radu

Mihaela Radu este inginer chimist dar are o mare pasiune pentru lemn. De mai bine de 20 de ani lucreaza in domeniu, finisarea lemnului fiind ceea ce a definit-o in aceasta perioada. A acumulat experienta lucrand intr-un institut de cercetari, in propria firma, precum si intr-o multinationala. Isi doreste sa impartaseasca continuu din experienta proprie cu cei care au aceeasi pasiune....si nu numai.

Adaugă comentariul

Adaugă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Abonează-te la newsletter

ro_RORomanian