Prezentare case din lemn

O căsuță în copac, un tei bătrân și…o idee

Cred că toți ne-am dorit în copilărie să avem o căsuță în copac sau măcar un prieten cu o astfel de căsuță, să ne putem juca și noi în ea. Căsuța din copac pare a întruchipa visul universal al copilăriei, pentru că o găsim pe primele locuri în lista de dorințe a copiilor din lumea întreagă. Pe mulți dintre noi acest vis îi insoțește și la maturitate astfel că, peste tot in lume, găsim hoteluri, resorturi, campusuri care oferă cazare în case construite în copaci. Despre astfel de căsuțe construite în copaci v-am mai spus și cu alte ocazii. Cea de astăzi are însă o mică poveste care mi-a plăcut mult.

căsuță

În Austria, la 30 minute de mers cu mașina de Klagenfurt, se află hotelul Prechtlof, un apreciat loc de cazare din zonă, cu spa și centru wellness cu apă dulce și o ofertă foarte largă de vinuri selecționate de un somelier certificat. Nu sunt însă singurele atracții ale hotelului. Surpriza este posibilitatea cazării într-o căsuță aflată în vârful unui tei aflat pe proprietate.

În urmă cu câțiva ani proprietarul a hotărât să repare acoperișul hotelului. În timpul reparațiilor, beneficiind și de serviciile unei macarale, a avut curiozitatea să vadă împrejurimile și culmile munților Karawanken, de la înălțimea bătrânului tei aflat în curtea hotelului.

căsuță

Priveliștea s-a dovedit a fi impresionantă. În timp ce admira acoperișurile orașului vechi din apropiere, munții și câmpiile din Althofen, i-a venit ideea de a face ceva pentru a împărți cu oaspeții săi această incredibilă priveliște.  Și astfel, 2 ani mai târziu, după multe aprobări și proceduri efectuate, în vârful teiului vechi de aproape 300 de ani a apărut o frumoasă căsuță pe două niveluri.

căsuță

O scară din lemn permite oaspeților să ajungă la primul nivel al casuței, unde a fost construit un apartament cu o mică baie, inclusiv un duș. Și totuși nu aici vor avea oaspeții surpriza maximă.

căsuță

Urcând în continuare vor ajunge la al doilea nivel, unde se află o terasă cu șezlonguri și o cadă din lemn de unde se poate admira în voie orașul Altenbach. Senzația în momentul când ajung pe terasă este așa de puternică încât oaspeții rămân muți de uimire.

căsuță

Construcția a fost realizată din larice, de o firmă locală, pentru că este un lemn nu foarte greu, dar rezistent. Proiectul a fost făcut astfel încât copacul să aibă cât mai puțin de suferit. Protejarea lemnului  fost făcută cu ulei special cu rezistență la radiația UV.

căsuță

Căsuța din bătrânul tei este considerată de proprietarul hotelului bijuteria coroanei. Aici vin cupluri pentru a sărbători diverse evenimente, dar mai ales tineri căsătoriți pentru luna de miere. Iar vinul sau bucatele alese pot fi trimise sus cu un coșuleț cu scripete. Nu-i așa că totul pare din poveste?

căsuță

(sursa: treehousemap.com)

Mihaela Radu

Mihaela Radu este inginer chimist dar are o mare pasiune pentru lemn. De mai bine de 20 de ani lucreaza in domeniu, finisarea lemnului fiind ceea ce a definit-o in aceasta perioada. A acumulat experienta lucrand intr-un institut de cercetari, in propria firma, precum si intr-o multinationala. Isi doreste sa impartaseasca continuu din experienta proprie cu cei care au aceeasi pasiune....si nu numai.

Adaugă comentariul

Adaugă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Abonează-te la newsletter

ro_RORomanian