Finisare DIY

Vopsele făcute anume pentru a stimula creativitatea

Acum ceva timp am participat la un atelier în Bucuresti pentru a afla mai multe despre vopselele Annie Sloan. De altfel am și scris despre acea experiență pentru că a fost una instructivă și plăcută. Nu era pentru prima dată cand auzeam despre vopselele cretoase, văzusem fotografii pe net cu rezultate ale aplicării lor și-mi plăcea aspectul lor antichizat. Experiența de la workshop m-a determinat să aflu tot mai multe despre prezența Annie Sloan în Romania și am văzut că sunt câteva locuri în țară unde pot fi găsite. Numitorul comun al acestor magazine este creativitatea. Toți cei ce vând vopsele Annie Sloan în România sunt persoane creative și demonstrează acest lucru prin amenajarea propriilor magazine, prin atelierele pe care le fac cu cei dornici să învețe tehnici de lucru și prin transformările pieselor vechi de mobilier sau a altor obiecte, pe care alții le-ar vedea cu siguranță pierdute.

creativitatea

De fapt acestor persoane creative se și adresează Annie Sloan. Vopselele sunt făcute să fie aplicate cu ușurință iar regulile de aplicare sunt mai puțin stricte. Este suficient să-ți dorești să schimbi ceva în casă și cu ajutorul vopselelor cretoase o poți face într-o singură zi. Se poate vopsi mobilierul din lemn, dar și din PAL, metal, plastic. Le poți aplica chiar și pe piele și materiale textile. Sunt produse pe bază de apă, așa că nu veți avea probleme cu mirosul de diluant în casă, iar aplicarea lor este joacă de copii.

creativitatea

Creativitatea este de fapt criteriul după care Annie Sloan își alege distribuitorii. Colaborează cu mii de magazine din întreaga lume și se mândrește cu faptul că nu sunt 2 la fel. Cu toate că proprietarii acestor magazine sunt invitați foarte des la Oxford pentru a învăța noi tehnici dezvoltate de Annie Sloan, magazinele lor nu sunt la fel, fiecare având personalitatea sa dată de propria creativitate.

creativitatea

De ce este atât de important să fie creativi? Pentru că vopselele sunt făcute de o persoană creativă iar pentru a putea exploata la maximum potențialul lor este nevoie de imaginație, de simț artistic, de oameni care depășesc bariere. Folosite de persoane fără aceste calități vopselele pierd din capacitatea lor de transformare și intră în banal. Atelierele pe care toți acești distribuitori le țin la rândul lor sunt tocmai pentru a arăta celor interesați ce pot obține lăsând imaginația să lucreze, eliberând spiritul artistic.

creativitatea

Creativitatea poate fi pusă în valoare atunci când se încearcă salvarea vechilor piese de mobilier. Tot timpul am spus că, din păcate, aruncăm lucrurile vechi cu prea mare ușurință. Suntem supărați că resursele nu sunt protejate, că sunt exploatate haotic, în schimb dacă ne-a rămas de la bunici sau părinți un birou vechi îl aruncăm imediat și cumpărăm ceva nou. Nu ne gândim o clipă că este lemn, că este bun, că este amintire, că poate fi reinventat. Pur și simplu ne dorim altceva. De aceea vă arăt cu plăcere ce se poate face cu vopselele cretoase și cu puțină creativitate.

creativitatea

Când v-am povestit despre transformarea vechiului dulap din șură făcută de distribuitorul de la Ciceu, v-am spus că există mai multe astfel de locuri unde pot fi găsite vopsele Annie Sloan. Cel pe care l-am descoperit de curând și unde cu siguranță veți găsi multă creativitate este cel din Târgu Mureș. Se numeste Kamandalu Art & Craft și este un atelier de arte și meserii deschis de o familie tânără  după mai multe călătorii în orient. Ei revopsesc mobila veche cu vopsele cretoase încercând să-i redea frumusețea de odinioară, dar și să salveze vechile valori. Deschiderea acestui atelier a fost un vis devenit realitate.

creativitatea

Dintre multele transformări de piese de mobilier pe care le-au realizat am ales, cu mare greutate, câteva. Am ales greu pentru că toate sunt frumoase, sunt pline de viață și culoare, sunt o imagine a ceea ce poate deveni, cu puțină imaginație și multă dragoste, o veche piesă de mobilier aruncată într-un colț.

creativitatea

creativitatea

creativitatea

Veți avea ocazia să vedeți vopselele Annie Sloan și la Târgul de mobilă, accesorii și echipamente BIFE SIM din perioada 13-17 septembrie. Vor fi și demonstrații cu tehnicile de aplicare, dar despre prezența la târg vă voi spune mai multe cât de curând.

creativitatea

Mihaela Radu

Mihaela Radu este inginer chimist dar are o mare pasiune pentru lemn. De mai bine de 20 de ani lucreaza in domeniu, finisarea lemnului fiind ceea ce a definit-o in aceasta perioada. A acumulat experienta lucrand intr-un institut de cercetari, in propria firma, precum si intr-o multinationala. Isi doreste sa impartaseasca continuu din experienta proprie cu cei care au aceeasi pasiune....si nu numai.

Adaugă comentariul

Adaugă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Abonează-te la newsletter

ro_RORomanian