Parchet

Parchetul din butoiul de vin

Știți cum beneficiază vinul de pe urma contactului cu lemnul?! Așa și lemnul are de câștigat de pe urma vinului. Se produce o chimie, adică se leagă o frumoasă prietenie cu un schimb reciproc de arome, miresme și culori.

Maturarea vinului se face de obicei în butoaie de stejar, așa cum și pentru parchet este ales tot lemn de stejar. Ideea următoare reunește elementul comun – lemnul de stejar – și este una dintre cele mai frumoase și interesante idei de întrebuințare a butoaielor.

Vezi ultimul nostru video pe Youtube. Abonează-te aici și vezi cele mai noi filme.

Mă refer la fabricarea parchetului sau a pardoselilor din lemnul de stejar provenit de la butoaiele de vin.

 

Culoarea profundă este rezultatul impregnării în lemn a vinului, în timpul învechirii lui.

wood_barique_cube

Butoaiele, din regiunea Bordeaux, sunt atent selecționate pentru noua lor utilizare. O dată desprinse, scândurile sunt înmuiate în apă pentru o mai bună uniformizare a culorii. Scândurile sunt apoi lipite cu adeziv pe plăci de lemn și finisate cu lac transparent pentru protejarea suprafeței. Rezultă un parchet colorat natural cu o alternanță unică și sofisticată de nuanțe.

wood_barique04

Și din vinurile americane iese un parchet frumos. VWF reușește să obțină culori puternice și spectaculoase din vinurile regiunii Napa Valley.

Iar pentru a evidenția originea și autenticitatea lemnului există și o variantă care pune în valoare partea exterioară a butoiului.


Recomandare: Beți vinul și nu încercați acasă! Dacă aveți o casă mare veți avea nevoie de mult vin de vărsat pe jos sau dacă parchetul vostru este laminat, nu veți reuși să faceți nici măcar o petișoară.

wood_barique13

Bun vin! Noroc!

5 comentarii

Adaugă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Abonează-te la newsletter