Mobilier

Taburetul din lemn hibrid

Nu este despre cum să faci un alt model de scaun ci despre cum să faci altfel un scaun. Ideea este a lui Hattern – un studio de design din Coreea de Sud care face modele din deșeuri. Scopul lor este de a realiza produse practice și frumoase. Toată această idee și desfășurarea întregului proces de creație face parte din proiectul ZERO PER PROJECT.

Și-au propus să realizeze în felul lor un produs a cărei fabricație generează în mod obișnuit și deșeuri – un scaun. Astfel, proiectul a trecut într-o altă etapă și avea un alt scop – producția fără deșeuri.

Pornind de la premisa că din majoritatea proceselor de fabricație continuă să rezulte inevitabil foarte multe deșeuri, prin acest proiect contrazic acest inevitabil oferind o alternativă reală. În cazul de față au dezvoltat o tehnologie de realizare a unui scaun din care să nu rezulte deșeuri.

Tehnologia lor presupune folosirea lemnului hibrid. De fapt, lemnul hibrid este un material nou. Iar, în cazul acesta, tehnica de obținere a lemnului hibrid presupune crearea de forme noi prin înglobarea deșeurilor de lemn în rășină. Într-o matriță sunt așezate bucățile de lemn rămase iar spațiile dintre ele umplute cu rășină lichidă. Prin solidificarea rășinii se va forma noul material.

Scaunul este considerat a fi realizat din două părți – picioarele din lemn de stejar și placa superioară din lemn hibrid. În prima parte se construiesc picioarele, iar ceea ce rămâne ca deșeu este folosit în partea a doua prin tehnica lemnului hibrid pentru obținerea plăcii superioare. Practic, placa cuprinde deșeurile de lemn sub o altă formă rezultată din amestecul lor cu rășina.

Scaunele pot avea modele foarte interesante prin jocuri de forme și combinații de diferite soiuri de lemn și culori ale rășinii.

 

Iar cea mai simplă idee de a folosi deșeurile mai mici provenite de la diverse lucrări este de a face suporturi extrem de rezistente și foarte interesante, pentru pahare și sticle.

Cu tot acest proiect de apreciat, Hattern vine cu un design interesant și în același timp cu o soluție pentru problemele legate de consumul eficient al resurselor.

Anamaria

Anamaria are peste 15 ani de experienta in marketing si comunicare pentru firme din industria si retailul de mobila. Inainte de Ces Brands a coordonat activitatile de marketing la ICLA Romania.

Adaugă comentariul

Adaugă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Abonează-te la newsletter

ro_RORomanian