Deco&Design Finisare DIY

Jocul culorilor pe lemn

Uneori imaginația ne provoacă să folosim informațiile și experiența acumulată pentru a face lucrurile altfel decât ar trebui pentru un rezultat corect. Se întâmplă când spiritul artistic ne îndeamnă să creăm ceva unic, iar corect nu este suficient. Vrem „perfectul” viziunii noastre.

Imperfecțiunile lemnului nu mai sunt considerate defecte ci dimpotrivă, am văzut cum sunt evidențiate pentru a accentua aspectul natural. Mergând mai departe, s-ar putea scăpa puțin controlul și asupra finisajului. Să vedem ce se întâmplă dacă nu vrem ca el să iasă perfect. De multe ori, curiozitatea creativă ne împinge să facem exact acele greșeli semnalate insistent de specialiști (și bine fac), pentru a ajunge la acel rezultat spectaculos pe care ni-l dorim. Ce ar fi dacă inspirați de efectul produs, migrarea culorilor, de exemplu, recunoscută ca defect, ar fi folosită ca tehnică de colorare. Am avea control numai la alegerea paletei de culori, a cantităților și procentelor de culoare sau apă, iar tehnica – o dezlănțuire provocată, haotică și incontrolabilă.

meike-harde-wooden-aquarelle_2

Rezultatul o policromie și un desen special cu întrepătrunderi aleatoare de culori, degradeuri și nuanțe noi care se așează într-un mod unic pe lemn ca într-o continuă mișcare.

meike-harde-wooden-aquarelle
când „defectul” poate fi de pus pe perete
meike-harde-wooden-aquarelle_7
poate fi o variantă pentru placarea unui perete sau o pardoseală originală
meike-harde-wooden-aquarelle_8
o piesă simplă poate deveni o atracție vizuală

meike-harde-wooden-aquarelle_10

De data aceasta am reabilitat un defect și l-am trecut de la categoria „de evitat la „de încercat”. Așa că aveți grijă, dacă veți continua să vă informați s-ar putea să deveniți buni, foarte buni și să aveți tot felul de idei interesante și originale 😉

sursa imagini

Anamaria

Anamaria are peste 15 ani de experienta in marketing si comunicare pentru firme din industria si retailul de mobila. Inainte de Ces Brands a coordonat activitatile de marketing la ICLA Romania.

2 comentarii

Adaugă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

    • Tehnologia este destul de simpla. Pe placa pe care se doreste sa se obtina efectul se toarna apa pentru ca lemnul sa fie ud (in exces). Este bine ca pe laturile panourilor sa fie puse margini mai inalte care sa impiedice scrurgerea culorilor inainte de a se amesteca. Apoi, din loc in loc, la latitudinea fiecaruia, se toarna solutii de colorare hidrodiluabile, de diferite culori. Acestea se vor intrepatrunde in mod natural. Este obligatoriu ca lemnul sa fie ud. Altfel culorile migreaza foarte putin. La final se indaparteaza marginile pentru a cadea surplusul (daca este cazul) si se lasa panourile la uscat. Dupa uscare poate fi aplicat, pentru a proteja efectul, orice sistem de finisare transparent. Pentru a nu altera deloc culorile se recomanda sistemul acrilic pe solvent (1-2 straturi de grund, slefuire, un strat de lac).

Categorii

Abonează-te la newsletter

ro_RORomanian