Business

Inspectorul pădurii

Ministerul Mediului Apelor Și Pădurilor a lansat „Inspectorul Pădurii”. Ce este „Inspectorul Pădurii”? „Instrument de combatere a tăierilor ilegale” ne spune același Minister într-un comunicat de presă.

inspectorul padurii3

Inspectorul Pădurii este o aplicație care funcționează doar pe terminalele cu android. Poate fi descărcată gratuit din Google Play, adică de aici. Timp de o lună, aplicația va fi în variantă de test. Practic, prin aceasta, oricine poate verifica, cu propriul telefon cu sistem de operare android, dacă un camion sau altul care transportă masă lemnoasă o face cu acte în regulă sau nu. Cu alte cuvinte, această aplicație oferă posibilitatea populației să verifice într-un mod extrem de simplu, printr-un singur pas, legalitatea unui transport de lemne.

Cum funcționează aplicația? Introducem numărul de înmatriculare…

inspectorul padurii4

Așteptăm….

inspectorul padurii5

Aplicația afișează informațiile din sistem referitoare la acel transport.

inspectorul padurii6

Mai multe aflăm de la Cristiana Pașca Palmer, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor. „Să presupunem că suntem pe autostrada București – Pitești și observăm un vehicul care transportă masă lemnoasă. Avem de făcut un singur lucru: Introducem numărul de înmatriculare al camionului în aplicația pe care o avem deja descărcată pe telefonul mobil cu serviciul de date funcțional. Aplicația verifică, în timp real, acest număr în sistemul ”SUMAL” (N.R. sistem de evidență/supraveghere a lemnului de la tăiere până la producătorul final)  și oferă automat informații despre transport: În cazul în care transportul este înregistrat, aplicația va afișa informațiile disponibile despre acest transport. Asta înseamnă că respectivul vehicul transportă lemn în mod legal, înregistrat în ”SUMAL” și deține documentele necesare. În cazul în care numărul de înmatriculare nu este identificat, aplicația va genera următorul mesaj: Nu există Cod Online generat în ultimele 72 de ore pentru numărul auto verificat! Asta înseamnă că acest transport este posibil să fie ilegal, nefiind înregistrat în sistemul ”SUMAL”. În această situație, pasul următor este să sunăm la 112 pentru a reclama respectivul transport și pentru intervenția rapidă a instituțiilor de control. Practic, prin ”Inspectorul Pădurii”, orice cetățean interoghează automat baza noastră de date ”SUMAL”, a declarat Cristiana Pașca Palmer în cadrul unei conferințe de presă.

 

Dan

Am avut șansa să lucrez în diverse departamente. Astfel am acumulat experiență în Finance, Accounting, Logistic, Sales, Operations, Marketing. Sunt un om de echipă și un all around player. Sunt antreprenor, am coordonat vânzarea unui business de lacuri și vopsele pentru lemn către o multinațională. În 2016 am descoperit lumea digitală, publishingul și marketingul online. De atunci mi-am mutat experiența acumulată și aptitudinile în online.

Adaugă comentariul

Adaugă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Abonează-te la newsletter

ro_RORomanian