Prezentare case din lemn

Cabană sau rulotă din lemn?

Nu există nici o îndoială că fiecare vacanță ne bucură, ne relaxează și corpul și mintea. Explorarea unor noi locuri, că-s în țară, că-s în străinătate, inspiră și educă consecvent simțul nostru estetic, etalând idei și perspective noi. Un spațiu mic, gândit ingenios, o grădină „curată și aerisită” pot fi decoruri impecabile pentru ca vacanța să-și atingă scopul. Există multe locuri care te fac să vrei să le revezi și pentru cei mai comozi așa se și întâmplă. În schimb, pentru cei cărora „aventura stigă Uraa!” destinația este întotdeauna alta.

În timp ce găsim confortul impecabil întreținut în locații de lux, în ultima vreme ia amploare un alt model de ospitalitate mult mai personal.  Sunt spații de cazare non-conformiste, locuințe atipice, calde și primitoare.

Pentru a dovedi senzația mea, am selectat ceva foarte atipic. Nu garantez c-o să vă placă, dar sigur o să vă surpindă. Detaliile elementelor de design raportate la fiecare spațiu sunt uimitoare. O să mergem în Franța, asta e clar, dar ce alegem? O cabană sau o rulotă din lemn?

cabin_1

Chiar dacă există înăntru și un televizor cu ecran plat, nu este la fel de atrăgător ca această terasă. Mai rămânem puțin afară, după care, intrăm în bucătărie, într-o chicinetă de fapt, dotată cu plită, cuptor, frigider.

cabana rulota din lemn

Trecem către zonele de relaxare, de dormit …

cabin_8

… care sunt delimitate și eventual „închise” doar cu ajutorul draperiilor.

cabin_5

Dotările sunt suficiente și senzația este că nu lipsește nimic.

cabin_6

Piscina acoperită poate fi folosită tot timpul anului.

cabana rulota din lemn

Continuăm călătoria pe Coasta de Azur … în mijlocul pădurii …

leopard_7

într-un loc despre care pot spune că este inversul zicalei „pe afară vopsit gardul, înăuntru leopardul” …

leopard_6

și când intrăm …

leopard_2

… contrastul cu exteriorul amplifică și mai mult impresia de spațiu original.

leopard_4

Interiorul conține piese „de bază” absolut necesare, chiar și dacă îți vine să lucrezi măcar puțin, ai un spațiu special rezervat.

leopard_10

Pare simplist, dar totul este frumos pus la punct și …

leopard_8

… complet.

leopard_9

Știu că-i frumos, dar am găsit încă ceva intersant – rulote din lemn. Sunt pline de farmec fiind chiar exemple de amenajare a spațiilor minuscule cu tot ce este necesar.

rulota_4

Există astfel de rulote/vagoane care se închiriază, iar aceasta este una dintre ele. Este foarte bine aranjată și întreținută, iar dacă spațiul nu este o prioritate poate fi o opțiune interesantă.

rulota_1

Interiorul este conceput cu mare atenție pentru fiecare detaliu pentru ca locuirea să fie cât mai confortabilă.

rulota_3

Sau poate fi aleasă tot o locație pe roți, dar într-un stil diferit …

vagon_2

… mai colorat.

vagon_1

Scaunul tapițat este elementul surpriză, iar …

vagon_4

… „dulapul” nu este pentru haine, în situația asta ascunde o chiuvetă.

Prea târziu pentru o replanificare?

 

sursa imagini: airbnb.com / booking.com

 

Anamaria

Anamaria are peste 15 ani de experienta in marketing si comunicare pentru firme din industria si retailul de mobila. Inainte de Ces Brands a coordonat activitatile de marketing la ICLA Romania.

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • Si in Romania exista firme care construiesc rulote din lemn. Un producator de case de lemn din Harghita are in portofoliu mai multe modele de rulote din lemn, realizate la comanda pentru clienti din Elvetia si Franta. Unele rulote au o independenta energetica deplina avand propriul sistem fotovoltaic pentru producerea energiei electrice si incalzitor pe gaz pentru iarna, putand fi folosite ca casa de vacanta mobila pe tot parcursul anului.
    Modelele de rulote din lemn le puteti vedea aici: http://www.caselemnbarat.ro/tiny-house

Categorii

Abonează-te la newsletter

ro_RORomanian