Deco&Design

Unikoti – produse din lemn de designeri români

Mă bucur să prezint un nou brand românesc de produse de design, mai ales când se împărtășește aceeași pasiune ca și noi, pentru lemn și pentru produse de calitate din lemn. Este vorba despre Unikoti, dar mai exact, despre produse din lemn Unikoti.

Unikoti este un brand de design românesc lansat în vara 2016, care propune obiecte de decor pentru un spațiu unic și personal. Creațiile Unikoti sunt realizate cu mare respect pentru mesteșug și pentru măiestria în mesteșug – iar fiecare designer își creează singur produsul, gândind și realizând fiecare etapă, de la concept și idee până la execuția fiecărui detaliu.

Produsele Unikoti sunt create de doi frați designeri, Bogdan și Florin Moga, iar produsele din lemn sunt creații unice ale lui Florin, pasionat de lemn de când se știe. Le lucrează manual și fiecare produs primește o atenție unică, asigurându-se de calitatea fiecărui obiect terminat. Consideră că nu există imperfecțiuni, ci doar tușe unice de caracter.

Specific creațiilor Unikoti este grija pentru lemn, alegerea lui pe considerente estetice și structurale, găsirea de soluții creative de îmbinare dincolo de cuie, utilizarea unor bucăți de lemn frumoase în sine, căutate și tratate cu grijă.

Abordează responsabil modul de folosire a surselor de lemn lucrând inclusiv cu materiale recuperate. Caută întotdeauna modalități de a folosi și combina noul cu vechiul pentru a crea un obiect frumos și practic. Li se pare interesant să găsească utilizări diferite pentru materiale care aveau alte scopuri inițial.

În plus, pe lângă un magazin on-line de produse decorative unice sau în serie limitată, unikoti.com își prezintă povestea și completează construcția brandului.

Burly este măsuța cu blat din lemn „noduros” (en. burl) care se susține pe un picior, contrastant ca nuanță, realizat din mahon și ipe.

unikoti_burly_showcase_01
Burly / designer Florin Moga

Ipe este un lemn de esență tare, un lemn dens și rezistent provenit din America de Sud.produse din lemn unikotiDesenul exotic al lemnului (en. basswood) este preferat pentru blatul mesei și amplifică și mai mult contrastul.produse din lemn unikoti

Să faci o cutie poate fi simplu, să cumperi una frumoasă, la fel, dar un mic „seif” din lemn pentru documente mai rar găsești.

unikoti_paperhive_showcase_02

PaperHive ține închise documentele printr-un mecanism de blocare discret și fără cheie.

unikoti_paperhive_showcase_03

În plus, e departe de a fi o cutie banală din lemn. Inclusiv elementele constructive de design o scot din simplitatea și rigoarea liniară întâlnite de obicei.

unikoti_paperhive_showcase_07
Paperhive / designer Florin Moga

Este construită din lemn de cireș și fag, iar furnirul folosit pentru capacul cutiei păstrează armonia cromatică per ansamblu.

unikoti_paperhive_showcase_06

Strata este o cutie frumoasă executată prin presarea la rece a 210 foi de furnir.

unikoti_strata_mahogany_showcase_09

Păstrând forma s-au folosit două rețete de combinare și alternare a furnirelor rezultând două variante.

Strata Nuc

unikoti_strata_walnut_showcase_01
Strata / designer Florin Moga

Strata Mahon

unikoti_strata_mahogany_showcase_02

Pentru Strata Nuc sunt alternate specii de nuc, arțar și acoperite cu lemn zebra …

produse din lemn unikoti

… iar pentru Strata Mahon specii de mahon, arțar și pe capac arțar „pistruiat” (en. birdseye maple).

produse din lemn unikoti

Sistemul de închidere este discret, iar balamalele sunt bine ascunse nefiind vizibile deloc din exterior.

produse din lemn unikoti

La cât de frumos este lucrată, Strata este o bijuterie de cutie, mai mult decât o cutie pentru bijuterii.

Anamaria

Anamaria are peste 15 ani de experienta in marketing si comunicare pentru firme din industria si retailul de mobila. Inainte de Ces Brands a coordonat activitatile de marketing la ICLA Romania.

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Abonează-te la newsletter

ro_RORomanian