Diverse

Trăind în copaci

Căsuțele din copaci nu mai sunt de mult numai un loc de joacă pentru copii. Au devenit pentru mulți un mod de viață. Fie ca sunt proprietăți sau că sunt parte a unor pensiuni sau resorturi, aceste căsuțe sunt tratate ca locuințe, având tot confortul. Nu este de mirare că au apărut și constructori pentru astfel de locuințe. Unul dintre ei este Pete Nelson, din Fall City, Washington SUA, care a clădit o întreagă organizație în jurul acestei dorințe a oamenilor.

căsuțele din copaci
Echipa

Pete s-a îndrăgostit de căsuțele din copaci încă de când avea 5 ani, iar tatăl său i-a construit un fort într-un copac din spatele garajului casei lor din Ridgewood, New Jersey. Această dragoste a revenit după terminarea colegiului. Combinând pregătirea în economie cu dragostea pentru tâmplărie, construcții și căsuțele din copaci, a rezultat o afacere înfloritoare, cunoscută acum în toată America.

căsuțele din copaci
Lacul Chelan Treehouse

Nelson conduce acum Nelson Treehouse and Supply, o fimă care construiește căsuțe în copaci în orice colț al Statelor Unite și Treehouse Point, aflat în Fall City, un resort B&B (bed and breakfast) în care oaspeții stau, unde altundeva, în căsuțele construite în copac.

căsuțele din copaci
Burl (nod)

Îi are alături pe soția sa Judy, îndrăgostită și ea de viața din copac și cei 3 copii, care lucrează cu toții acum la firmă.

căsuțele din copaci
Echipa la munca

De-a lungul timpului, Pete a angajat foarte buni specialiști, care pun pasiune în ceea ce fac, realizând proiecte cu adevarat deosebite.

căsuțele din copaci
Trillium

Orice contract nou în care se implică începe cu vizita beneficiarilor la Treehouse Point, unde văd căsuțele. Apoi au o întâlnire cu un membru al firmei pentru a-i spune ce anume își doresc. Sunt încurajați să povestească orice fantezie legată de acest subiect, cât de mare vor să fie casa, dacă include mai mulți copaci, etc, iar dacă vor casa pentru copii, aceștia sunt invitați să participe la discuții. După ce-și fac o idee despre dorințe, fac o vizită clientului pentru a vedea copacii și a se asigura că pot suporta construcția. Urmează proiectul, aprobarea lui de către beneficiar și în final, construcția.

căsuțele din copaci
Casuta in Texas

În plus față de activitatea legată de construcția căsuțelor, Pete Nelson scrie și cărți despre construcția lor. Ultima dintre ele, „Be in a Treehouse”, detaliază aspecte tehnice privind construcția, cu exemple de căsuțe din întreaga lume.

Unul dintre proiectele sale recente este căsuța din copac făcută pentru restaurantul „Laurel Tree” din Utopia, Texas.

căsuțele din copaci
Restaurant Laurel Tree

Proprietarii au dorit să facă un salon separat, un fel de separeu de 6 persoane, în copacul generos din curte. Cum Laurel este pasionată de bucătăria franceză, decorurile interioare au fost realizate în așa fel încât să pară un mic și cochet restaurant parizian.

căsuțele din copaci
Restaurant Laurel Tree

Pete a ținut cont și de faptul că trebuie să existe un acces facil de la bucătărie, așa că legătura dintre căsuță și restaurant este făcută cu o pasarelă cu pantă lină.

căsuțele din copaci
Restaurant Laurel Tree

După cum vedeți, viața în copac nu mai pare ceva numai pentru copii. Se poate duce o viață foarte „serioasă” în copac, având toate facilitățile necesare.

căsuțele din copaci
Bucatarie in casuta de la lacul Chelan
căsuțele din copaci
Art Studio
căsuțele din copaci
Art Studio

O mică piedică în calea acestui vis s-ar putea să fie costurile, care nu sunt deloc de neglijat.

Mihaela Radu

Mihaela Radu este inginer chimist dar are o mare pasiune pentru lemn. De mai bine de 20 de ani lucreaza in domeniu, finisarea lemnului fiind ceea ce a definit-o in aceasta perioada. A acumulat experienta lucrand intr-un institut de cercetari, in propria firma, precum si intr-o multinationala. Isi doreste sa impartaseasca continuu din experienta proprie cu cei care au aceeasi pasiune....si nu numai.

Adaugă comentariul

Adaugă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Abonează-te la newsletter

ro_RORomanian