Prezentare case din lemn

Casă din lemn de cedru, amenajată rustic

Marta’s Vineyard este o foarte cunoscută insulă din statul Massachusetts, SUA, renumită pentru casele de vacanță pe care multe personalități, oameni de afaceri și vedete le au sau le inchiriază aici. Pe insula aflată în Oceanul Pacific se poate ajunge numai pe apă sau cu avionul. Are o suprafață aproximativă de 230 kmp și o populație de 16.000 de locuitori care însă, pe perioada verii, depășește 100.000 de locuitori, multe vedete preferând să-și petreacă aici vacanța.

casa din marta's vineyard
sursa foto: dailymail.co.uk

 

Pe insulă s-au construit de-a lungul timpului o mulțime de case din lemn, adevărate bijuterii. Sunt renumite casele ca de turtă dulce, colorate în culori pastelate, parcă ar fi căsuțe de păpuși.

casa din marta's vineyard
sursa foto: aroundtheworldl.com

 

Dar ceea ce vreau eu să vă arăt acum este o superbă casă de vacanță care aparține (sau a aparținut, deoarece casa a fost scoasă la vanzare) unui cuplu de scriitori foarte cunoscut în Statele Unite, Judy Blume și George Cooper. Casa este acoperită în totalitate cu șindrilă din lemn de cedru și se află într-un loc superb, pe malul lacului Tashmoo.

casa din marta's vineyard

 

Înconjurată de pădure dar cu vedere perfectă spre lac, casa pare să fie visul suprem. În jurul ei sunt amenajate locuri simple, pentru masă sau odihnă, de unde poți admira lacul, înconjurat de flori și copaci.

casa din marta's vineyard

 

Casa a fost construită în 1950 și are 2 aripi legate între ele printr-un hol lung, astfel încât atât proprietarii cât și oaspeții lor să-și poată desfășura activitatea fără să fie incomodați.

casa din marta's vineyard

 

Dormitoarele sunt la mansardă unde se ajunge urcând o scară albă din lemn cu treptele colorate stejar antic.

 

Într-o parte a casei se află dormitorul principal, cu baia proprie, amenajat într-un stil rustic, simplu, fără a-l încărca inutil. Patul, dulapul și cufarul din lemn par a fi suficiente.

casa din marta's vineyard

 

Totul este întregit de masa rotundă de la fereastră, cu 2 scaune diferite, loc ideal pentru scris și pentru meditație.

casa din marta's vineyard

 

Baia se înscrie în același stil, cu cadă cu picioare, un fel de dulap din fier forjat cu polițe din lemn și o vedere minunată spre curte.

casa din marta's vineyard

 

În cealaltă parte a casei sunt 3 dormitoare pentru oaspeți, cu 3 băi, amenajate cu foarte multă atenție la detalii.

casa din marta's vineyard

 

În partea de living, dinning și bucătărie sunt câteva mobile vechi din lemn, așezate cu grijă alături de obiecte și canapele mai noi, dar care se încadrează perfect în decor. Șemineul, acoperit cu piatră,  dă livingului aspectul unui cottage englezesc.

casa din marta's vineyard

 

Bucătăria este un amestec de vechi și nou foarte bine realizat, nimic nu pare că nu este exact la locul lui,

casa din marta's vineyard

 

iar preșurile din zona de masă pur și simplu m-au fermecat.

casa din marta's vineyard

 

Casa are și o tereasă acoperită, închisă, o marchiză cum se spunea pe vremea mea, de unde poți admira lacul și priveliștea și atunci când vremea este mai puțin prietenoasă.

casa din marta's vineyard

 

Nu știu ce părere aveți voi dar pe mine casa asta m-a fermecat. Fiecare obiect este exact acolo unde trebuie să fie, totul se îmbină armonios, nimic nu este extravagant, nimic nu este banal. Recunosc, mi-ar plăcea măcar să visez că stau în această casă. ☺

casa din marta's vineyard

 

(sursa: hookedonhouses.net)

Mihaela Radu

Mihaela Radu este inginer chimist dar are o mare pasiune pentru lemn. De mai bine de 20 de ani lucreaza in domeniu, finisarea lemnului fiind ceea ce a definit-o in aceasta perioada. A acumulat experienta lucrand intr-un institut de cercetari, in propria firma, precum si intr-o multinationala. Isi doreste sa impartaseasca continuu din experienta proprie cu cei care au aceeasi pasiune....si nu numai.

Adaugă comentariul

Adaugă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Abonează-te la newsletter

ro_RORomanian