Deco&Design

Cum să pui împreună diverse piese de mobilier din lemn

Tuturor ne place lemnul, dar circulă ideea în popor că nu toți ne pricepem să combinăm diverse piese de mobilier într-o singură încăpere, astfel încât să obținem un aranjament cât mai apropiat de ceea ce ne dorim. Din punctul meu de vedere, o astfel de teorie nu stă în picioare. Pornind de la o întrebare pe care o primesc foarte des, și anume „Cum pot să combin diverse piese de mobilier într-o singură încăpere pentru ca, în final, rezultatul să-mi placă?”, am decis să vă ajut cu câteva sfaturi, foarte ușor de pus în practică, de oricine. Este nevoie doar de îndrăzneală și de puțină imaginație. Sufrageria va fi spațiul din casă care va susține sfaturile mele.

Alege o piesă de mobilier pe care să o scoți în evidență

Decide să scoți în evidență o anumită piesă de mobilier din lemn. De exemplu, dacă vrei să acorzi importanță unei mese, alege să o poziționezi în centrul sufrageriei. În cazul în care masa din lemn are o nuanță închisă, îi poți alătura câteva scaune tapițate, în tonuri mai deschise. Astfel, masa va deveni elementul central, iar scaunele vor reprezenta suportul care o vor ajuta să ocupe o poziție privilegiată în sufragerie.

Combină nuanțe diferite

Dacă ai ales să grupezi câteva corpuri de mobilier din lemn mai închis într-o parte a sufrageriei tale, ai putea să așezi „în oglindă” o canapea maro deschis, cu două fotolii și o masă în tonuri similare. În final, vei obține un spațiu cu mult mobilier din lemn, în nuanțe diferite, dar care se completează foarte bine. Poți decide să „legi” mai bine piesele din încăpere cu ajutorul unui covor dreptunghiular, într-o culoare mai deschisă, care să acopere mult din suprafața camerei.

Armonizează piese diferite, în nuanțe similare

Pentru un aranjament inedit, frumos și eficient ca funcționalitate, poți combina două piese diferite de mobilier, dar care să aibă culori similare. De exemplu, poți să umpli o mare parte din suprafața sufrageriei cu o canapea extensibilă sau un colțar modular, la care să adaugi o masă dreptunghiulară. În cazul în care vrei mai multă lungime pe una dintre laturile canapelei sau colțarului, poți amplasa o comodă din lemn și sticlă. Ai grijă însă ca nuanța cadrului de lemn al comodei să fie similară culorii lateralului canapelei sau colțarului. Poți lega totul cu ajutorul unui covor îngust și dreptunghiular, ori poți să lași podeaua din parchet să servească drept bază pentru întregul aranjament.

Sorin Draghici

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Abonează-te la newsletter

ro_RORomanian