Produsul zilei

Lac pentru exterior de la ICA, LA310PN – Produsul zilei în magazinul Iscusit

Produsul zilei de azi, 5 septembrie 2018, în magazinul nostru Iscusit, este un lac pentru exterior – lacul semi-mat pe bază de apă de la ICA, LA310PN, la bidon de 5 kg. Grăbiți-vă! Transportul este gratuit, dar stocul este limitat! 😉

După ce colorarea și protecția împotriva dăunătorilor și a mucegaiului a fost făcută, lemnul trebuie protejat de intemperii, razele soarelui sau de acțiuni mecanice (zgârieri, loviri). Pentru asta se folosesc lacuri speciale pentru exterior. Un astfel de lac este LA310PN de la ICA. Este foarte potrivit pentru pasionații de bricolaj pentru că poate fi aplicat și cu pensula. În general, produsele pe bază de apă pentru exterior fabricate pentru aplicări profesionale au o viscozitate mare. Se consideră că vor fi aplicate în fabrici, cu dispozitive speciale, de oameni cu experiență în domeniu. Faptul că un astfel de produs profesional este formulat să fie aplicat și cu pensula reprezintă un câștig. Se aplică cu pensula, dar poate fi aplicat și cu pistolul. Găsiți unul foarte potrivit pentru astfel de aplicări aici.

Lacul este semimat, adică 35-40 gloss, ceea ce reprezintă un luciu moderat plăcut. Se aplică ușor, are consistență, elasticitate și rezistență la exterior. Înainte de aplicare lemnul trebuie șefuit în alb cu hârtie abrazivă cu granulația 150 sau 180 sau cu bureți abrazivi medii. Pentru colorare se aplică un strat de impregnant colorat sau de baiț rezistent la exterior.

Lacul se aplică cu pensula exact cum este în bidon. Pare gros, dar acest lucru vă ajută să aplicați o cantitate mai mare dintr-o singură trecere. Dacă vi se pare totuși mult prea gros puteți dilua cu apă, dar nu mai mult de 10%. Este bine să evitați diluația pentru că lemnul “iubește” apa și orice cantitate adăugată va fi absorbită și va ridica astfel fibra lemnului. Suprafața nu va mai fi fină și va trebui să șlefuiți din nou. În bidon lacul este opalescent. În momentul în care se usucă devine transparent.

După 4-6 ore aplicați un alt strat, fără să șlefuiți. Dacă doriți să șlefuiți înainte de a mai aplica un strat trebuie să așteptați min. 12 ore. Șlefuirea straturilor de lac se face cu bureți abrazivi fini sau cu hârtie abrazivă 240 sau 280 și este necesară pentru a obține suprafețe plăcute la atingere și pentru a îmbunătăți aderența la suport.

Influența umidității atmosferice

Fiind un produs pe bază de apă este influențat de umiditatea din atmosferă. Dacă este crescută, uscarea poate dura puțin mai mult, iar dacă este scăzută, lacul se usucă mai repede. În primele 4-6 săptămâni de la aplicare, dacă umiditatea este foarte ridicată sau plouă direct pe suprafață este posibil să apară pete albe opalescente. Nu vă speriați pentru că vor dispărea la primele raze ale soarelui. Se întâmplă tuturor produselor pe bază de apă folosite la exterior.

Spor la lucru!

lac pentru exterior

Categorii

Abonează-te la newsletter