Bife-Sim

Global Design Suceava vine cu noutăți la BIFE-SIM 2018 – panouri acrilice, căntuire laser, folii 3D pentru antichizare DIY

Global Design Suceava ne-a obișnuit ca în fiecare an să vină la târg cu noutăți: calitatea foarte bună a vopsirii panourilor de MDF, introducerea foliilor cu calități deosebite si frezări cât mai diverse. Fiecare dintre aceste noutăți au însemnat investiții permanenete în fabrica de la Suceava pentru că este foarte greu, dacă nu imposibil, să obții calitate și diversitate fără să investești. Nici anul acesta nu face excepție, noutățile fiind legate în primul rând de obținerea ușilor căntuite din panouri acrilice. Acest lucru a insemnat investiția într-o mașină performantă de căntuire. Dar nu este singura noutate. Să le luăm pe rând.

Panourile acrilice cu luciu înalt vor putea fi livrate către producătorii de mobilă și sub formă de uși finite

Suprafețele acrilice sunt recunoscute pentru eleganța, versatilitatea și rezistența lor. Datorită luciului înalt ce reflectă perfect imaginile, reușesc să dea spațiului noi dimensiuni și un aspect elegant și aerisit. Sunt suprafețe asociate cu stilul modern, futurist, contribuind la senzația de refinament și clasă.

Suprafețele sunt realizate prin laminarea panoului de MDF cu folii rigide din termoplastic acoperit cu pelicula transparentă cu strat integrat de culoare, cunoscute sub numele de HARD COAT. Acest tratament garantează obținerea unei suprafețe perfect plane și lipsită de orice microdenivelari, care permite reflectarea totală a luminii ceea ce-i dă aspectul de luciu oglindă.

Panourile Top-X de la Global Design vor putea fi livrate către producătorii de mobilier și sub formă de uși finite căntuite. Acest lucru se va întâmpla imediat după târg, când va ajunge la Suceava ultima achiziție – mașina de căntuit cu canturi tip laser airTec by Homag. Pe perioada târgului mașina se va afla în standul Homag unde vor fi demonstrații de căntuire pentru cei interesați.

panouri acrilice

panouri acrilice

panouri acrilice

Investiția – de câteva sute de mii de euro – a fost făcută pentru a veni în sprijinul producătorilor de mobilier. Până acum panourile acrilice erau disponibile numai in dimensiuni de 2800/1300 mm. După târg, odată cu instalarea mașinii de căntuit, livrările vor fi făcute și sub formă de uși căntuite ce vor putea fi folosite la fabricarea mobilierului, fără alte operații suplimentare.

Panourile Top-X sunt foarte apreciate nu numai pentru calitățile estetice ci și pentru rezistența ridicată la abraziune, pătări și acțiuni chimice. Global Design deține în mod curent pe stoc 13 decoruri. După târg, la acestea se vor adăuga alte decoruri și tipuri de materiale. Unul dintre cele mai spectaculoase este Glass-X, panoul care imită sticla.

Dar nu sunt singurele panouri sau fronturi de uși oferite de Global Design. Fronturile din MDF vopsite în peste 300 de nuanțe mate, semimate, mat adânc sau, dimpotriva, cu luciu înalt sau panourile din MDF sau sticlă imprimate digital sunt produse obișnuite în portofoliul companiei.

panouri acrilice

panouri acrilice

panouri acrilice

Folii 3D

O altă propunere pentru acest târg sunt foliile 3D ce vor putea fi personalizate. Foliile 3D sunt folosite la decorarea MDF-ului și sunt, așa cum sugerează și numele, în relief. Acest lucru permite finisarea lor cu aspect antichizat, structurat, finisare care poate fi făcută de cei pasionați de bricolaj.

Astfel de folii permit personalizarea mobilierului sau a pereților despărțitori, oferind clientului posibilitatea obținerii unor suprafețe cu aspect înnvechit. Este modalitatea prin care un mobilier modern se poate transforma într-unul ce pare încărcat de amintiri. O mobilă pe care zărim discret patina vremii îmbogățește spațiul și-i imprimă eleganță.

Foliile 3D sunt disponibile în 10 decoruri diferite.

panouri acrilice

panouri acrilice

panouri acrilice

Noi modele de frezare

Cu toate că deja au in portofoliu modele clasice și moderne de frezari, la târg vor fi noutăți și în acest domeniu. Vor fi prezentate cele mai noi modele de frezare, disponibile atât pentru panourile de MDF vopsit cât și pentru cele înfoliate.

Cu ajutorul acestor frezări mobilierul capătă mai multă personalitate. Panourile simple de MDF sunt transformate în uși sau fețe de sertare ce par din lemn masiv. Vopsirea de calitate, realizată cu linii de finisare de ultimă generație, fac greu de diferentiat ușile frezate din MDF de cele din lemn masiv.

Global Design Suceava

Global Design Suceava ne-a obișnuit, de ani buni, cu preocuparea pentru calitate, pentru introducerea ideilor noi. Ușile din MDF realizate aici pot fi introduse în realizarea mobilierului contemporan, dar și al celui clasic sau de avangardă. Soluțiile moderne adoptate fac mobilierul nu numai estetic ci și mai rezistent și mai durabil.

Echipa tehnica și cea comercială a Global Design Suceava va fi prezentă la târg pentru a oferi suport și informații tehnice, atât fabricilor interesate de oferta de fronturi MDF cât și vizitatorilor dornici să afle ultimele tendințe în domeniu. Toate noutățile vor putea fi văzute la standul firmei din pavilionul B2 – stand 326.

panouri acrilice

panouri acrilice

panouri acrilice

Fotografiile sunt proprietatea Global Design Suceava.

Mihaela Radu

Mihaela Radu este inginer chimist dar are o mare pasiune pentru lemn. De mai bine de 20 de ani lucreaza in domeniu, finisarea lemnului fiind ceea ce a definit-o in aceasta perioada. A acumulat experienta lucrand intr-un institut de cercetari, in propria firma, precum si intr-o multinationala. Isi doreste sa impartaseasca continuu din experienta proprie cu cei care au aceeasi pasiune....si nu numai.

Adaugă comentariul

Adaugă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Abonează-te la newsletter

ro_RORomanian