Produsul zilei

Lac pentru parchet cu întăritor de la ICA

Lac poliuretanic mat OP600 cu catalizatorul C600P de la ICA.

Lacurile poliuretanice pentru parchet sunt recunoscute pentru duritatea lor, pentru rezistența foarte bună la zgăriere și la șocuri mecanice. Așa este și acest lac poliuretanic pe bază de solvent care se folosește în amestec 1:1 cu catalizatorul C600P. Este recomandat pentru pardoselile din lemn din zone intens circulate, cum sunt magazinele, sau al celor supuse agresiunilor, ca cele din sălile de sport.

Lacul are o culoare ușor gălbuie și grad de luciu 30. Asta înseamnă ca este un lac mat. Lacul mat este mai ușor de întreținut, iar eventualele defecte (zgărieturi, pete) sunt mult mai puțin vizibile.

lac pentru parchet
Lac poliuretanic pentru parchet OP600 ICA
Mod de aplicare

Lacul se agită foarte bine în ambalajul original după care se amestecă în proporție de 100% cu catalizatorul C600P. Pentru a evita pierderile este bine să amestecați cantități mai mici de material pe care să le folosiți, după care să preparați încă o cantitate. Așa evitați întărirea lacului și pierderea lui în cazul în care nu puteți folosi întreaga cantitate în decurs de 2-3 ore. Timpul de viață al amestecului (timpul până când începe să se întărească) este de 120 min. Timpul depinde de temperatură și scade cu creșterea ei. Intervalul de 120 min este valabil pentru o temperatură de 20ºC.

Catalizatorul C600P nu trebuie să vină în cantact cu apa pentru că se întărește instantaneu. Dacă după folosire mai rămâne o cantitate de catalizator neconsumată, recipientul trebuie bine închis pentru că, în timp, lacul poate intra în reacție cu umiditatea din aer și se poate întări.

Aplicarea se face cu trafaletul din microfibră. Cantitatea aplicată pe strat este cuprinsă între 70 și 100 g/m².  În 50 min lacul se usucă superficial astfel încât să poată fi manevrat (uscarea la amprentă – dacă puneți mâna pe suprafața lacului amprenta nu va rămâne imprimată). Uscarea totală are loc în 90-120 min. După acest timp, dacă se dorește, poate fi șlefuit. Șlefuirea se face cu hârtie abrazivă cu granulația 240-280 sau cu bureți abrazivi fini. Pentru o suprafață mai fina poate fi folosită hârtie cu granulație 320-340. Șlefuirea între straturi numeste obligatorie, dar astfel se obțin suprafețe cu tușeu mult mai plăcut.

După șlefuire și desprăfuire se aplică încă un strat, în aceleași condiții ca primul. Dacă suprafața este fină se poate aplica cel de-al doilea strat de lac dupa 90-120 min, fără șlefuire intermediară. Se pot aplica astfel max.3 straturi.

lac pentru parchet
Întăritor C600P pentru lac de parchet OP600
Suportul pe care se aplică lacul

Pentru a obține o suprafață dreaptă este bine ca pardoselile din lemn sa fie pregătite înainte de aplicarea lacului. Pentru a repara eventualele imperfecțiuni și a-l îndrepta, pardoseala se chituiește. După șlefuirea chitului se aplică un strat de grund poliuretanic pentru a asigura o suprafață cât mai plană pe care să se întindă lacul. Grundul este lăsat să se usuce total după care se șlefuiește cu hârtie abrazivă 220-280 și se desprăfuiește. Pe suprafața astfel pregătită se aplică lacul.

Lacurile poliuretanice sunt cele cu care puteți obține suprafețe foarte dure, rezistente la zgâriere, șocuri mecanice și substanțe chimice. Sunt lacuri care pot fi folosite pentru protejarea pardoselilor din zone foarte solicitate. Profitați de ofertă pentru că este cu adevărat o ocazie. Chiar dacă nu îl folosiți acum, produsele neamestecate rezistă un an în ambalajul original.

Link către magazin: Set lac poliuretanic mat OP600 cu catalizatorul C600P de la ICA

Spor la lăcuit!

Mihaela Radu

Mihaela Radu este inginer chimist dar are o mare pasiune pentru lemn. De mai bine de 20 de ani lucreaza in domeniu, finisarea lemnului fiind ceea ce a definit-o in aceasta perioada. A acumulat experienta lucrand intr-un institut de cercetari, in propria firma, precum si intr-o multinationala. Isi doreste sa impartaseasca continuu din experienta proprie cu cei care au aceeasi pasiune....si nu numai.

Adaugă comentariul

Adaugă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Abonează-te la newsletter

ro_RORomanian