Uși Ferestre

Ferestre sigure cu feronerie de maximă siguranță

Până nu demult, alegerea ferestrelor și a ușilor potrivite pentru casă nu implica altceva decât o opțiune bazată pe estetică făcută în funcție de material și culoare. Acum, datorită progreselor în tehnologie, nu este vorba doar de estetică. Ferestrele pot îmbunătăți considerabil eficiența energetică a întregii locuințe, reducând facturile de energie și oferind o izolare bună.

Pe de altă parte, cu toții ne gândim la casa noastră ca la un loc sigur și inviolabil, care oferă protecție și confort întregii familii. În acest sens, se spune că o casă este atât de sigură, cât de sigur este cel mai vulnerabil punct al său. Iar, ferestrele și ușile de la balcon sunt puncte vulnerabile ale casei în ceea ce privește siguranța împotriva efracției și trebuie protejate, fiind cele mai folosite căi de acces de către infractori. De aceea, în plus, față de avantajele privind economisirea energiei, izolarea fonică și îmbunătățirea designului fațadei, siguranța pe care o oferă este un alt criteriu important în alegerea ferestrelor. Atenția pentru acest aspect ar trebui să vină atât din partea celui care achiziționează ferestre pentru casa lui, cât și din partea producătorului de ferestre.

În acest sens, prin proiectul Casa Sigură, AGB evidențiază rolul ferestrei ca element de protecție a casei și explică importanța sistemelor de blocare anti-efracție în îndeplinirea acestui rol. Pentru a obține o maximă securitate în interiorul casei, se caută din ce în ce mai mult sisteme de protecție împotriva efracției, iar sistemele mecanice de închidere și blocare joacă un rol important pentru gradul de securitate pe care o fereastră îl poate atinge. Ca răspuns la această necesitate, AGB a creat linia de accesorii Poseidon TT pentru sisteme cu deschidere oscilo-batantă pentru ferestre din lemn, PVC și aluminiu. Poseidon TT face parte din gama de feronerie pentru ferestre oscilobatante Artech, care excelează  în ceea ce privește rezistența anti-efracție.

feronerie ferestre

Pornind de la faptul că fiecare casă necesită o protecție personalizată, toate componentele standard ale feroneriei Artech au fost gândite să ofere soluții anti-efracţie pe diferite nivele de siguranță. Ferestrele și ușile de la parter sunt deosebit de expuse riscului de efracție. De aceea, la acest nivel este necesar un grad ridicat de securitate, în timp ce la etajele superioare mai greu accesibile, este de obicei suficientă o protecție de bază. Pentru a avea protecția perfectă împotriva efracției la fiecare etaj, AGB oferă mai multe niveluri de protecție. În funcție de amplasare și gradul de securitate necesar, fiecare fereastră poate – cu același aspect – să fie echipată cu sisteme diferite. Astfel, prin alegerea diferitelor componente ale gamei îți poți personaliza gradul de securitate anti-efracție, de la cel de bază până la cel mai înalt standard de siguranță (utilizând accesoriile Poseidon TT).

Poseidon TT este o feronerie pentru ferestre făcută să reziste încercărilor de efracție, dar nu numai. Este un dispozitiv de închidere diferit față de ceea ce există la momentul actual pe piață, care mărește vizibil gradul de protecție pe care îl poate oferi. Sistemul este compus din două cârlige contrapuse ce intră şi se fixează în blocatori dedicaţi, foarte rezistenţi, care împiedică orice decalaj sau deplasare a cercevelei de toc.

feronerie ferestre

Gama de accesorii Poseidon TT a fost gândită atât pentru traversa inferioară, cât şi pentru montanţii verticali (parte balamale şi parte cremon), cuprinzând elemente ce se pot utiliza pentru majoritatea tipologiilor şi dimensiunilor de ferestre.

Nivelul ridicat de atenție acordată de AGB problemelor de siguranță antiefracţie este demonstrat şi în configuraţiile standard ale feroneriei, prin detalii importante cum ar fi: 

  • levierul zăvorului extensibil cu opozantul antiefracţie din oţel sudat premontat (componentă standard de serie) care nu poate fi activat într-o tentativă de efracţie, deoarece deschiderea acestuia se face doar frontal. 

 

  • cama tip ciupercă, din standard, prevăzută pentru toate componentele feroneriei perimetrale este fabricată dintr-o singură bucată de oţel. Această alegere s-a făcut pentru a creşte stabilitatea şi a evita problemele componentelor autoreglabile (mai puţin eficiente în termeni de presiune şi de rezistenţă la efracţie).
  • opozanţii cu baza deschisă, împreună cu camele reglabile, permit ajustări ample ale feroneriei, cu garanţia că punctele de închidere menţin aceleaşi performanţe de presiune şi antiefracţie în orice poziţie a reglajului. Forma în U a opozanţilor din oţel călit permite camei încastrarea perfectă, făcând imposibilă alunecarea acesteia. Rezultatul este un sistem de tâmplărie ce permite clasificarea RC2 şi RC3 utilizând componente standard de serie.

feronerie pentru ferestre

  • opozanţii din zamak cu şuruburi ascunse oferă garanţia siguranţei antiefracţie RC1 şi sunt o soluţie unică apreciată deopotrivă de arhitecţi şi beneficiari. Capacele care ascund şuruburile revoluţionează conceptul de design al tâmplăriei.

Cu sistemul Poseidon TT, fereastra se încadrează în clasă antiefracţie RC2/3 PLUS, iar timpul necesar de pătrundere în locuinţă se prelungeşte de la 5 minute (standard RC2) la 20 minute (mult peste cerinţele standardului). Clasele de rezistență standardizate (RC) descriu timpul minim cât o fereastră sau o ușă trebuie să reziste unui atac cu un set definit de unelte. Astfel, pentru a oferi sisteme care să îndeplinească promisiunile de siguranță, AGB testează fiecare produs în laboratorul propriu. Iar pentru a fi atribuit unei clase de rezistență în conformitate cu standardele EN, acesta este testat de un institut de testare acreditat și certificat.

Artech înseamnă securitate deoarece oferă accesorii care transformă fereastra într-un aliat care poate garanta siguranța casei. Artech este feroneria de siguranţă, care permite certificarea ferestrelor în clasă RC1 pentru configuraţiile standard de bază şi certificarea în clasă antiefracţie RC2/3 PLUS – aceasta datorită sistemului revoluţionar Poseidon TT.

Produsele AGB combină precizia și funcționalitatea, oferind nu doar confort și valoare estetică ridicată, ci și un nivel ridicat de securitate împotriva încercărilor de efracție. Aceste soluții inovatoare stilistice potrivite pentru cerințele arhitecturale contemporane, vor ajuta producătorii de tâmplărie să producă ferestre și uși rezistente, sigure, dar și frumoase. 

feronerie pentru ferestre

Compania AGB (Alban Giacomo Spa – Italia) în cei șaptezeci de ani de activitate, s-a poziționat în Italia și în lume printre cei mai importanți experți în domeniul tehnologiei pentru uși și ferestre și astăzi are în portofoliu o gamă largă de produse ca răspuns la cerințele clienților și ale pieței. Cu o reputație construită de-a lungul anilor, mulţumită unei investiții continue în certificarea proceselor de fabricaţie și a produselor, AGB oferă garanţia prelucrării, asamblării și realizării 100%  în Italia, cu materiale, tehnologie și know-how certificate ISO 9001 pentru fiecare produs. În laboratoarele de cercetare și dezvoltare AGBLab, punctul forte al companiei, se testează fiecare produs înainte de a fi introdus pe piață.

_________________

Pentru mai multe informații despre feronerie POSEIDON TT și alte produse AGB: 

Agent:

Comșa Dana | Tel: +40 723 228344 | agb.it | comsa.dana@agb.it 

Distribuitori: 

EURO-WOOD SRL www.euro-wood.ro

W-TECH SRL Brașov www.wtech.ro

FENSTERMARKT SRL  www.extruplast.ro

Adaugă comentariul

Adaugă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Abonează-te la newsletter

ro_RORomanian