Produsul zilei

Vopsea pe bază de ulei, de la Kreidezeit – Produsul zilei în magazinul Iscusit

Produsul zilei de astăzi, 01 octombrie 2018, în magazinul nostru Iscusit este vopseaua pe bază de ulei de la Kreidezeit la ambalaj de 2,5l. Este o vopsea de ulei pe bază de pigmenți minerali și uleiuri vegetale, extrem de rezistentă la intemperii, de fapt cea mai rezistentă soluție naturală pentru protejarea suprafețelor din lemn de la exterior. Vopseaua se găsește în 2 variante – grasă și semigrasă. Cea grasă este recomandată pentru exterior, conținutul mai mare de uleiuri naturale făcând-o rezistentă la intemperii și umiditate ridicată. Pentru interior poate fi folosită vopseaua semigrasă. Ambele variante ale vopselei  sunt disponibile în 15 nuanțe de culoare obținute cu pigmenți naturali. Sunteți adepții poduselor sănătoase, naturale? Dacă vă pregătiți să vopsiți acest produs de la Kreidezeit este soluția ideală.

vopsea de ulei

Când putem spune că o vopsea este naturală?

Suntem tentați să credem că produsele pe bază de apă sunt ecologice. Hidrodiluabil nu înseamnă însă obligatoriu și ecologic. Produsele pe bază de apă sunt apreciate pentru că nu emană compuși organici volatili (COV) și pentru că nu există pericolul izbucnirii unui incendiu din cauza inflamabilității lor. Asta nu înseamnă că nu pot avea în compoziție și compuși mai puțin sănătoși.

Un produs este considerat natural dacă materiile prime din care este făcut se găsesc în natură, nu sunt obtinute în urma unui proces chimic. Dacă materialul respectiv este supus unor procedee cum ar fi decolorarea sau albirea, acestea se fac tot cu ajutorul produselor naturale și în urma procesului nu trebuie să rezulte substanțe care să pericliteze sănătatea oamenilor.

Proprietățile vopselei pe bază de ulei

Vopseaua de bază de ulei de la Kreidezeit este un produs natural foarte potrivit pentru finisarea lemnului la exterior, dar și la interior. Este recomandată pentru finisările în camerele copiilor sau ale persoanelor alergice. Să vedem și alte proprietăți ale vopselei de ulei:

 • Nu conține materiale sintetice,
 • Este foarte rezistentă la intemperii,
 • Conține pigmenți ceea ce o face rezistentă la acțiunea radiației UV,
 • Este elastică, nu se fisurează dacă lemnul are variații dimensionale cauzate de variații de umiditate,
 • Ușor de întreținut și de remediat,
 • Uleiul are capacitatea de a pătrunde adânc în lemn,
 • Stratul final are un luciu plăcut, satinat,
 • Rezistență foarte bună la umiditate.
vopsea de ulei
sursa foto: ecoizm.com
Mod de utilizare

Pentru o protecție foarte bună a lemnului se recomandă aplicarea unui sistem format din 3 straturi:

 • primul strat este uleiul de grunduit. El pătrunde adânc în lemn și-l protejează împotriva umidității;
 • al doilea strat este vopseaua rezistentă semigrasă pe bază de ulei. Vopseaua are putere mare de acoperire și dă lemnului un luciu mătăsos;
 • ultimul strat este cel de vopsea rezistentă grasă pe bază de ulei. Este strat final și se recomandă pentru aplicările la exterior. Conținutul mare de ulei îi conferă foarte bună rezistență la intemperii. Aspectul final este lucios, uleios.

Pot fi vopsite așa ferestre, uşi sau lambriuri din lemn. Vopseaua poate fi folosită și pentru tratarea suprafeţelor de oţel şi zinc.

Înainte de aplicare vopselele pe bază de ulei trebuie bine agitate. Dacă vopseaua este ținută o perioadă îndelungată, la surafață apare o pojghiță intarită din cauza reacției uleiului cu oxigenul din aer. Aceasta nu trebuie amestecată cu restul vopselei ci îndepărtată. Vopseaua se va aplica în strat subţire, uniform, cu pensula sau trafaletul cu păr scurt. Nu se aplică stratul următor până ce primul nu este total uscat.

În zonele interioare nu este nevoie de stratul final de vopsea grasă. Se pot aplica două straturi de vopsea semigrasă cu aspect mat-mătăsos.

Avantajele folosirii vopselei pe bază de ulei

Vopseaua este gata colorată și poate fi aplicată direct pe lemnul netratat. Poate fi folosită pentru finisarea lemnului la exterior datorită conținutului de pigmenți minerali rezistenți la razele UV.

Poate fi folosită pentru toate tipurile de lemn la exterior – ferestre si usi de exterior, fațade – dar si pentru finisarea jucariilor.

Vopsirea cu vopsea de ulei duce la formarea unei pelicule elastice care nu crapă și nu se cojește. Chiar dacă se degradează în timp – uleiul din stratul de la suprafață este spălat de intemperii – cel rămas dedesubt protejează lemnul în continuare. Refacerea stratului este simplă, fără curățarea straturilor vechi. Se aplică încă un strat de vopsea sau de ulei (lazură incoloră)

Vopseaua pe bază de ulei de la Kreidezeit la ambalaj de 2,5l

vopsea de ulei
sursa foto: archello.com

Categorii

Abonează-te la newsletter