Produsul zilei

Vopsea pe bază de ulei Kreidezeit

Vopsea pe bază de ulei Kreidezeit este o vopsea de ulei pe bază de pigmenți minerali și uleiuri vegetale, pentru finisarea lemnului exterior, extrem de rezistentă la intemperii, de fapt cea mai rezistentă soluție naturală pentru protejarea suprafețelor din lemn de la exterior. Vopseaua se găsește în 2 variante – semigrasă și grasă. Vopseaua de ulei semigrasă este folosită ca strat intermediar, iar vopseaua grasă ca strat final. Ambele variante ale vopselei  sunt disponibile în 15 nuanțe de culoare obținute cu pigmenți naturali. Sunteți adepții poduselor sănătoase, naturale? Dacă vă pregătiți să vopsiți, acest produs de la Kreidezeit este soluția ideală.

Vopsea de exterior semigrasă – strat intermediar – pe bază de ulei pentru lemn Kreidezeit

 

Când putem spune că o vopsea este naturală?

Suntem tentați să credem că produsele pe bază de apă sunt ecologice. Hidrodiluabil nu înseamnă, însă, obligatoriu și ecologic. Produsele pe bază de apă sunt apreciate pentru că nu emană compuși organici volatili (COV) și pentru că nu există pericolul izbucnirii unui incendiu din cauza inflamabilității lor. Asta nu înseamnă că nu pot avea în compoziție și compuși mai puțin sănătoși. Un produs este considerat natural dacă materiile prime din care este făcut se găsesc în natură, nu sunt obtinute în urma unui proces chimic. Dacă materialul respectiv este supus unor procedee cum ar fi decolorarea sau albirea, acestea se fac tot cu ajutorul produselor naturale și în urma procesului nu trebuie să rezulte substanțe care să pericliteze sănătatea oamenilor.

Proprietățile vopselei pe bază de ulei

Vopseaua pe bază de ulei de la Kreidezeit este un produs natural foarte potrivit pentru finisarea lemnului la exterior, dar și la interior. Este recomandată pentru finisările în camerele copiilor sau ale persoanelor alergice. Să vedem și alte proprietăți ale vopselei de ulei:

  • Nu conține materiale sintetice,
  • Este foarte rezistentă la intemperii,
  • Conține pigmenți ceea ce o face rezistentă la acțiunea radiației UV,
  • Este elastică, nu se fisurează dacă lemnul are variații dimensionale cauzate de variații de umiditate,
  • Ușor de întreținut și de remediat,
  • Uleiul are capacitatea de a pătrunde adânc în lemn,
  • Stratul final are un luciu plăcut, satinat,
  • Rezistență foarte bună la umiditate.
vopsea de ulei
Mod de utilizare

Pentru o protecție foarte bună a lemnului se recomandă aplicarea unui sistem format din 3 straturi:

Pot fi vopsite ferestre, uşi, obloane sau lambriuri din lemn. Vopseaua poate fi folosită și pentru tratarea suprafeţelor de oţel şi zinc.

Înainte de aplicare, vopselele pe bază de ulei trebuie bine agitate. Dacă vopseaua este ținută o perioadă îndelungată, la suprafață se face o pojghiță întărită din cauza reacției uleiului cu oxigenul din aer. Aceasta nu trebuie amestecată cu restul vopselei ci îndepărtată. Vopseaua se va aplica în strat subţire, uniform, cu pensula sau trafaletul cu păr scurt. Nu se aplică stratul următor până ce primul nu este total uscat.

În zonele interioare nu este nevoie de stratul final de vopsea grasă. Se pot aplica două straturi de vopsea semigrasă cu aspect mat-mătăsos.

Avantajele folosirii vopselei pe bază de ulei

Vopseaua este gata colorată și poate fi aplicată direct pe lemnul netratat. Poate fi folosită pentru finisarea lemnului la exterior datorită conținutului de pigmenți minerali rezistenți la razele UV.

Poate fi folosită pentru toate tipurile de lemn la exterior – ferestre si usi de exterior, fațade – dar si pentru finisarea jucariilor.

Vopsirea cu vopsea de ulei duce la formarea unei pelicule elastice care nu crapă și nu se cojește. Chiar dacă se degradează în timp – uleiul din stratul de la suprafață este spălat de intemperii – cel rămas dedesubt protejează lemnul în continuare. Refacerea stratului este simplă, fără curățarea straturilor vechi. Se aplică încă un strat de vopsea sau de ulei (lazură incoloră).

Link către magazin:

Vopsea semigrasă pe bază de ulei Kreidezeit

Vopsea grasă pe bază de ulei Kreidezeit

Mihaela Radu

Mihaela Radu este inginer chimist dar are o mare pasiune pentru lemn. De mai bine de 20 de ani lucreaza in domeniu, finisarea lemnului fiind ceea ce a definit-o in aceasta perioada. A acumulat experienta lucrand intr-un institut de cercetari, in propria firma, precum si intr-o multinationala. Isi doreste sa impartaseasca continuu din experienta proprie cu cei care au aceeasi pasiune....si nu numai.

Adaugă comentariul

Adaugă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Abonează-te la newsletter

ro_RORomanian