Produsul zilei

Ceara naturală pentru lemn de la Kreidezeit

Ceara naturala pentru lemn folosit la interior de la Kreidezeit este un produs natural din ceară de albine și ulei de in, pentru tratarea lemnului în alb folosit la interior sau pentru lemn tratat cu uleiuri naturale. Fiind în totalitate naturală este foarte potrivită pentru finisarea mobilei și a jucăriilor pentru copii, a lambriurilor, a grinzilor și a placărilor de lemn. Poate fi folosită și ca produs de întreținere a suprafețelor lăcuite. Nu este indicată pentru finisarea podelelor pentru care se recomandă ceara tare pentru podele.

Ce este deosebit la ceara Kreidezeit? Nu toate cerurile sunt naturale?

Nu. Nu toate cerurile sunt naturale și de aceea ceara de la Kreidezeit este deosebită. Marea majoritate a oamenilor asociază ceara cu un produs natural, dar nu întotdeauna ceara pe are o cumpărați este un produs natural. Ceara pentru mobilă pe care o găsiți în magazinele de profil este, în general, ceară sintetică, care uneori conține doar mici procente de ceară naturală.

Ceara naturală de la Kreidezeit este fabricată din ceară de albine și ulei de in. Nu este tratată chimic, iar toate procesele folosite pentru decolorarea și curățarea ei sunt, de asemenea, naturale și nu folosesc materiale care ar putea afecta sănătatea. Este perfectă pentru tratarea lemnului sau pentru întreținerea suprafețelor de lemn finisate de la interior.

Ceara naturală pentru lemn interior de la Kreidezeit este recomandată pentru finisarea jucăriilor pentru copii deoarece corespunde normelor europene în ceea ce privește siguranța materialelor. Este un produs natural, de calitate foarte bună care se aplică cu usurință. Spre deosebire de cerurile sintetice al căror miros este pregnant, ceara naturală de la Kreidezeit nu emană mirosuri neplăcute nici în timpul aplicării sau uscării, nici în timpul utilizării produsului ceruit.

ceara naturala

Caracteristicile cerei naturale de la Kreidezeit

Ceara de la Kreidezeit este transparentă, astfel prin aplicarea unui strat, textura naturală a lemnului este evidențiată. Conferă  suprafețelor de lemn și a celor uleiate sau lăcuite un luciu plăcut, mătăsos. Pentru a obține diverse nuanțe poate fi pigmentată cu pigmenții naturali de la Kreidezeit.

Materialele pe care le conține ceara sunt: ulei de in, ulei rezistent de lemn, ceară de albine pură și pigmenți naturali fără plumb sau alte metale grele.

Principalele sale caracteristici sunt:

  • Este un produs natural
  • Nu elimină mirosuri neplăcute
  • Este transparentă
  • Păstrează textura naturală a lemnului
  • După aplicare suprafața capătă un aspect plăcut, mătăsos
  • Se aplică simplu și ușor.
ceara naturala pentru lemn interior Kreidezeit
Ceară pentru lemn interior Kreidezeit
Mod de utilizare

Ceara naturală poate fi aplicată pe orice esență de lemn folosită la interior. Se dă direct pe lemnul în alb, netratat cu alte materiale sau pe suprafețe uleiate sau lăcuite. Ceara este gata de utilizare și pentru a fi întinsă pe suprafață se pot folosi pensule, trafaleți sau cârpe. Se pot aplica 1 sau 2 straturi subțiri. Este important ca ceara să se aplice cu mișcări repetate circulare sau în lungul fibrei pentru a intra bine în lemn. Se lasă 30-45 min pentru a pătrunde bine în lemn, după care se șterge excesul de ceară cu o cârpă uscată. Dupa 24 de ore ceara poate fi lustruită pentru a căpăta un luciu mătăsos. Foarte bune pentru această operație sunt periile din păr de cal.

Ceara poate fi colorată cu pigmenți naturali. Pentru colorare se ia mai întâi o cantitate mică de ceară și se amestecă cu pigmentul dorit până se formează o pastă. Amestecarea se face cel mai bine pe o suprafață plană de metal sau sticlă. Se folosește o spatulă sau un șpaclu care să permită frecarea de suprafață astfel încât să nu se formeze cocoloașe. Pasta rezultată se amestecă apoi cu restul de ceară. Este bine ca pigmentul să nu depășeascș 25% din întreaga cantitate de amestec. Cu cât cantitatea de pigment crește cu atât ceara devine mai puțin transparentă.

În principiu, cu 1l de ceară se pot acoperi 30 m² de lemn. Consumul variază în funcție de tipul lemnului. De asemenea, pe o suprafață uleiată sau lăcuită consumul este mai mic.

Atenție: Cârpele îmbibate cu ulei sau ceară vor fi spălate cu apă și uscate în aer liber sau păstrate în container închis deoarece prezintă pericol de autoaprindere din cauza uleiurilor eterice.

Finisajele cu ceara sau ulei sunt cele care dau un aspect foarte natural lemnului. Ceara este foarte potrivită pentru finisaje rustice. Mobilierul protejat cu un strat subțire de ceară capătă un luciu mătăsos iar rezistența lui la zgâriere sau murdărire este mai mare. Așa că, nu ratați oferta de astăzi. Oricând veți putea găsi o jucărie, o piesă de mobilier sau o bucată de lemn pe care să o protejați. Mai ales că ceara rămasă în ambalaj, acoperită cu capac, poate fi folosită și după ani de zile.

Link către magazin: Ceara naturala pentru lemn folosit la interior de la Kreidezeit

ceara naturala

Mihaela Radu

Mihaela Radu este inginer chimist dar are o mare pasiune pentru lemn. De mai bine de 20 de ani lucreaza in domeniu, finisarea lemnului fiind ceea ce a definit-o in aceasta perioada. A acumulat experienta lucrand intr-un institut de cercetari, in propria firma, precum si intr-o multinationala. Isi doreste sa impartaseasca continuu din experienta proprie cu cei care au aceeasi pasiune....si nu numai.

Adaugă comentariul

Adaugă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Abonează-te la newsletter

ro_RORomanian