Evenimente Mașini și Scule

Mașini de aplicat cant în promoție la Danibrum

Pentru cei care fac mobilier din PAL o mașină de aplicat cant este o necesitate. Mai ales dacă este vorba de producție care impune tăierea zilnică a multor plăci de PAL. Panourile decupate în funcție de proiect trebuie căntuite pentru că altfel s-ar vedea interiorul PAL-ului care nu este foarte estetic. Pe langă rolul estetic, cantul are si unul de limitare a emisiei de formaldehidă. Tăietura va fi foarte bine acoperită cu diferitele tipuri de cant, formaldehida fiind blocată astfel în interior. Dacă toate canturile panourilor folosite pentru fabricarea mobilierului ar fi blocate, mirosul acela specific al mobilei noi din PAL nu s-ar mai simți.

Pretențiile tot mai mari în ceea ce privește aspectul mobilei și inspirația arhitecților și designerilor fac ca mobilierul să nu mai fie niște cutii cu uși drepte. Liniile curbe sunt tot mai întâlnite, curbe sofisticate care sunt însă dificil de căntuit. O mașină de căntuit pe drept nu-ți prea este de folos în acest caz. De aceea, oferta Danibrum care include o mașină de aplicat cant pe drept și una ce poate căntui cu ușurință  margini cu diverse forme sau tăieturi, care este și portabilă, va atrage cu siguranță atenția.

În ce constă promoția

Oferta spune că pentru o mașină de căntuit KAM215EPS achiziționată, cumpărătorul va primi o reducere de 30% la mașina Conturo KA65 de la Festool care căntuiește muchiile curbe. Fiind o mașină Festool, pe lângă cei 30% discout oferit de Danibrum, veți putea beneficia și de promoția CashBack, deoarece Conturo este pe lista pentru care se face acest tip de discount.

Pentru cei care nu au auzit încă CashBack de la Festool, va pot spune că promoția este inițiată de Festool Germania, adică de firma mamă, care garantează primirea discountului și este valabilă pentru perioada 1 iulie – 31 august 2019. Nu trebuie decât să încărcați factura pe pagina dedicată promoției de pe site-ul festool.ro. Puteți primi înapoi 120, 240 sau 480 de lei. În lista pe care o găsiți pe aceeași pagină, puteți vedea și care este suma exactă pe care o veți primi înapoi în funcție de utilajul pe care l-ați cumpărat. In cazul mașinii de căntuit Conturo KA65 suma returnată este de 480 lei.

Ca și în cazul promoției CashBack, promoția Danibrum este valabilă în perioada 1 iulie – 31 august 2019.

mașină de aplicat cant

Mașina de aplicat cant KAM215EPS de la Holzmann

KAM215EPS este o mașină de aplicat cant pentru panouri cu tăieri drepte. Are dimensiunile 2500/700/1480 mm și o greutate aproximativă de 700 kg. Dimensiunile sunt pentru mașina în faza de lucru (nu ambalată). Căntuiește panouri cu dimensiuni minime de 120/80 mm și grosimi cuprinse între 10 și 50 mm. Adezivul este aplicat direct pe muchia panoului, temperatura lui putând fi reglată electronic și afișată pe monitorul cu touchscreen.

Se pot lipi canturi de lemn, PVC sau melamină cu grosimea cuprinsă între 0,4 și 3 mm. Presarea cantului se face cu cilindri de presiune astfel încât contactul între nuchia panoului și cant să fie perfectă. Mașina este prevăzută cu cuțite de tăiere precisă pentru ambele capete ale panoului, curățarea adezivului ieșit în afară se face cu ticling pe drept iar tăierea la nivel a cantului, cu 2 freze – una pentru fața inferioara și alta pentru cea inferioara – ce fac o taiere cu raza de 2 mm.

Conturo KA65, mașina portabilă de aplicat cant de la Festool

Conturo KA65 este mașina de aplicat cant care rezolvă cu ușurință toate tăierile curbe, formele rotunjite spre interior sau spre exterior generate de un proiect deosebit de cele clasice. Este portabilă, având greutatea de 7,9 kg și dispozitive care permit sprijinirea de panou, în cazul în care lipirea se face deplasând mașina sau fixarea ei, atunci când lipirea vântului se face deplasând panoul.

Pot fi căntuite panouri cu grosimi de la 18 la 65 mm. Cantul folosit poate fi de lemn, PVC sau PVC melaminat, cu grosimea de 0,5-3 mm, iar adezivul este EVA (termoplastic). Carcasa mașinii este foarte bine izolata astfel încât temperatura adezivului poate ajunge și la 200ºC fără ca operatorul să fie deranjat. Adezivul este sub formă de cartuș care poate fi schimbat cu ușurință. Lipirea poate fi făcută pe o formă curbă a cantului, pe tăiere dreaptă sau sub un unghi de 0-47º a muchiei.

Conturo KA65 are mâner frontal, este ergonomic și ușor de manevrat. Atât în poziție fixă cât și mobilă este gândit pentru a avea vizibilitate perfectă asupra muchiei ce urmează a fi căntuită și a întregului corp. Accesoriile, pe care le puteți procura la cerere, vă permit fixare mașinii astfel încât cantul să fie lipit pe tăierea dreapta sau sub diferite unghiuri a muchiei sau să vă puteți deplasa cu ușurință urmând conturul curb al panoului.

mașină de aplicat cant

Pentru mai multe date tehnice despre mașini și detalii despre ofertă accesați site-ul Danibrum sau luați legătura cu reprezentanții firmei. Veți primi cu siguranță raspunsuri la toate întrebările și solicitările.

Mihaela Radu

Mihaela Radu este inginer chimist dar are o mare pasiune pentru lemn. De mai bine de 20 de ani lucreaza in domeniu, finisarea lemnului fiind ceea ce a definit-o in aceasta perioada. A acumulat experienta lucrand intr-un institut de cercetari, in propria firma, precum si intr-o multinationala. Isi doreste sa impartaseasca continuu din experienta proprie cu cei care au aceeasi pasiune....si nu numai.

Adaugă comentariul

Adaugă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Abonează-te la newsletter

ro_RORomanian