Bife-Sim Mașini și Scule

KAM 792 IQ Lohmeyer – mașină de căntuit pentru producția de serie și la comandă

Finanțările dau posibilitatea antreprenorilor, chiar și celor aflați încă la început, să achiziționeze utilaje care să le permită să fie eficienți și să realizeze produse de calitate. Dacă produci mobilă din panouri derivate și debitezi cantități mari de PAL ai nevoie cu siguranță de o mașină de aplicat cant. O astfel de mașină de căntuit este Lohmeyer KAM 792 IQ, distribuită de Danibrum, despre care am vorbit anul acesta la BIFE-SIM cu Ionuț Soroceanu, director tehnic. Dar înainte de a vedea filmul, să aflăm câteva caracteristici ale mașinii.

Mașina de căntuit KAM 792 IQ, serie nouă bazată pe succesul mașinii KAM 780 IQ

În 2017, Lohmeyer prezenta la LIGNA mașina de căntuit KAM 780 IQ, un model care s-a dovedit, în perioada imediat următoare, a fi un succes. Cererea mare venită atât din partea clienților, cât și a distribuitorilor a determinat firma producătoare să continue adăugarea celor mai noi tehnologii în domeniu, dezvoltând noi serii. Vârful de gamă, optimizarea maximă a modelului KAM 780 IQ, a fost prezentat la LIGNA 2019 sub denumirea KAM 792 IQ.

Scopul inițial al mașinilor de căntuit din seria KAM a fost combinarea vitezei mari de alimentare cu flexibilitatea maximă.

Flexibilitatea se datorează grupului de frezare superioară și inferioară a surplusului de cant. Acesta este format din două grupuri de frezare ce pot fi reglate individual, trecerea de la o grosime la alta a cantului făcându-se automat. Astfel, la mașina de căntuit KAM 792 IQ pot fi folosite 4 dimensiuni de cant, distincte ca grosime.

O altă îmbunătățire a modelului prezentat anul acesta, atât la LIGNA cât și la BIFE-SIM, este unitatea de pre-topire care asigură permanent temperatura optimă a adezivului și-l protejează împotriva arderii. Lipirea este astfel mult mai rapidă și mai eficientă. Rezervorul de adeziv are capacitate mare, permițând o folosire continuă și aplicarea unor lungimi mari de cant, fără întrerupere.

Alimentarea și avansul elementelor sunt foarte stabile datorită sistemului dublu antrenat, cu lanț (inferior) și curea trapezoidală (superior). La colțuri frezarea este acționată de 4 motoare diferite, ușurând foarte mult sarcina ce revine fiecărui motor. Viteza de avans este reglabilă și pot fi prestabilite 3 viteze ce pot fi acționate din panoul de comandă cu touch-screen. Din fabrică mașina vine cu 3 viteze prestabilite: 12, 20 si 24 m/min. Viteza de 24 m/min este posibilă doar în cazul în care rotunjirea colțurilor nu este activată. În acest caz, viteza poate fi de max. 20 m/min.

Materialele ce pot fi folosite cu mașina de căntuit KAM 792 IQ

Mașina poate căntui panouri cu sau fără prefrezare. Cu prefrezare, panourile pot avea între 10 și 30 mm grosime și minim 320 mm lungime. Fără prefrezare, grosimea este de 10-60 mm și lungimea minim 120 mm. Lățimea minimă a panoului poate fi de 60 mm, dacă nu se rotunjesc colțurile și de 130 mm, dacă se rotunjesc. Dimensiunile minime ale elementelor de căntuit pot fi de 120 x 120 mm sau 200 x 60 mm.

Cantul folosit poate avea grosimea de la 0,4 mm până la 3 mm. Dacă nu se face prefrezare, lățimea lui poate fi între 15 și 65 mm. Cu prefrezare, lățimea este cuprinsă între 15 și 43 mm.

Mai multe informații despre caracteristicile tehnice ale mașinii de căntuit KAM 792 IQ găsiți aici. În filmul de mai jos, Ionuț Soroceanu – domnul cel înalt, cum îi mai spun clienții – prezintă foarte bine punctele tari ale mașinii și motivele pentru care ar trebui să aveți KAM 792IQ în vedere dacă sunteți în căutarea unei mașini de căntuit.

Mihaela Radu

Mihaela Radu este inginer chimist dar are o mare pasiune pentru lemn. De mai bine de 20 de ani lucreaza in domeniu, finisarea lemnului fiind ceea ce a definit-o in aceasta perioada. A acumulat experienta lucrand intr-un institut de cercetari, in propria firma, precum si intr-o multinationala. Isi doreste sa impartaseasca continuu din experienta proprie cu cei care au aceeasi pasiune....si nu numai.

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Abonează-te la newsletter

ro_RORomanian