Tehnici prelucrare lemn Uși Ferestre

Serviciu de proiectare scări din lemn adaptat posibilităților de producție din atelierul tău

Când vrei să modifici o scară interioară sau să construiești una nouă ai două posibilități: fie cumperi din magazinele de profil un tip anume de scară, fie apelezi la un meșter lemnar. Dacă locul scării este bine definit, modelul este simplu și nu ai cerințe speciale, este posibil să găsești o scară „de-a gata” în magazin. Dar cazurile când trebuie să adaptezi scara la o casă deja construită sunt destul de rare. Așa că rămâne varianta de a apela la un meșter sau la un atelier de tâmplărie care face astfel de lucrări. Dacă atelierul nu este specializat în scări, va fi greu să o facă fără un proiect, bazându-se doar pe inspirație și talent. O scară trebuie să fie sigură, ușor de accesat și să se potrivească în mod natural în locul dedicat. De aceea este nevoie de un proiect. Dipproject by Dippanels îți oferă un astfel de serviciu profesionist și adaptat posibilităților de producție din atelierul tău.

proiectare scari

Proiectul scării reprezintă garanția unei lucrări de calitate pentru client și precizie și timp de lucru redus, pentru atelier

Există două tipuri de clienți, cei care știu exact cum trebuie să arate scara și cei care cer meșterului să le facă o scară de lemn care să se potrivească locului. În ambele situații pot exista probleme. Atunci când avem în minte un model anume, ne concentrăm mai mult pe partea estetică, ignorând de multe ori siguranța și utilitatea. Dacă toate ideile ajung într-un proiect, împreună cu măsurătorile și informațiile tehnice privind locul de amplasare, se poate vedea rezultatul final înainte de începerea lucrării. Se identifică astfel punctele slabe, se fac ajustările necesare în așa fel încât estetica, cea dorită în primul rând de client, să se păstreze. În final va rezulta scara dorită, mai puțin punctele slabe ignorate la început.

Când clientul apelează la modelul și inspirația meșterului, proiectul îl ajută să vadă care va fi rezultatul. Dacă nu este mulțumit, poate schimba anumite elemente, proiectantul refăcând calculele pentru ca rezistența și siguranța să nu aibă de suferit. Se elimină astfel modificările făcute la final, modificări ce pot afecta siguranța scării.

Dipproject îți oferă un astfel de serviciu de proiectare profesionist bazat pe experiență și documentare în domeniu astfel încăt scara să respecte toate normativele în vigoare. Pentru elaborarea proiectului este nevoie doar de câteva măsurători făcute la client în baza unui formular pe care Dipproject îl pune la dispoziție. Măsurătorile sunt simple și minimale. În urma proiectării primești modelul 3D al scării pentru prezentare la client.

Șabloanele pe care proiectantul le pune la dispoziție împreună cu proiectul scării sunt un ajutor important pentru un atelier clasic

Serviciile sunt adaptate fiecărui tip de atelier. Dacă atelierul este clasic, producătorul va primi în 48 de ore de la stabilirea ultimilor detalii ale proiectului și șabloanele cu detalii specifice. Lipind șablonul pe lemn, va putea decupa cu precizie elementele scării pe circulare cu masă sau cu fierăstraie electrice de mână. Toate detaliile de găurire, frezare sau debitare sunt înscrise pe fiecare șablon, eliminându-se astfel greșelile.

Până la executarea șabloanelor, Dipproject se ocupă de calculul geometriei scării, de detaliile constructive și de schițarea pentru prezentarea proiectului. Modelul 3D al scării se dă executantului pentru a-l prezenta clientului. După aprobare se fac șabloanele cu toate elementele necesare producției însemnate cu precizie.

serviciu proiectare scari

Fișierele cu cote exacte, transferabile pe CNCul dintr-un atelier modern, reduc considerabil timpul de lucru

CNC-ul este un utilaj tot mai des întâlnit în atelierele mici și medii. Precizia și ușurința cu care face prelucrările a convins pe mulți să facă o astfel de achiziție. Utilajul reprezintă o soluție și atunci când mâna de lucru este o problemă, înlocuind cu succes munca făcută de mai multe utilaje și operatori.

Când constructorul scării are un astfel de atelier cu CNC în dotare, va primi după executarea și aprobarea proiectului, fișierele DXF ale proiectului, cu toate detaliile aferente, pentru a fi transformate prin postprocesor. Prelucrarea elementelor scării va putea fi făcută repede și cu precizie.

Și în acest caz proiectul este elaborat în baza dimensiunilor din formularul proiectantului. Executantul va trebui doar să meargă la client și să facă măsurătorile. Va primi apoi modelul 3D al scării pe care îl va prezenta clientului. Dacă acesta dorește modificarea proiectului inițial, ea va fi făcută de proiectant păstrând siguranța și accesibilitatea scării. Fișierele vor ajunge la atelier doar după aprobarea finală a proiectului.

Pentru că întotdeauna siguranța primează, când ai de executat o scară este bine să apelezi la un serviciu profesionist de proiectare. Prin natura profesiei, proiectanții sunt întotdeauna la zi cu toate normativele referitoare la execuția scării și te pot informa referitor la cele mai noi reglementări în domeniu. În plus, experiența îndelungată le permite să găsească soluții pentru cele mai dificile și neobișnuite cereri legate de scările de lemn.

 

Mihaela Radu

Mihaela Radu este inginer chimist dar are o mare pasiune pentru lemn. De mai bine de 20 de ani lucreaza in domeniu, finisarea lemnului fiind ceea ce a definit-o in aceasta perioada. A acumulat experienta lucrand intr-un institut de cercetari, in propria firma, precum si intr-o multinationala. Isi doreste sa impartaseasca continuu din experienta proprie cu cei care au aceeasi pasiune....si nu numai.

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • Cat costă un astfel de proiect pentru o scară în formă de U cu înălțimea de 270cm și casa scării de 200 x 220cm?

Categorii

Abonează-te la newsletter

ro_RORomanian