Mașini și Scule Utilaje Producție Mobilier

Cu masa de descărcare automată pentru CNC-urile Wood IQ automatizezi producția la costuri accesibile

Wood IQ continuă dezvoltarea portofoliului, după lansarea la BIFE SIM 2019 a generației a doua de CNC-uri, cu o serie de dotări opționale care să îmbunătățească fluxul de producție, să crească productivitatea și să suplimenteze lipsa mâinii de lucru. Noua masă automată de descărcare ce poate fi atașată CNC-ului crescând astfel productivitatea și cu 50% sau liftul pentru încărcare automată care fluidizează producția sunt doar doua dintre ele. Cu ajutorul lor poți ajunge la rezultatele unei linii automatizate de producție la costuri mult mai mici.

router cnc wood iq masa de descarcare

Misiunea noastră este să oferim tehnologie CNC la un preț accesibil

Dacă în urmă cu câțiva ani ideea de a avea un CNC era utopică pentru mulți dintre producătorii de mobilier, acum a devenit un utilaj aproape obișnuit chiar și în fabrici medii și mici. Cei care aveau nevoie de precizie i productivitate și se confruntau cu lipsa mâinii de lucru au înțeles repede că aceasta poate fi soluția. Faptul a fost posibil și datorită apariției unor producători care au reușit să facă accesibilă această tehnologie de top.

Wood IQ este un astfel de producător.  La BIFE SIM 2018 motto-ul firmei a fostun CNC Wood IQ în fiecare colț al țării și chiar au realizat acest lucru, CNC-urile Wood IQ ajungând în Maramureș, Mehedinți, Suceava, Moinești sau București. Prețurile lor accesibile au făcut ca proprietari de business-uri mai mici, care considerau o astfel de tehnologie un vis imposibil, să poată să și-l îndeplinească.

Următoarea provocare Wood IQ a fost îmbunătățirea din punct de vedere tehnic și estetic a CNC-urile din ofertă. Începutul a fost făcut la BIFE SIM 2019 cu lansarea generației a doua de CNC-uri (modelele 2040 Pro, 2040 Pro ATC) și continuă acum cu dotari opționale menite să mărească productivitatea și să fluidizeze producția. Totul făcut în spiritul misiunii firmei de a oferi tehnologie avansată la prețuri cât mai accesibile, după cum afirmă de fiecare dată Dan Pruteanu, managerul firmei.

Avantajele CNC-urilor  cu masă de descărcare

Una dintre operațiile care întrerup fluxul și consumă timp este descărcarea pieselor prelucrate de pe masa de lucru  a CNC-ului. Masa de descărcare propusă de Wood IQ permite prelucrarea continuă a plăcilor derivate din lemn (PAL MDF, panou de masiv) fără a întrerupe fluxul și a pierde timp. Piesele prelucrate sunt mutate automat la finalul ciclului de execuție, prin împingere cu ajutorul unui braț mobil fixat pe portalul CNC-ului, pe masa de descărcare. (vezi video) Aici pot fi preluate și stivuite sau mutate la altă operație, în timp ce CNC-ul continuă prelucrarea unei alte plăci. Astfel fluxul de producție nu este fracturat, productivitatea crescând în același timp cu până la 50%.

Masa de descărcare este confecționată din cadre îmbinate de aluminiu multicameral și are picioarele reglabile în înălțime. Este acoperită cu bandă cauciucată mobilă, rezistentă la utilizare industrială. Viteza de avans este reglabilă iar masa are senzori care detectează prezența materialului. Sistemul include și brațul mobil montat pe portal, acționat pneumatic. La finalul ciclului de prelucrare brațul intervine automat, împingând placa prelucrată pe masa de descărcare și permițând astfel CNC-ului să reînceapă programul prestabilit pe următoarea placă din pachetul încărcat.

Brațul mobil are și rol de hotă mobilă de exhaustare, cu clapetă acționată automat pentru aspirarea mesei de lucru la finalul prelucrării. Pistoanele pneumatice au cursa reglabilă pentru ajustarea înălțimii de lucru în funcție de grosimea materialului prelucrat.

Masa de descărcare poate fi folosită împreună cu oricare dintre CNC-urile Wood IQ din seriile Pro, Pro x 3, Pro ATC și Pro ATC + 4. Poate avea lățimea de 1270 mm sau 2060 mm și lungimea de 3000 mm sau 3500 mm, în funcție de tipul de CNC ales.

Dotări suplimentare ce vin în sprijinul fluidizării producției

Cu fiecare dotare suplimentară adăugată CNC-ului înlocuiești munca câtorva persoane și creezi un flux continuu asemănător liniilor automatizate. Wood IQ ne asigură că prețurile sunt accesibile iar rezultatele vor fi vizibile imediat, amortizând în foarte scurt timp investiția. Tu alegi gradul de automatizare al fluxul de producție prin alegerea unuia sau a mai multor posibilități de echipare a CNC-ului.

Liftul pentru încărcare automată face parte, de asemenea, din pachetul de dotări care cresc productivitatea. Cu ajutorul lui se pot așeza în pachet aproximativ 30 coli de material, în funcție de grosimea plăcii (30 plăci de 18mm). Liftul, cu acționare hidraulică și brațe dotate cu ventuze vacuum, alimentează automat masa de lucru a CNCului, eliminând timpii morți de la încărcare. Împreună cu masa de descărcare realizează un flux continuu și echilibrat.

Ai alimentare continuă, descărcarea este și ea făcută automat imediat după finalizarea prelucrării, de ce ar mai fi nevoie pentru a avea beneficiile unei linii automate de prelucrare? Exact, de o magazie rotativă de scule pentru CNC. Cei care au optat pentru CNC fără magazie automată știu ce frustant este să oprești activitatea pentru a schimba freza. Cu magazia rotativă timpul de schimbare a sculelor este foarte mult redus și operațiunea este automată.

Tehnologia CNC este „revoluția industrială” pe care Wood IQ a reușit să o aducă la nivelul fabricilor medii și mici. Cu ajutorul ei a devenit posibilă producția de serie făcută în spații reduse, cu minimum de personal. Prin noile echipamente oferite, Wood IQ vine din nou în sprijinul producătorilor ajutându-i, la costuri reduse, să crească productivitatea și să realizeze fluxuri continue de producție asemănătoare liniilor automatizate.

router cnc wood iq lift
lift pentru incarcare automata

Mihaela Radu

Mihaela Radu este inginer chimist dar are o mare pasiune pentru lemn. De mai bine de 20 de ani lucreaza in domeniu, finisarea lemnului fiind ceea ce a definit-o in aceasta perioada. A acumulat experienta lucrand intr-un institut de cercetari, in propria firma, precum si intr-o multinationala. Isi doreste sa impartaseasca continuu din experienta proprie cu cei care au aceeasi pasiune....si nu numai.

Adaugă comentariul

Adaugă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Abonează-te la newsletter

ro_RORomanian