Prelucrare lemn

Fabricarea tocătoarelor de bucătărie din lemn în Canada

Localizată pe insula Cape Breton din Noua Scoție, compania „Larch Wood Canada” produce tocătoare artizanale pentru bucătărie din lemn debitat din arbori de larice. Pe lângă modelele superbe de culoare și design, compania Larch Wood s-a specializat în tocătoare ca unelte pentru bucătărie fabricate din scânduri de larice, deoarece sunt durabile și prezintă o suprafață de tocat alimente cu așa-numita caracteristică de ”auto-refacere”.

Don Beamish, director general la „Larch Wood Canada” care a proiectat aceste tocătoare de bucătărie și le-a lansat pe piață în 2005, ne povestește într-un video-interviu pe care îl puteți vedea la finalul articolului, care sunt pașii procesului de fabricare a celebrelor sale tocătoare de bucătărie.

În primă fază, buștenii de larice sunt debitați pe fierăstrăul Wood-Mizer LT40. Apoi, cheresteaua este cu atenție stivuită și introdusă într-un cuptor. Lemnul uscat ajunge la fierăstrăul orizontal, unde este tăiată pe diferite lungimi. De la fierăstrăul orizontal ajunge la mașina de rindeluit, unde este finisată pe toate cele patru laturi. Următorul pas îl reprezintă fierăstrăul circular, care taie lemnul la dimensiunile dorite pentru produsul final. Dar acestea pot să nu fie chiar atât de precise, astfel că produsul trece în etapa finală prin mașina de profilat, care face dimensiunile să fie foarte exacte.

Wood-Mizer

Apoi produsele trec în presa pentru prima lipire. „Lucrătorii care fac asta urmăresc capetele fiecărei bucăți de lemn pentru a determina modelul care va fi pe suprafața tocătorului final. Aceștia creează dispuneri superbe, prin amestecarea diferitelor nuanțe și modele”, ne povestește Don Beamish.

Odată ce lipirea este finalizată, bucățile de lemn sunt trimise la mașina de rindeluit care îndepărtează surplusul de adeziv și face suprafața perfect curată. De acolo, produsul merge la fierăstrăul circular pentru debitarea transversală în bucăți de doi inch. Aceste bucăți sunt trecute printr-o debitare secundară pentru a obține suprafața finală a tocătoarelor de bucătărie. Acestea vor trece prin șlefuitoare de grosime, șlefuitoare de finisare și rotunjire a marginilor. În ultimul pas, produsul este acoperit cu trei straturi (două straturi de ulei mineral și un strat de ceară), iar apoi sunt împachetate pentru expedierea către clienți.

“Atunci când achiziționați un tocător de la noi, vă așteptați să primiți un produs a cărui utilizare să vă creeze plăcere, să devină un punct central în bucătăria dvs., și chiar să fie posibilă transmiterea mai departe copiilor voștri, adică să fie durabil,” explică Don Beamish, directorul general al „Larch Wood Canada”.

Găsiți mai multe dintre aceste povești pe www.woodmizer.ro

 

Anamaria

Anamaria are peste 15 ani de experienta in marketing si comunicare pentru firme din industria si retailul de mobila. Inainte de Ces Brands a coordonat activitatile de marketing la ICLA Romania.

Adaugă comentariul

Adaugă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Abonează-te la newsletter

ro_RORomanian