Utilaje Producție Mobilier

Zsofra Tamas: Tâmplărie de calitate cu tradiție de aproape 60 de ani

Mihai Andras Tamas: „Poate pe client nu-l interesează cu ce utilaje lucrezi în atelier sau cât de greu îți este în producție. Pe client îl interesează calitatea pe care i-o oferi și termenul în care poți onora comanda. Cât de bine și ușor lucrezi tu pentru a obține nivelul de calitate pe care clienții și-l doresc este strict decizia ta. Dacă vrei să lucrezi și ușor, și bine, și repede ai nevoie de utilaje de calitate.”

Felder Groupe Zsofra Tamas Cluj
Mihai Andras Tamas, administrator Zsofra Tamas, Cluj, lângă utilajele Felder Group

Familia Tamas se mândrește cu o tradiție de aproape 60 de ani în tâmplărie. Pasiunea pentru prelucrarea lemnului s-a transmis natural din generație în generație. Mihai Andras Tamas a învățat secretele prelucrării lemnului de la tatăl său, a lucrat ca ucenic de la vârsta de 15 ani și acum le transmite mai departe copiilor săi care vin să lucreze în atelier pe timpul vacanțelor școlare.

INTERVIU  Felder  Gruppe  România: Mihai Andras Tamas, Zsofra Tamas, Cluj

Cum ați ajuns în acest domeniu?

Mihai Andras Tamas: Pasiunea pentru lemn este moștenire de familie, tatăl meu a fost tâmplar. De la el am învățat să fac mobilă lucrând ca ucenic. Atingem 60 de ani de tradiție în prelucrare. Și tatăl meu a început să facă tâmplărie tot de la vârsta de 15 ani. Din 2003 am început să lucrez singur și să duc această meserie din tată în fiu.

Ce produceți mai exact?

Mihai Andras Tamas: Realizăm în principal mobilier office, amenajări birouri, dar facem și piese de mobilier de design. În acest moment colaborăm cu o firmă de design care are contracte cu firme din domeniul IT, iar noi facem producția de birouri. Lucrăm prioritar aceste proiecte, apoi luăm și comenzile individuale de la clienți persoane fizice. De obicei, clienții persoane fizice vin la noi doar cu niște schițe sau poze și ne spun cam ce și-ar dori. Noi ne străduim să facem exact ceea ce vor și lucrăm fără desene tehnice, fără schițe cu detalii, iar acest lucru este uneori dificil.

Felder Groupe Zsofra Tamas
Fierăstrăul circular de formatizat cu masă mobilă Felder K 940 S, mașina normală de frezat Felder F 900 Z cu masă mobilă de cepuit cu ax înclinabil și sistemul industrial staționar de exhaustare Felder RL 300, în atelierul Zsofra Tamas

Cum ați ajuns să lucrați cu utilajele Felder? 

Mihai Andras Tamas: Niște colegi de-ai noștri aveau utilaje Felder și nu doar că am primit referințe bune, dar le-am și văzut că merg bine. În 2007 am luat și noi primul utilaj Felder, mașina combinată pentru tăiere/frezare KF 700 S PRO de care am fost foarte mulțumiți. Din păcate, în anul 2018 am avut un necaz și am fost nevoiți să cumpărăm din nou toate utilajele de care aveam nevoie. Bineînțeles, le-am luat tot de la Felder Gruppe România.

Felder Groupe Zsofra Tamas
Mihai Andras Tamas lângă mașina de rindeluit la grosime Felder D 963 și fierăstrăul panglică Felder FB 610. În dreapta, mașina de calibrat și șlefuit Felder FW 950 classic cu 1 grup combinat de calibrare/șlefuire

___

Citiți interviul integral AICI. Mihai Andras Tamas povestește despre lucrările deosebite pe care le-a realizat, cum este să ai o afacere de familie și cum îl ajută utilajele Felder în producție. Interviul face parte din seria de povești clienți ai Felder Gruppe România pe care le puteți accesa AICI.

 

Anamaria

Anamaria are peste 15 ani de experienta in marketing si comunicare pentru firme din industria si retailul de mobila. Inainte de Ces Brands a coordonat activitatile de marketing la ICLA Romania.

Adaugă comentariul

Adaugă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Abonează-te la newsletter

ro_RORomanian