Forestier

Linia Wood-Mizer de fierăstraie industriale TITAN

Vă gândiți la eficiență? Aflați caracteristicile și beneficiile liniei TITAN.

Echipamentele industriale TITAN oferă randament ridicat, design simplu, unelte de debitare low-cost care pot procesa lemnul fără sortare și îndepărtarea cojii. Liniile industriale de la Wood-Mizer și-au dovedit succesul în condiții de spații de atelier limitate și consum redus de energie. Există câteva beneficii cheie ale echipamentelor TITAN, ce permit generarea de profit și îmbunătățesc semnificativ eficiența la volume mari de procesare.

Echipele industriale Wood-Mizer oferă la nivel global serviciul de implementare a liniilor de procesare personalizate. Proiectele de procesare a lemnului cu volume ridicate pot fi dezvoltate rapid, grație experienței globale a echipelor în proiectarea, fabricarea și instalarea în locațiile clienților.

Beneficiul 1. Diametrul mare al bușteanului – până la 45 cm

Linia TITAN poate procesa bușteni de până la 45 cm în diametru, comparativ cu liniile majorității concurenței cu o limită maximă de 35 cm. Buștenii cu diametru mai mare sunt mai ieftini, iar dintr-un singur buștean poate fi produsă o cantitate mai mare de cherestea. Proprietarii de fierăstraie caută întotdeauna metode de a reduce costurile de producție. Linia TITAN face posibile aceste economii, prin procesarea buștenilor mai mari și astfel mai ieftini.

Beneficiul 2. Fără nevoia de a sorta buștenii

Linia TITAN poate procesa fără pre-sortare bușteni cu un diametru cuprins între 15 cm și 45 cm. Fără echipamentul de sortare nu există investiții suplimentare, se reduc cheltuielile cu energia și personalul care ar deservi aceste echipamente, iar nevoia de spațiu suplimentar unde linia de sortare să fie operată dispare.

Beneficiul 3. Fără nevoia de depozitare a buștenilor

Ca rezultat al absenței echipamentelor de sortare a buștenilor, sistemul de încărcare al liniei TITAN este proiectat să funcționeze fără depozitarea buștenilor. Din moment ce linia TITAN poate procesa până la 120 m3 de cherestea într-un schimb de opt ore, livrarea zilnică de bușteni poate fi de 4 camioane de 30 m3 fiecare. Un camion care sosește la fiecare 2 ore poate fi descărcat direct pe puntea de încărcare a fierăstrăului care poate stoca până la 60 m3 de bușteni.

Beneficiul 4. Nu este necesar decojitor

Aducând economii masive în sortare, depozitare și spațiu de producție, linia TITAN poate de-asemenea procesa bușteni cu coajă. Aceasta se traduce direct în economii de costuri de manoperă și energie, precum și în scutirea investiției într-un decojitor.

Ce fierăstraie sunt incluse într-o linie TITAN?

Linia TITAN poate fi construită în diferite configurații și poate include fierăstraie duble verticale, fierăstraie orizontale de retăiere, circulare multi-lamă și sisteme de transfer de material. Fierăstraiele cu bandă largă utilizează pânze panglică de lățime 75-150mm.

Wood-Mizer îmbunătățește linia TITAN în scopul eficienței și dezvoltării, mărind viteza de debitare, reducând costurile manoperei și construind mașini ”inteligente” – prin optimizarea sistemelor hidraulice și puterii motorului, în vederea diminuării costului de exploatare a echipamentului fără a compromite funcționalitatea acestuia.

Caracteristicile echipamentului TITAN

În continuare sunt prezentate câteva exemple de fierăstraie TITAN:

  • Fierăstraiele orizontale de retăiere HR4000 și HR6000 sunt produse în configurații cu un cap sau două capete de tăiere și oferă posibilitatea reglării vitezei rapid în funcție de dimensiunea scândurii în intervalul a 0.3 secunde prin utilizarea unui sistem cu servomotor electric. Aceste mașini sunt capabile de debitarea a peste 20 scânduri per minut (în funcție de lungimea acestora), la o viteză de avans de 40 m/min. Fierăstraiele utilizează pânze panglică late de 100 mm sau 150 mm, cu dantură nituită sau Stellite-tipped.
  • Circularul industrial EG800 / multi-lamă este echipat cu 4 pânze circulare ca standard, cu posibilitatea de a instala pânze suplimentare. Cu 4 pânze circulare, modelul EG800 poate procesa cherestea cu grosimea de până la 40 mm, la o viteză de avans de până la 60 m/min, sau tăia grinzi cu grosimea de până la 100 mm la o viteză de avans mai redusă. Viteza de avans este reglabilă în cazul circularului EG800. Acesta poate fi livrat cu motoare de 30kW, 37kW, 45kW sau 55kW.
  • Sistemele vizuale optimizate de scanare pot fi aplicate pentru a crește randamentul și calitatea cherestelei. Circularul de optimizare Wood-Mizer TITAN EA3000 utilizează tehnologie avansată de scanare cu cameră, pentru atingerea unei precizii ridicate și generarea unei cantități reduse de deșeuri la tivirea scândurilor. Întregul proces de tivire este automatizat – de la introducerea scândurilor până la scanare și tăiere. Circularul poate procesa până la 20 scânduri per minut.

Fiecare linie Wood-Mizer TITAN este proiectată să îndeplinească cerințele specifice ale clientului în modul optim. Această linie TITAN instalată la o fabrică de prelucrarea lemnului din Polonia include fierăstrăul vertical dublu TV6000 cu echipament hidraulic de întoarcere a bușteanului (1), un fierăstrău multi-lamă MR3000 cu masă de centrare a prismei (2), un fierăstrău orizontal HR500, o punte pentru bușteni (3), o punte pentru transferul scândurilor (4), o platformă pentru operator (5), și un colector de rumeguș cu bandă transportoare (6) pentru întreaga linie.

În cazul în care doriți să modernizați un fierăstrău sau plănuiți să creați o linie modernă de fierăstraie de la zero, contactați biroul local al Wood-Mizer pentru mai multe informații.

Adaugă comentariul

Adaugă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Abonează-te la newsletter

ro_RORomanian