Mașini și Scule Oferte speciale prelucrare lemn Utilaje Producție Mobilier

Reduceri de până la 1.547 euro la utilaje pentru producătorii de mobilier din PAL

Nu a fost un an ușor. Cine spune altfel este un mare norocos. Perioada de lock down a fost resimțită de toată industria, iar perioada ce a urmat a fost folosită de toți pentru a recupera timpul și pierderile. Totuși, domeniul nostru, al prelucrării lemnului, s-a numărat printre sectoarele cu șansă ale economiei. Se pare că mulți dintre cei care aveau bani pentru concedii în străinătate sau alte astfel de distracții au hotărât să deturneze banii spre casă și confortul ei. Așa că au redecorat sau remobilat, unii chiar și-au făcut case noi. Domeniul producției de mobilă a primit o gură de aer, iar unii s-au gândit chiar că este un moment bun pentru a investi în utilaje. Pentru că, deși este criză și economia se mișcă mai greu, partea bună pentru producători este că apar oferte și pot cumpăra echipamentele dorite de multă vreme la prețuri foarte bune. Fiecare reducere din perioada aceasta este binevenita și dacă este posibil, trebuie profitat. Cele mai noi oferte Wood IQ sunt un astfel de exemplu. Firma s-a gândit să pună împreună utilaje esențiale pentru producția de mobiler și să scoată la ofertă două astfel de pachete – Basic și Pro – cu discount imposibil de ignorat.

Circularul și mașina de aplicat cant – utilajele grupate de Wood IQ în pachetele promoționale

Pentru producătorii de mobilier din PAL, cele două utilaje sunt punctul de pornire. Este greu de crezut că se poate face producție la un anumit nivel de calitate cu plăci tăiate artizanal și cant lipit cu fierul de călcat. Beneficiarii au devenit din ce în ce mai pretențioși, iar oferta marilor retaileri, cu preț foarte accesibil, obligă producătorii să crească calitatea și să scadă prețurile. Acest lucru se poate face cu utilaje care cresc productivitatea, îmbunătățesc calitatea și eficientizează producția.

Producția de mobilier începe prin tăierea lemnului sau a panourilor derivate din lemn. De aici și prima nevoie a unui producător de mobilier – circularul. Dacă activitatea hobby sau de început poate fi susținută cu utilaje simple, de mână, odată cu creșterea numărului de produse fabricate este nevoie de un utilaj profesional. Fie că este vorba de mobilier la comandă sau de serie, numărul mare de piese ce trebuie debitate impune existența unui circular care să ușureze munca. Posibilitatea de a tăia atât piese mici, cât și mari, ușurința în manipulare, tăierea la unghi, siguranța în exploatare, reglajul simplu sunt doar câteva din calitățile circularului care duc la creșterea calității mobilierului.

Cu ani în urmă, mașina de aplicat cant era un lux și micii producători de mobilier la comandă se foloseau ani de zile de fierul de călcat pentru aplicarea cantului. În timp, au apărut modele mai accesibile, ușurând munca producătorilor și crescând calitatea finală a mobilierului. Cu ajutorul mașinii de căntuit, aplicarea cantului este mai uniformă, mai exactă și mai curată. Diversele unități de lucru cu care mașină este dotată aplică uniform adezivul, taie exact cantul la capete, îndepărtează surplusul și asigură calitatea și estetica panoului șlefuind și lustruind muchiile. Pe măsură ce mașina devine mai performantă apar unități suplimentare care aduc plus de calitate și eficiență și cresc posibilitățile de prelucrare.

oferte speciale wood iq, circular cu incizor, masina de cantuit

Pachetul Basic

Acest pachet include circularul cu incizor și masă mobilă C 300M și mașina de aplicat cant KNT 5. Reducerea pe întreg pachetul este de 952 euro, TVA inclus.

Circularul cu incizor și masă mobilă C 300M are incizor și sistem profesional de culisare, de ultimă generație, cu sanie cu role concave ce alunecă pe șine cilindrice din oțel tratat. Masa laterală de suport, susținută de un braț telescopic, este dotată cu riglă transversală telescopică profesională și 2 limitatori reversibili. Discul circularului are diametrul de 300 mm, iar coborârea și ridicarea lui se face electric. Discul poate fi înclinat până la 45° și are afișaj digital care arată unghiul de înclinare. Grosimea maximă de tăiere este 70 mm la 90° și 45 mm la 45°, iar adâncimea maximă de incizie este de 13 mm. 

Mașina de aplicat cant KNT 5 are rezervor de adeziv cu suprafață tratată cu teflon și sistem de încălzire rapidă. Poate aplica cant atât pe panouri înguste, cât și pe cele cu lățime mare, pentru acestea din urmă fiind dotată cu un braț de susținere cu role. Are 5 unități de lucru și afișaj  numeric pentru reglajul lor. Cele 5 unități ale mașinii de căntuit sunt: 

  • grupul de adezivare,
  • grupul de tăiere la capete,
  • grupul de frezare surplus cant,
  • țicling cu rază,
  • polișare finală.  

oferta speciala wood iq, ciecular cu incizor, masina de aplicat cant

Pachetul Pro

Pachetul Pro este format din circularul cu incizor C 350EL și mașina de aplicat cant KNT 7, având o reducere per pachet de 1.547 euro (TVA inclus).

Pe lângă sistemul profesional de culisare de ultimă generație, asemănător circularului din pachetul Basic, circularul cu incizor C 350EL mai are o serie de alte avantaje. Iată câteva dintre ele, restul rămânând să le descoperiți singuri pe pagina Wood IQ:

  • Reglarea electrică a pânzei pe înălțime
  • Reglarea electrică a pânzei la unghi, între 90° și 45°, cu afișaj digital pentru unghiul de înclinare a pânzei
  • Afișaj digital pentru rigla paralelă
  • Afișaj digital pentru rigla transversală
  • Grosime max de taiere de 95 mm la 90°și 60 mm, la 45°

Spre deosebire de KNT 5, din pachetul Basic, mașina de căntuit KNT 7 are 7 grupuri de lucru. Înaintea grupului de adezivare există un grup de prefrezare care frezează cantul colii de PAL pentru a elimina orice fel de defecte ca urmare a tăierii, manipulării sau depozitării. Asigură o fixare mai bună și mai rapidă a cantului și un aspect mai plăcut. Mașina este dotată cu panou de comandă cu ecran tactil de 7 inch unde poate fi urmărită și programată activitatea unităților de lucru. De asemenea, după grupul de țicling cu rază, există un grup de țicling drept, care asigură o suprafată perfect plană la trecerea de la placa de PAL la cant. Ultimul grup, cel de polișare, va garanta aspectul final și finețea panoului căntuit.

Dacă vă gândit să investiți în utilaje pentru a fi mai eficienți și mai productivi, este un moment bun să treceți la acțiune. Echipamentele sunt la un preț promoțional și aceasta poate fi o ocazie, o oportunitate pentru voi. Intrați pe site-ul Wood IQ, studiați ofertele și făceți-vă calculele.

Următorul pas, automatizarea

Și dacă tot vorbim de oferte, nu uitați de ofertele pentru echipamentele sub marca RUBIQ CNC. După cum ați aflat aici, firma are divizie dedicată pentru echipamente CNC: routere CNC, strunguri CNC în 3 axe, plasmă CNC și laser CNC. Pentru toate aceste echipamente RUBIQ CNC continuă oferta de 10% reducere.

oferte speciale wood iq, routere cnc

oferte speciale wood iq, strung cnc

oferta speciala wood iq,

oferta speciala wood iq, plasma cnc

Automatizarea producției este pasul următor. Dezvoltarea continuă va duce inevitabil spre acest pas. Este urmarea firească a digitalizării și automatizării vieții de zi cu zi. Este greu de crezut că o întreagă generație care nu mai vede viața fără facilitățile oferite de device-uri și aplicații, va continua să lucreze doar cu utilaje clasice. Automatizarea va ajunge treptat în fabrici ajutată și de astfel de oferte.

Este o perioadă bună pentru cei ce vor să investească în utilaje, dar ofertele sunt valabile pentru o perioadă limitată. Nu le ratați!

Mihaela Radu

Mihaela Radu este inginer chimist dar are o mare pasiune pentru lemn. De mai bine de 20 de ani lucreaza in domeniu, finisarea lemnului fiind ceea ce a definit-o in aceasta perioada. A acumulat experienta lucrand intr-un institut de cercetari, in propria firma, precum si intr-o multinationala. Isi doreste sa impartaseasca continuu din experienta proprie cu cei care au aceeasi pasiune....si nu numai.

Adaugă comentariul

Adaugă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Abonează-te la newsletter

ro_RORomanian