Fabricare case din lemn Izolarea casei Prezentare case din lemn

Ce dotări includ casele de vacanță la cheie construite de CASArbor

Despre casele de vacanță pe piloni, precum și despre cele construite de CASArbor la Sfântu Gheorghe am scris aici și aici. Nu aveam de gand să reiau subiectul, dar interesul și comentariile la episodul 2 al seriei, publicat deja pe canalul youtube Revista din Lemn și pe care-l puteți vedea la finalul articolului, m-au determinat să fac unele precizări. Ne dorim ca filmele noastre să fie o sursă importantă de informații pentru voi și de aceea cred că trebuie să facem toate precizările necesare, acolo unde informația nu a fost bine înțeleasă și să dezvoltăm subiectele pe care le-am atins doar tangențial. De asemenea, câteva păreri în legătură cu firma de la Sfântu Gheorghe, precum și experiența personală dintr-o vacanță petrecută într-o astfel de casă, pot fi de folos celor care se gândesc să-și facă o casă de vacanță pe piloni.

casa de vacanta la cheie CASArbor

Întrebări frecvente

Întrebările de mai jos sunt cele puse de voi pe youtube sau la articole. Chiar dacă am răspuns direct celor care au întrebat, consider informațiile de interes și de aceea fac subiectul acestui articol. Pe măsură ce vom primi și altele, chestionarul va fi completat pentru a fi cât mai util. Deci:

Pot fi locuite tot timpul anului? Așa cum sunt livrate, nu pot fi folosite la noi pe toată durata anului. Sunt case de vacanță care nu au încălzire. În alte regiuni, cum sunt campingurile din Franța și Italia, unde sunt principalii clienți CASArbor, pot fi locuite permanent. La noi, cu dotările de bază, pot fi locuite din primăvară până toamna. Ca opțiune suplimentară, contra cost, cabana poate fi dotată cu sistem de încălzire electric.

Există și alte opțiuni suplimentare pentru a putea fi locuită și iarna? La cerere, poate fi suplimentat stratul de izolație termică și pot fi montate ferestre duble (tip termopan). Nu poate fi însă modificată structura de rezistență pentru că vorbim totuși de producție de serie.

Cât de bine sunt izolate? Casele sunt izolate cu un strat de izolație termică (vată bazaltică) de 40 mm. Izolația este montată și la nivelul pardoselei și la acoperiș. Ferestrele au obloane pe interior, care au atât rol de umbrire, cât și adaugă un plus de protecție.

casa de vacanta la cheie CASrbor

casa de vacanta la cheie CASArbor

Cum este asigurat curentul electric și apa? Casa este vândută cu toate traseele montate. Trebuie doar ca acolo unde este instalată să existe sursă de apă, sursă de curent electric, canalizare sau fosă septică.

Ce este inclus în prețul casei? Prețul modelului Cape Town, cel prezentat în video, este de 109.000 lei/22.700 euro. La acest preț primiți o casă la cheie în care nu trebuie să veniți decât cu hainele. Casa are inclus în preț tot mobilierul (paturi, dulapuri, mese, scaune, mobilier baie și bucătărie), tot sistemul electric (prize, întrerupătoare, trasee, lămpi), plită electrică, chiuvetă la bucătărie și la baie cu baterii, duș, vas de toaletă, centrală electrică. În preț este inclus și montajul care durează 2-3 zile de la momentul montării stâlpilor.

Ce trebuie să fac dacă vreau o astfel de casă? Trebuie contactată firma (0721.413.517 – Dana Neagu), ales modelul și semnat un contract. Producătorul ne asigură că într-o lună casa este gata. În curând va fi gata și site-ul casarbor.ro, unde veți găsi toate datele de contact. Deocamdată, pentru modele și mod de lucru, puteți accesa casarbor.com

casa de vacanta la cheie CASArbor

casa de vacanta la cheie CASArbor

casa de vacanta la cheie CASArbor

casa de vacanta la cheie CASArbor

Pasiunea pentru lemn și atașamentul pentru locuri, brand și echipă

Dana Neagu, managerul firmei, are un cult pentru lemn. Îl consideră un material extraordinar a cărui a doua viață este cea în care se transformă în case sau mobilă pentru bucuria și ajutorul oamenilor. În același timp, crede că avem obligația de a da înapoi naturii ceea ce luăm de la ea. În fiecare an organizează acțiuni de plantare de puieți la care participă toată firma ca o mare familie. Este mereu în căutare de voluntari pentru ca aceste acțiuni să crească în amploare.

Cu toate că a fost mult timp plecată din țară, este puternic atașată de aceste locuri. A reușit să transforme locul vechiului combinat de prelucrarea lemnului din Sfântul Gheorghe, devenit o ruină, într-un loc îngrijit și curat, care produce case apreciate în Europa. Caută mereu soluții pentru a dezvolta business-ul și a crește valoarea produselor fabricate. De anul trecut fabrica este dotată cu o autoclavă care tratează lemnul prin impregnare sub presiune astfel încât să devină foarte rezistent la exterior.

casa de vacanta la cheie CASArbor

Am locuit într-o astfel de casă, în Normandia, într-un camping la Marea Nordului

Vreau să vă spun câteva cuvinte despre această experiență pentru a înțelege ce înseamnă o casă de vacanță din lemn bine făcută. În urmă cu câțiva ani am fost în vacanță în Normandia. Pentru a avea un preț mai bun la cazare am hotărât să stăm într-un camping aflat pe coasta Mării Nordului. Cei care au trecut pe acolo știu ce vânturi puternice pot fi. Văzând cum este clima, m-am gândit că am făcut o alegere proastă și va fi un concediu ratat. Nu doar că n-a fost așa, a fost unul dintre cele mai reușite concedii.

Casa din lemn – cu bucătărie deschisă, living, 3 dormitoare, duș și toaletă – era bine izolată și călduroasă. Chiar dacă afară vântul a bătut tot timpul cu putere, în interior nu am simțit deloc. Lemnul, cu care casa era placată la interior, a asigurat o ambianță și o căldură plăcută. Totul era atât de bine organizat în interior încât nu aveam deloc senzația de înghesuială, aveam tot ce era necesar și puteam să gătim și să mancăm cu toții acasă fără probleme. A fost un concediu extraordinar făcut cu mult mai puțini bani decât dacă am fi stat la hotel, dar cu tot confortul necesar oferit de o casă de vacanță din lemn.

O astfel de casă este Cape Town, pe care o puteți vedea mai jos.

Mihaela Radu

Mihaela Radu este inginer chimist dar are o mare pasiune pentru lemn. De mai bine de 20 de ani lucreaza in domeniu, finisarea lemnului fiind ceea ce a definit-o in aceasta perioada. A acumulat experienta lucrand intr-un institut de cercetari, in propria firma, precum si intr-o multinationala. Isi doreste sa impartaseasca continuu din experienta proprie cu cei care au aceeasi pasiune....si nu numai.

Adaugă comentariul

Adaugă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Abonează-te la newsletter

ro_RORomanian