Forestier

Prezentarea fierăstrăului multilamă Wood-Mizer MR200 cu doi arbori

Wood-Mizer lansează un nou fierăstrău industrial multilamă – MR200 – o mașină versatilă și foarte eficientă cu doi arbori, fiecare cu posibilitatea de montare a până la 12 pânze circulare și capacitate de debitare a prismelor de cherestea de până la 200 mm grosime.

Wood-Mizer MR200

Fierăstrăul multilamă MR200 cu doi arbori este proiectat pentru operații de producție lemnoasă de volum mare, unde se debitează prisme în scânduri. Este înzestrat cu doi arbori antrenați de motoare cu putere cuprinsă între 15 kW și 30 kW, în funcție de nevoile de producție. Fiecare arbore este echipat cu până la 12 pânze circulare cu diametre cuprinse între 200 și 350 mm.

Sistemul de avans prezintă caracteristicile unei mese robuste, modulare. Adăugarea mai multor secțiuni modulare la masa de avans permite procesarea prismelor mai lungi. Lungimea minimă a prismei este de 700 mm – mai mică decât a mașinilor similare concurente. Rolele de avans acționate care sunt localizate aproape de pânze fac posibil avansul unor astfel de prisme scurte. Există 8 role de avans în total, 6 role jos și 2 role sus: 4 sunt direct în fața pânzelor, iar 4 în spatele pânzelor.

Cu ajutorul laserelor opționale, operatorul fierăstrăului MR200 poziționează prisma pe masa de avans și o împinge ușor până când este preluată de rolele de avans.

Panoul de control intuitiv poate fi plasat într-un loc convenabil pentru operator. În plus față de controlul individual al motoarelor, consola deține de asemenea un ampermetru pentru măsurarea sarcinii pe arbori și un regulator de viteză de avans de până la 15 m/min.

Adam Kubiak, Directorul de vânzări al echipamentelor industriale de la Wood-Mizer, ne explică caracteristicile de design ale fierăstrăului industrial MR200.

“Recomandăm instalarea unui regulator al vitezei de avans opțional electronic, care monitorizează sarcina de pe arbori, iar dacă valoarea optimă este depășită, acesta încetinește automat rata vitezei de avans a materialului. Este un dispozitiv foarte util care contribuie la calitatea debitării materialului și la durabilitatea mașinii.”

O altă opțiune utilă o reprezintă spărgătorul de așchii încorporat acționat de un motor de 5.5 kW.
“Oricine are experiență cu fierăstraiele multilamă cunoaște faptul că debitarea creează așchii, bucăți de coajă și alte produse care pot întrerupe operarea normală a mașinii”, explică Adam Kubiak.

Acesta este motivul pentru care Wood-Mizer oferă posibilitatea instalării unui spărgător de așchii care transformă aceste resturi în rumeguș fin, care apoi este îndepărtat din mașină prin utilizarea unui extractor. Aceste deșeuri capătă astfel valoare și este foarte importantă colectarea lor separată și pregătirea pentru comercializare ca o sursă suplimentară de venit.
Ambii arbori ai fierăstrăului MR200 sunt ușor reglabili pe înălțime unul față de altul și față de sistemul de avans. Această caracteristică permite reglarea arborilor la înălțimea optimă pentru materialul procesat. Permite utilizarea diametrului optim de debitare, care la rândul lui optimizează consumul de putere și gradul de încărcare al mașinii.

“Când are loc debitarea unei prisme cu o grosime maximă de 200 mm, ambii arbori cu pânze sunt utilizați la 100% din puterea lor. Când se trece la cherestea cu grosime de exemplu de 140 mm, este posibilă ajustarea poziției arborilor în așa fel încât arborii de sus și jos să aibă aceeași sarcină, care este cea specifică debitării unei grosimi de 70 mm. În acest caz, uzura pânzelor va fi uniformă, iar consumul de energie este cel mai economic”, explică Adam Kubiak. “Dacă producția are loc în principal cu prisme de o anumită grosime, de exemplu 140 mm, are sens să instalați pânze cu diametru mai mic”, continuă Adam Kubiak. ”Cu cât este mai mică pânza circulară, cu atât mai subțire este tăietura și mai redusă sarcina motoarelor, ceea ce se traduce în randament crescut, economie de energie și prelungirea duratei de viață a mașinii. Flexibilitatea acestui echipament face posibilă economisirea și creșterea profiturilor în fiecare caz.”

Suplimentar, mașina deține un șurub de reglare fină pentru arborele superior. Acesta permite pânzelor de sus și jos să fie deplasate în așa fel încât să taie pe aceeași linie. “Vă recomandăm să efectuați o debitare de test, apoi utilizând acest șurub să reglați poziția arborelui superior în așa fel încât ambele pânze de sus și jos să poată converge perfect”, afirmă Adam Kubiak. ”Apoi fierăstrăul MR200 produce cherestea de calitate înaltă, cu suprafață uniformă, lipsită de orice urmă acolo unde pânzele se întâlnesc. Foarte puține fierăstraie cu doi arbori multilamă din această clasă beneficiază de asemenea reglaje.”

Fierăstrăul multilamă cu doi arbori Wood-Mizer MR200 este o mașină compactă și are o emisie redusă de zgomot.

Experiența prelucrătorilor de lemn care folosesc aceste mașini a arătat că productivitatea fierăstrăului MR200 poate fi estimată la până la 10 m3 per oră de lucru.*
*Performanța fiecărui sistem multilamă depinde de parametri specifici ai motoarelor și de lemnul debitat.

Pentru informații mai detaliate, vă rugăm contactați reprezentantul local Wood-Mizer.

Wood-Mizer RO S.R.L.
str. Fabricii Nr 6, Șura Mică
557270 Jud. Sibiu 
Info utilaje: +40 755 20 20 3
Email: office@woodmizer.ro
www.woodmizer.ro

Dan

Am avut șansa să lucrez în diverse departamente. Astfel am acumulat experiență în Finance, Accounting, Logistic, Sales, Operations, Marketing. Sunt un om de echipă și un all around player. Sunt antreprenor, am coordonat vânzarea unui business de lacuri și vopsele pentru lemn către o multinațională. În 2016 am descoperit lumea digitală, publishingul și marketingul online. De atunci mi-am mutat experiența acumulată și aptitudinile în online.

Adaugă comentariul

Adaugă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Abonează-te la newsletter

ro_RORomanian