Mașini și Scule Utilaje Producție Mobilier

De la hobbist la profesionist, cu CNC-ul Hammer HNC 47.82 de la Felder Gruppe

Cred că v-am mai spus că nu-mi place să mă plimb prin mall sau să merg prin magazine la cumpărat haine sau pantofi. Când trebuie să-mi cumpăr ceva merg fix la cele 2-3 magazine preferate, aleg din prima 5-6 variante, intru în cabină și trebuie să ies cu ceva potrivit. Dacă nu găsesc, plec acasă. Nu mă plimb, nu intru în alte magazine. Cu totul altfel se întâmplă vizitele în magazinele de bricolaj. Pot sta o zi întreagă printre rafturi, mirându-mă sincer când sunt anunțată că e ora închiderii. În acest context, realizați entuziasmul când am văzut CNC-ul Hammer HNC 47.82, surpriza de Black Friday de la Felder Gruppe. A venit la pachet cu o altă surpriză, 4 ani garanție G+ față de cea standard de 2 ani. Dacă l-aș avea, nu cred că ați mai putea vorbi cu mine o perioadă, destul de lungă cred. Chiar dacă pare o jucărie, este un CNC în toată regula, în 4 axe, cu tot ceea ce înseamnă prelucrarea asistată de calculator. Este adevărat, nu poți prelucra coli de PAL de 3×2 m, dar precizia de prelucrare este aceeași. Dacă ești pasionat de prelucrarea asistată de calculator, ai un mic atelier sau ești producător de piese mici, pare echipamentul de care ai nevoie.

CNC Hammer HNC Felder Gruppe Romania

Hammer HNC 47.82

CNC-ul Hammer HNC 47.82 este producție austriacă de anul acesta. Se pare că la fabrica Felder Gruppe de lângă Innsbruck pandemia a stimulat creativitatea. Este un CNC în 4 axe, cele 3 axe clasice – X, Y și Z – cea de-a patra permițând prelucrarea în jurul axei, ca un strung. Sunt de fapt 2 modele, ambele în 4 axe, diferența dintre ele fiind că unul are agregatul de frezare în varianta standard (electromandrină de 2,2 kW), pe când la celălalt este ales din opțiunile disponibile de router motor.

În ciuda dimensiunilor reduse Hammer HNC 47.82 este foarte stabil și rigid asigurând repetabilitatea rezultatelor. Masa de prelucrare din aluminiu cu caneluri în T permite fixarea simplă și ușoară a pieselor și accesoriilor. Pot fi folosite accesoriile de prindere din gama Hammer sau unele pe care le poți face singur. Dimensiunile de prelucrare ale mesei sunt de 825 x 479 mm, iar înălțimea obiectului prelucrat poate fi de max.160 mm.

Cu ajutorul CNC-ului se poate face frezare simplă, frezare/decupare și frezare în relief și profilare pe lemn. Se pot prelucra cu finețe și exactitate piese mici și delicate. Opțional, utilajul poate fi echipat cu o capotă de exhaustare pentru router, reglabilă pe înălțime, cu conexiune de extracție de 32 mm, păstrând astfel zona de lucru curată în permanență.

Hammer HNC 47.82 este livrat complet asamblat, lubrifiat și calibrat. Poate fi folosit imediat ce a fost despachetat și conectat la o sursă de alimentare și la computerul care-l va opera. Se încadrează perfect pe un EURO palet și are greutatea totală de 80 kg. Pentru a obține rezultatele dorite utilajul trebuie poziționat pe un suport perfect plan. Indicații privind instalarea găsești aici.

Servicii incluse în oferta Felder Gruppe Romania

Pentru a primi oferta pentru unul sau altul dintre CNC-uri trebuie să intri pe site-ul Felder Gruppe Romania și să te înregistrezi. Dacă nu te înregistrezi, nu vezi prețurile. Despre cum te poți înregistra găsești informații și aici. În preț este inclusă garanția de 2 ani extinsă prin programul G+ al Felder Gruppe România, asistență tehnică dedicată în garanție și post-garanție oriunde în România și o gamă largă de servicii de asistență tehnică, precum instruire, instalare și reparații prin programul Blitz Service.

Hammer HNC 47.82 acoperă un segment lipsă de pe piața românească de profil. Am vrut la un moment dat să găsesc un CNC de tip hobby la distribuitorii de utilaje pentru lemn și nu am reușit. CNC-ul Felder poate fi acea „jucărie” serioasă dorită de mulți producători cu ateliere mici și mijlocii, care fac obiecte mici din lemn, nu au spațiu suficient sau sunt încă la început de drum. În astfel de situații un CNC industrial poate fi ori prea mult pentru nivelul lor, ori prea scump.

 

Mihaela Radu

Mihaela Radu este inginer chimist dar are o mare pasiune pentru lemn. De mai bine de 20 de ani lucreaza in domeniu, finisarea lemnului fiind ceea ce a definit-o in aceasta perioada. A acumulat experienta lucrand intr-un institut de cercetari, in propria firma, precum si intr-o multinationala. Isi doreste sa impartaseasca continuu din experienta proprie cu cei care au aceeasi pasiune....si nu numai.

Adaugă comentariul

Adaugă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Abonează-te la newsletter

ro_RORomanian