Bricolaj Mobilier

Mobilier unicat în stil rustic industrial

Până nu demult, stilul rustic industrial nici măcar nu era considerat de arhitecți un stil de sine stătător. Acum este însă foarte apreciat pentru aerul lui modest, simplu și elementar și-l întâlnim tot mai mult în galerii de artă, cafenele, cluburi, dar și în locuințe private. Este mai mult un stil al tinerilor, liber și nonconformist, care pe lângă aspectul interesant dă și o puternică senzație de libertate.

rustic industrial
sursa foto: vivense.com

Decorul rustic industrial se recunoaște după aspectul de depozit funcțional, prin aerul simplu și rudimentar. Pentru finisări sunt folosite materiale tradiționale – cărămizi, lemn, pietre, metal. Spațiile sunt ample și deschise, combinațiile cromatice sunt de alb, negru și culori neutre. Spațiile sunt decorate frecvent cu fotografii alb negru sau sepia și artă abstractă.

rustic industrial
sursa foto: youramazingplaces.com

Mobila este simplă, remarcându-se totuși piese unice din lemn și metal recuperate. Este de fapt specificul stilului – piesele de mobilier făcute din vechi dulapuri industriale

rustic industrial
sursa foto: coastersfurniture.org

sau combinând țevi,

rustic industrial
sursa foto: architectureartdesign.com

roți

rustic industrial
sursa foto: mammyiscoocoo.com

sau alte elemente vechi de metal cu lemn recuperat.

Stilul este acum mult apreciat și sunt mulți cei care-și doresc un aer industrial acasă. Il pot obține fără a transforma total casa ci numai adăugând câteva piese de mobilier sau de decor. Combinând aspectul domestic cu cel industrial se va obține o atmosferă foarte sofisticată.

rustic industrial
sursa foto: decor.syrupdenver.com

Pot fi tranformate vechi obiecte în mobilă. De exemplu, o veche ladă din lemn poate deveni o canapea deosebită adăugându-i numai o saltea și câteva perne.

rustic industrial
sursa foto: homesthetic.net

Sau câteva elemente dintr-o țeavă veche, combinate cu o scândură, pot deveni cuierul „wow” de la intrare.

rustic industrial
sursa foto: ideaface.cz

O piesă unică, specială, cu aer industrial, rezultată din combinația metalului cu lemnul, poate deveni elementul de atracție, elementul cheie al încăperii.

rustic industrial
sursa foto: amazon.com

Obiectele de iluminat pot face și ele ca un spațiu domestic să capete aspect industrial.

rustic industrial
sursa foto: homesthetics.net

Toată această mobilă sau elementele de decor trebuie să fie cât mai simple, cât mai puțin prelucrate. Atât elementele metalice cât și lemnul trebuie să lase impresia de folosire îndelungată în fabrică. Lemnul este lăsat cu culoarea naturală sau este colorat în culori naturale de stejar sau nuc. Stratul de lac este subțire iar gradul de luciu scăzut. Pentru un aspect cât mai natural poate fi folosit pentru finisare uleiul sau ceara.

rustic industrial
sursa foto: westelm.com

Stilul rustic industrial are un farmec aparte și poate fi realizat și în spații mici nu numai în cele asemănătoare halelor industriale. Și nici nu trebuie să spargeți o bancă pentru amenajare. Important este să aibă acel element cheie, acea mobilă care să transmită mesajul și pe care o puteți face și singuri.

rustic industrial
sursa foto: homesthetics.net

Mihaela Radu

Mihaela Radu este inginer chimist dar are o mare pasiune pentru lemn. De mai bine de 20 de ani lucreaza in domeniu, finisarea lemnului fiind ceea ce a definit-o in aceasta perioada. A acumulat experienta lucrand intr-un institut de cercetari, in propria firma, precum si intr-o multinationala. Isi doreste sa impartaseasca continuu din experienta proprie cu cei care au aceeasi pasiune....si nu numai.

Adaugă comentariul

Adaugă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Abonează-te la newsletter

ro_RORomanian