Mobilier

Un mobilier adaptabil, rezistent și solid, cu infinite posibilități de colorare

Apariția plăcilor din MDF a reprezentat o mare schimbare în industria de mobilă. Materialul obținut prin presarea fibrelor de lemn rezultate din îndepărtarea unei părți de lignină s-a dovedit a fi un material ușor de prelucrat și stabil. Ca urmare, producătorii de mobilă au început să-l vadă ca pe o alternativă, iar pentru mulți dintre ei a devenit prima alegere. Au fost convinși de ușurința cu care puteau obține diverse modele pe suprafața plăcilor, de stabilitatea dimensională neinfluențată de variațiile de umiditate, de înlăturarea pericolului apariției crăpăturilor și nu în ultimul rând, de preț. În timp au apărut tehnologii și echipamente de prelucrare sofisticate și materiale de acoperire dintre cele mai atractive. S-a născut astfel un tip de mobilier adaptabil, rezistent, solid, cu multiple posibilități de acoperire, care a devenit preferatul multora.

mobilier adaptabil

Producătorii români au sesizat avantajele acestui tip de material și în a doua parte a anilor ’90 – începutul anilor 2000 a fost o explozie de producători de mobilier de baie și de bucătărie din MDF vopsit. Mulți dintre ei au mers pe ideea că, fiind un material mai ieftin decât lemnul, trebuie ca produsul final să fie unul economic. Alții au înțeles potențialul MDF-ului și au investit în tehnologie și echipamente pentru a obține produse de cea mai bună calitate, practic produse premium pe această piață. Un astfel de producător este Global Design Suceava. Spun despre ei ca o persoană care îi știe de multă vreme, care a văzut evoluția și a apreciat fiecare pas făcut în direcția obținerii produselor de calitate.

mobilier adaptabil

Numai ca să vă dau un exemplu, cred că sunt deja 4 ani de când am fost să văd noua linie de finisare modernă cu care urmau să vopseasca plăcile din MDF. Mi-a fost foarte clar atunci că este un producător care dorește, în primul rând, obținerea unor produse de foarte bună calitate. Echipamentul despre care vorbesc chiar asta garanta – calitatea.

mobilier adaptabil

Dar nu mi-am propus să vă zic despre utilaje și tehnologii și nici despre semifabricatele pe care le fac pentru alți producători de mobilă (uși de mobilier vopsite și înfoliate). Vreau să vă spun despre mobila din MDF produsă de Global Design, despre deschiderea către nou, despre faptul că au înțeles că pentru a ajunge la client trebuie să-i ofere soluții nu doar să-i vândă piese de mobilă. Prezența designerilor tineri în echipă este o garanție că mobila va urmări noile trenduri fiind în același timp adaptată spațiului și condițiilor din locuință.

mobilier adaptabil

Oferirea unui produs complet este, după mine, varianta câștigătoare. Clientul roman a evoluat foarte mult, călătorește mult, în țară și în străinătate, este informat și se inspiră, largindu-și astfel preferințele. Înainte de a cumpăra ceva pentru casă sau a începe amenajarea locuinței se documentează foarte mult, căutând variante care i s-ar potrivi. Așa că, atunci când ajunge la mobilă, își dorește o soluție completă, care să se integreze perfect spațiului, să fie în stilul sau culoarea dorită.

mobilier adaptabil

Am văzut de curând un mobilier de bucătărie care mi-a plăcut teribil. Ideea a pornit de la dorința unui client de a avea mobilier de bucătărie cu accente rustice. Inspirați și de mobila viu colorată văzută la târgurile internaționale i-a fost propus clientului un astfel de mobilier. Astfel s-a născut o mobilă frumoasă, vie, perfect adaptată spațiului, de care clientul a fost foarte mulțumit.

mobilier adaptabil

Cum un client multumit va aduce întotdeauna și alți clienți, au mai fost cateva comenzi realizate în aceeași notă, fapt care i-a determinat să amenajeze o cameră a showroom-ului cu o astfel de bucătărie. Te-ai aștepta ca o bucătărie de un albastru intens să fie agresivă vizual. Este departe de așa ceva. Culoarea intensă, dar placută, bine dozată în ansamblul bucătăriei, te duce cu gândul la culorile Greciei, la viață, lumină, apă și soare. Prelucrarea materialelor sugerează scandura simplă a mobilierului rustic, iar designul corpurilor susține acest lucru. Tot ansamblul este plăcut, armonios și primitor.

mobilier adaptabil

Spre deosebire de cei care nu lucrează în domeniu, privesc întotdeauna mult mai critic și mai atent fiercare piesă de mobilier. Pot să vă spun că prelucrările sunt bine făcute, lacul este frumos aplicat, fără scursuri, asperități sau alte defecte. Este clar că investiția în calitate și-a spus cuvântul.

mobilier adaptabil

Global Design Suceava nu este numai un producător de mobilier adaptabil și de calitate. Este un partener, iar dacă vrei să vezi calitatea produselor, să discuți despre variante și soluții, îi puteți contacta direct pe ei.

mobilier adaptabil

Mihaela Radu

Mihaela Radu este inginer chimist dar are o mare pasiune pentru lemn. De mai bine de 20 de ani lucreaza in domeniu, finisarea lemnului fiind ceea ce a definit-o in aceasta perioada. A acumulat experienta lucrand intr-un institut de cercetari, in propria firma, precum si intr-o multinationala. Isi doreste sa impartaseasca continuu din experienta proprie cu cei care au aceeasi pasiune....si nu numai.

Adaugă comentariul

Adaugă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Abonează-te la newsletter

ro_RORomanian