Bife-Sim

2030Pro ACT – CNC cu frezare în 3 axe marca WOOD IQ, la BIFE SIM 2018

Când îl întrebi despre WOOD IQ Dan Pruteanu, directorul firmei, spune că sunt la început, dar nu începători. Are o experiență de 14 ani în domeniu și o pasiune vizibilă pentru mașinile pe care le vinde, CNC-urile fiind clar preferatele lui. Înțelege că este un domeniu unde este foarte important să construiești o relație de încredere cu clientul și este dispus să nu forțeze această încredere. Vrea să construiască un brand care să însemne în ochii clienților integritate și excelență și nu se grăbește pentru că trebuie să o facă pe baze solide. Dar profită de orice ocazie pentru a-și demonstra competența și seriozitatea, iar BIFE-SIM 2018 este una dintre ele. La standul WOOD IQ veți găsi, printre alte mașini și utilaje, un router CNC cu frezare in 3 axe – 2030Pro Act, pe care-l veți vedea și la lucru. Până atunci – o scurtă prezentare.

2030Pro ACT – Router CNC în 3 axe

Centrul de prelucrare Router CNC 2030Pro ATC pe 3 axe este proiectat, realizat și configurat în plan orizontal fix și portal mobil pentru a face operații de tăiere liniară și frezări și găuriri multiple. Este un CNC sub marca proprie – WOOD IQ – fiind realizat din componente rezistente, fiabile și de calitate. Are o structură foarte robustă ceea ce permite prelucrări de mare precizie. Structura susține masa de lucru tip „nesting”, unitațile liniare și mecanismele de comandă pentru deplasarea portalului mobil în direcția longitudinală (axa Y).

Masa tip ’nesting’ este confecționată din material fenolic cu caneluri pe axele X-Y care permit fixarea optimă a plăcii, eliminând orice posibilitate de deplasare în timpul lucrului. Mișcările parților mobile sunt efectuate pe unitățile liniare de tip ghidaje cu profil prismatic din oțel tratat și rulmenți cu bile recirculabile, fiind astfel garantată deplasarea sigură și foarte precisă.

Deplasarea pe cele 3 axe X, Y si Z este controlată de computer prin intermediul servomotoarelor hybrid de tip ‘brushless’, capabile să definească și să mențină poziția în caz de pană de curent.

cnc cu frezare in 3 axe

cnc cu frezare in 3 axe

Router-ul CNC cu frezare in 3 axe are următoarele dotări de bază:

  • batiu robust tip „heavy duty”;
  • portal mobil;
  • masă tip „nasting” ce permite fixarea mecanică a materialului;
  • 2 pompe vacuum cu capacitate totala de 400 m³/h;
  • electromandrină cu motor de 9 kW;
  • magazie liniară de scule cu 8 poziții;
  • 4 servomotoare Delta de 1000 W;
  • 6 limitatoare de referință pentru axele x-y
  • 3 reductoare planetare;
  • detector lungime freze;
  • lubrifiere centralizată;
  • computer industrial;
  • 3 senzori perimetrali;
  • proiector laser;
  • senzor grosime material;
  • soft CAD-CAM cu licență – VCarve Pro.

CNC-ul poate fi controlat ușor cu ajutorul unei telecomenzi. Până să-l vedeți pe viu la târg vă puteți face o idee de cum funcționează vizionând filmul de mai jos.

Alte tipuri de utilaje pe care le puteți găsi la Wood IQ

Cu toate că Dan Pruteanu este un specialist în CNC-uri, nu sunt singurele utilaje pe care le veți găsi la WOOD IQ. Firma se adresează tuturor firmelor mici și mijlocii din industria lemnului și a mobilei avand utilaje clasice sub marcă prorpie sau de la producători cu tradiție ca Robland și Griggio.

Compania este în primul rând o echipă de specialiști care se pricep foarte bine la utilaje. Sunt capabili să le creeze, iar mașinile sub marca WOOD IQ aflate în multe fabrici din țară sunt o dovadă. Este vorba de pasiune și de bucuria de a vedea cum din mâna ta ies masini ce pot fi comparate, atât ca performanțe tehnice cât și ca durabilitate, cu mărci recunoscute din domeniu.

Dar nu este vorba numai de abilități tehnice. Relația de parteneriat cu clienții este construită cu atenție și cu dorința declarată ca utilajele pe care le vand să ajungă la clientul potrivit în cel mai scurt timp şi la cel mai bun preţ. Dan Pruteanu spune că se numesc WOOD IQ nu doar pentru că vând utilaje inteligente pentru lemn, dar și pentru că le vând într-un mod inteligent.

Reprezentanții WOOD IQ vă așteaptă la BIFE-SIM 2018, în perioada 12-16 septembrie, în pavilionul B1, stand 119.

cnc in 3 axe
Circular de formatizat, cu incizor si masa mobila de 3200mm, Robland, Belgia
cnc in 3 axe
Prese rotative pentru panouri, Lisy-Dvorak, Cehia
cnc in 3 axe
Mașină de Îndreptat, Wood IQ, Romania

Mihaela Radu

Mihaela Radu este inginer chimist dar are o mare pasiune pentru lemn. De mai bine de 20 de ani lucreaza in domeniu, finisarea lemnului fiind ceea ce a definit-o in aceasta perioada. A acumulat experienta lucrand intr-un institut de cercetari, in propria firma, precum si intr-o multinationala. Isi doreste sa impartaseasca continuu din experienta proprie cu cei care au aceeasi pasiune....si nu numai.

Adaugă comentariul

Adaugă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Abonează-te la newsletter

ro_RORomanian