Produsul zilei

Set regenerare și curățare ferestre și uși de exterior ICA

Setul de regenerare și curățare de la ICA conține două produse, unul pentru a curăța murdăria acumulată în timp și altul pentru a reîmprospăta finisajul aplicând un strat subțire de lac. Aceste operații sunt foarte utile pentru ca iarna să treacă fără probleme pentru ferestrele, dar și obloanele sau ușile din lemn.

De ce este bine să aplicăm un astfel de tratament ușilor exterioare și ferestrelor în prag de iarnă

Iarna este anotimpul care solicită poate cel mai mult lemnul aflat la exterior. Zăpada care poate rămâne o perioadă lungă depusă la baza ramelor, viscolul care aruncă cu putere zăpada, perioadele cu temperaturi foarte scăzute, ciclurile îngheț-dezgheț repetate, toate acestea sunt încercări pe care lacul și lemnul de sub el le resimt. În lemnul masiv apar tensiuni și mișcări din cauza scăderii umidității aerului, iar umezeala staționează o perioadă mai lungă pe lacul care protejează fereastra.

Dacă există fisuri sau mici zgârieturi în pelicula de lac toate aceste șocuri vor duce la avansarea defectului. În primăvară ne putem trezi că apa a intrat sub pelicula de lac sau că au apărut și alte zgârieturi. Pentru a evita toate acestea este bine ca înainte de intrarea în iarnă să se aplice pe suprafețele finisate cu lac, aflate la exterior, un strat de lac de întreținere. Acesta va repara eventualele mici defecte și va crea o suprafață din care iarna poate să „muște” fără efecte asupra lemnului și a ferestrei per total.

intretinere lemn exterior protejare ferestre produs curatare lemn ICA
Set de produse pentru curatare si protejare tamplarie ferestre
Mod de utilizare

Cu siguranță ramele ferestrelor au acumulat murdărie pe parcursul anului. Iar aceasta nu este întotdeauna foarte simplu de curățat fiind o combinație între praful si noxele din mediul înconjurător. Rezultă un material viscos cu foarte bună aderență la suprafețe. Pentru a obține cele mai bune rezultate ne-am gândit că este bine ca, împreună cu lacul, să aveți și un produs eficient de curățare.

Fast Cleaner este un produs de curățare neutru care nu va ataca în niciun fel finisajul. Se aplică pe suprafața ramelor, se lasă puțin să acționeze, după care este îndepărtat cu ajutorul unui burete. Pentru a vă asigura că ați îndepărtat orice urmă, stergeți cu o cârpă udă din bumbac.

După curățare pulverizați pe toată suprafața de lemn lacul pe bază de apă Easycoat. Dacă ajunge lac pe sticla ferestrei ștergeți cu cârpă uscată. După aplicare întindeți lacul cu cârpa pentru a ajunge și în locurile mai ascunse. Produsul nu trebuie aplicat în exces. Când este bine întins pe toată suprafața lasați-l să se usuce și asta este tot. Veți avea din nou ferestre cu finisaj proaspăt, dar și rezistent, total pregătit pentru perioada rece. Easycoat este transparent și poate fi aplicat pe ferestre finisate cu lac, lazură sau vopsea.

Atenție: Produsul nu este eficient dacă lacul de pe tâmplăria de lemn a ferestrei este dezlipit și scorojit, iar apa a ajuns deja la lemn. În acest caz lacul existent trebuie îndepărtat, lemnul șlefuit și refăcut finisajul de la început.

Fiind produse pe bază de apă există riscul ca ele sa înghețe. Asa că depozitați-le în spații cu temperatura peste 5ºC și nu lucrați cu ele când temperatura este sub 10ºC.

Aici aveți link-ul către magazin: Set de regenerare și curățare ICA

Mihaela Radu

Mihaela Radu este inginer chimist dar are o mare pasiune pentru lemn. De mai bine de 20 de ani lucreaza in domeniu, finisarea lemnului fiind ceea ce a definit-o in aceasta perioada. A acumulat experienta lucrand intr-un institut de cercetari, in propria firma, precum si intr-o multinationala. Isi doreste sa impartaseasca continuu din experienta proprie cu cei care au aceeasi pasiune....si nu numai.

Adaugă comentariul

Adaugă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Abonează-te la newsletter

ro_RORomanian