Art&Craft

Rame și iar rame

Am privit totdeauna ramele ca pe cadrul care pune în valoare tabloul, oglinda sau fotografiile. Le-am ales mereu cu foarte mare atenție, le căutam să fie cât mai frumoase, dar niciodată nu m-am gândit că ele pot fi vedetele. La un moment dat am avut nevoie de o ramă și știind că am câteva rame vechi în pod, mi-am zis să încerc să adaptez una dintre ele pentru proiectul meu. Așa că le-am adus pe toate din pod, le-am șters de praf și le-am așezat pe masă încercând să o aleg pe cea mai potrivită. Privindu-le mi-am dat seama că nu mai era nevoie de nimic altceva. Ele în sine erau suficiente pentru a decora peretele. Pornind de la această idee am realizat că ramele pot fi folosite în mai multe feluri și m-am gândit că poate sunteți interesați și voi.

Ce poți face cu ramele vechi

Pot fi puse pe perete fără a încadra însă un tablou sau o fotografie. Mai multe, de diverse forme sau mărimi, în aceeași culoare sau în culori asortate, pot decora foarte frumos pereții livingului sau ai dormitorului.

O ramă poate folosită pentru a încadra baza lustrei, punând-o astfel și mai mult în valoare.

Cu o ramă veche și un picior din lemn se poate face o elegantă măsuță de cafea.

Cu mânere în loc de picior se poate transforma într-o tavă pentru servit.

Ramele mici pot fi folosite pentru a încadra tabloul pentru programarea încălzirii sau a aerului condiționat sau întrerupătoarele.

Adăugându-i cârlige pentru agățat, dintr-o ramă se poate face un suport pentru cheile de la casă sau mașină sau unul pentru brățări și coliere.

Se pot alătura 7 sau 8 rame și transformate  într-un calendar unde să se noteze activitățile săptămânale.

În baie, ramele pot avea dublu rol – decor și suport pentru prosoape sau pot fi folosite pentru a face un raft pentru cosmetice.

Dacă unei rame ce poate fi pusă pe masă i se pun 2-3 straturi de pânză de diverse înălțimi, o puteți transforma într-un suport pentru creioane, pixuri, notițe și alte astfel de lucruri de pe birou.

Și aș putea continua cu alte multe exemple, dar cred ca deja ați înțeles ideea. Dacă vă place o ramă o puteți cumpăra chiar dacă nu aveți pregătită o fotografie pentru înrămare. O puteți folosi pentru alt proiect. Iar ramele vechi nu se aruncă ci se păstrează pentru momentul când veți ști cum să le folosiți.

sursa foto: frame4design.com
sursa foto: frame4design.com
sursa foto: features.faithup.com
sursa foto: features.faithup.com
sursa foto: purplucarrotkg.com
sursa foto: purplucarrotkg.com

rama baie

sursa foto: cristianpf.com
sursa foto: cristianpf.com
sursa foto: thebudgetdecorator.com
sursa foto: thebudgetdecorator.com

Mihaela Radu

Mihaela Radu este inginer chimist dar are o mare pasiune pentru lemn. De mai bine de 20 de ani lucreaza in domeniu, finisarea lemnului fiind ceea ce a definit-o in aceasta perioada. A acumulat experienta lucrand intr-un institut de cercetari, in propria firma, precum si intr-o multinationala. Isi doreste sa impartaseasca continuu din experienta proprie cu cei care au aceeasi pasiune....si nu numai.

2 comentarii

Adaugă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • O multime de idei pentru urmatoarele proiecte. Mie personal mi-a placut foarte mult idea de masuta mica cu picior si cea cu raftul pentru cosmetice in baie, deci inca doua minunatii de pregatit. Multumim pentru inspiratie!

Categorii

Abonează-te la newsletter

ro_RORomanian