Prezentare case din lemn

Cabană din lemn pe malul Atlanticului

Micuța cabană din lemn din Cornwall, Anglia, își merită pe deplin numele. The Edge (marginea, muchia), căci așa se numește, se află pe un mal stâncos și are o vedere extraordinară la Oceanul Atlantic. Practic este ca un cuib făcut în malul înalt, cu vedere panoramică asupra oceanului.

vere ocean

O mică bijuterie în Cornwall

Malul stâncos din Cornwall a fost întotdeauna populat cu mici colibe cu acoperișuri cu pante line. The Edge este varianta îmbunătățită a acestor colibe, cu finisaje moderne și aparatură high-tech. Cabana are în doar 30 m² living cu bucătărie, dormitor și baie.

Intrarea în cabană se face printr-o mică verandă de unde se intră în dormitor, în baie și în living. Practic fiecare încăpere ocupă un colț al casei. Senzația de spațiu este dată de pereții vitrați ai livingului care se deschid total spre terasele care înconjoară casa pe trei laturi.

Cabana este finisată în culori deschise tocmai pentru a mări spațiul. Pardoseala este din lemn finisat în culoare miere, iar pereții și tavanul sunt albi. Din loc în loc sunt tonuri de albastru și bleu care personalizează locul.

Pe lângă ușile vitrate de la living, există mici ferestre în formă de hublou la dormitor și living care dau un aer foarte nautic cabanei. Ușă mare vitrata există și la dormitor, oceanul putând fi admirat direct din pat.

Bucătăria este dotată cu toate cele necesare în ciuda spațiului mic. Mobila din bucătărie este din lemn vopsit alb ca și tavanul.

Casa este placată cu scânduri din lemn de pin vopsit castan. Terasele sunt și ele tot din lemn de pin, în culoare teck. Amândouă se combină perfect cu albul ușilor și hublourilor.

Terasele, fără a fi foarte generoase, oferă spațiu cu vedere spre ocean pe trei laturi ale casei. Pe terasă există o masă cu scaune pentru patru persoane unde se poate lua masa și alte două măsuțe de două persoane de unde se poate admira în voie oceanul.

cabanele Cornwell-ului

vedere din living

dormitor

bucatarie

apus 2

apus

Trebuie să recunoașteți că micuța cabană din lemn de pe coastele stâncoase ale Cornwall-ului este o adevărată bijuterie.

(sursa: smallhousebliss.com)

Mihaela Radu

Mihaela Radu este inginer chimist dar are o mare pasiune pentru lemn. De mai bine de 20 de ani lucreaza in domeniu, finisarea lemnului fiind ceea ce a definit-o in aceasta perioada. A acumulat experienta lucrand intr-un institut de cercetari, in propria firma, precum si intr-o multinationala. Isi doreste sa impartaseasca continuu din experienta proprie cu cei care au aceeasi pasiune....si nu numai.

2 comentarii

Adaugă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • STIMATA Dna Ing,
    Cum se poate obtine culoarea ,,miere” pe suport de lemn de brad , dar pe lemn de stejar.
    Nu am reusit .

    • Buna ziua,
      Mierea este o culoare care se obtine greu, pentru ca este deschisa. Pe brad ar trebui sa folositi un bait uniformizat sau solutii pentru ca baitul sa ramana cat mai la suprafata. Altfel, absorbtia in lemn strica efectul. Puteti aplica baitul miere peste un strat subtire de grtund aplicat intai pe lemn sau puteti adauga (daca sunt compatibile) 10-20% grund in bait.
      La stejar problema este culoarea gri a stejarului, care altereaza culoarea mierii. Lemnul ar trebui albit inainte, dupa care sa se aplica baitul. Aveti aici cateva variante de albire. Sunt variante valabile chiar daca nu este vorba despre o refinisare.
      Sper sa va fi fost de folos.
      Toate cele bune!

Categorii

Abonează-te la newsletter

ro_RORomanian