Deco&Design

Scaunul în mișcare

Se pare că visul multor designeri este de a crea scaunul perfect. O structură din lemn, confortabilă, neconvențională, estetică, durabilă, cu garanție pe viață, perfectă pentru interior și pentru exterior. Scaunul în mișcare este o nouă încercare având ca inspirație forma coloanei vertebrale, precum și ideea de flexibilitate și rezistență a ei. Nouă este și numărul de ani dedicați acestui proiect, de designerul lituanian Mindaugas Zilionis, de la idee până la realizarea lui Spyndi, un scaun adaptabil fiecărui individ.

spyndi_1

Procesul de creație și construcție a implicat o muncă intensă și laborioasă, fiecare scaun fiind construit manual din 1260 piese mici de lemn finisate cu produse organice rezistente și la exterior. Toate aceste piese formează 60 segmente care se îmbină în configurații variate: fotoliu, șezlong, balansoar, scaun. Spyndi este foarte flexibil și rezistent, iar odată asamblat este într-o continuă mișcare și se modelează liber, în funcție de poziția aleasă. Este atât de ergonomic că îți poate susține spatele, gâtul și picioarele. Versatilitatea lui este pusă în aplicare prin posibilitatea schimbării formei. Ești practic poftit în joc să-ți pui creativitatea la încercare de câte ori dorești, exact ca la jocurile creative unde imaginația conduce.

spyndi_8

Cele 1260 piese de lemn și persoanele implicate în povestea aceasta le vedeți mai jos.

Adaptabil și într-o continuă mișcare! Cum altfel să fie un scaun al timpurilor noastre?

sursa: spyndi.com

Anamaria

Anamaria are peste 15 ani de experienta in marketing si comunicare pentru firme din industria si retailul de mobila. Inainte de Ces Brands a coordonat activitatile de marketing la ICLA Romania.

Adaugă comentariul

Adaugă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Abonează-te la newsletter

ro_RORomanian