Deco&Design

O cafenea într-un sac de cafea

Nu cred că v-ați imaginat vreodată că vă puteți bea cafeaua într-un sac cu boabe de cafea. Totuși, designerii de la Innarch, o firmă de arhitectură din Pristina, Kosovo și-au imaginat acest lucru. Au realizat decorul primei cafenele deschisă în Pristina de compania deținătoare a mărcii Don Cafe ca pe un imens sac de cafea. Don Cafe House, cum se numește cafeneaua, oferă clienților săi bucuria degustării unei cafele într-un decor unic.

Don-Cafe-House-Kosovo-4

Decor cu aromă de cafea

Pereții cafenelei sunt construiți din placaj de 2 și 4 cm lățime, astfel tăiat, modelat și colorat încât să sugereze faldurile sacilor plini cu boabe de cafea. Pentu a realiza această formă organică, bucățile de placaj au fost tăiate separat pe CNC, după care au fost așezate și îmbinate într-o imagine curgătoare. Pentru placarea tuturor pereților și a barului au fost necesare 1365 de plăci de placaj. În partea de jos, modelarea în forma sacului a dus la apariția unor bănci, unice ca formă, unde se poate sta pentru a te bucura de cafea și de momente de tihnă.

Corpurile de iluminat sunt realizate din bucăți de lemn aranjate și colorate asemănător unor boabe de cafea. Ele sunt dispuse asimetric, pentru a sugera așezarea boabelor de cafea în sac.

Mesele și scaunele vin în completarea aspectului general. Blatul meselor reprezintă prin formă și model o felie de boabă de cafea prăjită, scaunele au picioarele în culoarea cafelei – maro roșcat – iar stofa, culoarea sacului de cafea.

Decorul este întregit de stâlpii centrali ai construcției îmbrăcați în bucăți de pânză de sac din sacii de cafea.

cafenea

Don-Cafe-House-Kosovo-11

Don-Cafe-House-Kosovo-5

Don-Cafe-House-Kosovo-6

Don-Cafe-House-Kosovo-7

Amenajarea cafenelei este o idee foarte interesantă și originală. Însă realizarea tuturor elementelor care sugerează sacul – elementele de placaj care îmbracă pereții, mesele, scaunele, corpurile de iluminat, pânza de sac, culorile perfect îmbinate – reprezintă cu adevărat un lucru remarcabil.

Mihaela Radu

Mihaela Radu este inginer chimist dar are o mare pasiune pentru lemn. De mai bine de 20 de ani lucreaza in domeniu, finisarea lemnului fiind ceea ce a definit-o in aceasta perioada. A acumulat experienta lucrand intr-un institut de cercetari, in propria firma, precum si intr-o multinationala. Isi doreste sa impartaseasca continuu din experienta proprie cu cei care au aceeasi pasiune....si nu numai.

Adaugă comentariul

Adaugă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Abonează-te la newsletter

ro_RORomanian