Art&Craft Prezentare case din lemn

Cuibul din copac – experimentând viața de pasăre

Artistul american Jayson Fann proiectează și realizează cuiburi pentru oameni. El trăiește în California, pe valea Big Sur și colaborează cu centrul internațional de artă și cultură Big Sur Spirit Garden, de unde cei care vor să experimenteze viața de pasăre le pot cumpăra. Dar ei pot testa înainte  traiul în cuibul din copac în singurul cuib unde te poți caza aflat la Treebones Resort.

cuibul din copac

Un alt mod de a experimenta viața aproape de natură

Cuiburile nu oferă un confort deosebit tocmai pentru ca cel care-și propune un astfel de experiment să trăiască cât mai aproape de natură. Ele nu au apă curentă sau alte astfel de dotări. Au însă saltele și perne. Problema este că în zilele ploioase cuibul nu oferă protecția necesară. Sunt însă și cuiburi destul de mari unde poate fi instalat un cort în interior. Pentru cei care doresc o experiență cât mai autentică în natură, cuibul din copac este locul perfect.

Cuiburile sunt făcute din crengi pe care Fann le adună din pădurile din zonă. El preferă ramurile de eucalipt pentru că sunt mai flexibile. Cuibul pentru public din Treebones are dimensiuni generoase, putând găzdui 8 persoane. Dar nu este dimensiunea standard. Fann poate realiza cuiburi mici pentru 2 persoane, dar și cuiburi foarte mari unde există spațiu suficient pentru 30 de persoane.

Jayson spune că a început să facă cuiburi de la 12-13 ani. El are un mare respect pentru arbori și își alege crengile în așa fel încât să nu-l afecteze cu nimic. Cele mai bune ramuri sunt cele care provin din partea de sus a copacilor. Ele sunt ajunse la maturitate, sunt puternice și au forme curbate, spiralate, un avantaj la construirea cuiburilor.

După ce sunt curățate de frunze, ramurile sunt sortate în funcție de mărime. Apoi sunt asamblate ca piesele unui joc pentru a realiza o spirală care curge. Când ajunge la o anumită dimensiune, cuibul este transportat la viitorul amplasament unde este așezat pe o bază puternica deja construită. Uneori, când cuibul este mare, este nevoie de macara pentru a face amplasarea. După ce este pus pe poziție se construiește scara de acces și se pun salteaua și pernele.

cuibul din copac

cuibul din copac

coperta

cuibul din copac

cuibul din copac

Cuiburile reprezintă un mod de a trăi în comuniune cu natura, cu mediul ambiant. Banii proveniți din vânzarea cuiburilor ajung la centrul Big Sur Spirit Garden pentru sponsorizarea lucrărilor de artă și a proiectelor de protecție a mediului.

(sursa: odditycentral.com)

Mihaela Radu

Mihaela Radu este inginer chimist dar are o mare pasiune pentru lemn. De mai bine de 20 de ani lucreaza in domeniu, finisarea lemnului fiind ceea ce a definit-o in aceasta perioada. A acumulat experienta lucrand intr-un institut de cercetari, in propria firma, precum si intr-o multinationala. Isi doreste sa impartaseasca continuu din experienta proprie cu cei care au aceeasi pasiune....si nu numai.

2 comentarii

Adaugă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Abonează-te la newsletter

ro_RORomanian