Art&Craft Tehnici prelucrare lemn

Itsyville, un orășel de poveste făcut cu drujba

Când Steve Blanchard a început să învețe meșteșugul sculptatului cu drujba, primele sale lucrări au fost copaci în miniatură. Cum și ceilalți colegi făceau același lucru a simțit nevoia să facă altceva. Când a spus mentorului său că vrea să adauge crengi copacilor, acesta i-a răspuns că așa ceva este imposibil. Pe Steve însă, ideea că ceva este imposibil l-a ambiționat și mai mult. În timp ce colegii lui făceau veverițe, el a pus ramuri copacului. A continuat să adauge urși, veverițe, indieni, pitici, spirite ale păduri până când, 15 ani mai târziu, de la copacul cu ramuri adăugate a ajuns la căsuțe superbe coborâte parcă din basme. Și nu mult mai târziu, căsuțele au format orășelul visurilor din copilărie  – Itsyville.

drujba

Pasiune descoperită în urma unui eșec

Steve nu a fost întotdeauna conștient de aceste aptitudini extraordinare. De fapt, până să ajungă să înceapă construirea orășelului a avut un parcurs plin de încercări. Firea sa rebelă l-a ținut încă din adolescență departe de ceea ce s-a dovedit a fi chemarea sa. A fost în marină, a lucrat în construcții și în diverse ramuri ale industriei. A ajuns și într-o companie de sunet care l-a apropiat de lumea artistică. Și-a făcut propria companie, încercând să lanseze talente locale, dar s-a trezit falit peste noapte în urma organizării unui mare concert.

Cu 400 de dolari în buzunar s-a mutat în micul orășel de munte Three Rivers in Sierra. După câteva slujbe ocazionale, face cursul de sculptat cu drujba. Steve spune că niciodată nu a simțit că se potrivește perfect undeva așa cum a simțit atunci.

Steve Blanchard sculptează unele dintre cele mai impresionante căsuțe din lemn. Modul cum reușește să reproducă din lemn căsuțe de basm desenate în cărțile copilăriei este absolut uimitor. Cu aceste lucrări inspirate el duce privitorul într-o lume de poveste, unde marginile curbe ale ferestrelor și ușilor sunt lucruri obișnuite și unde nu există sticlă sau oțel, ci numai lemn. Totul se împletește cu motive rustice, animale salbatice, pitici și indieni. Este o lume de poveste unde îți dorești să intri, chiar și numai pentru o scurtă plimbare.

drujba

drujba

drujba
drujba
Blanchard a format o echipă de cioplitori în lemn numită Saw Dogs. Au un show de televiziune unde, cu ajutorul drujbelor, rezolvă cele mai complicate proiecte. Fiecare episod este o nouă încercare în care echipa se confruntă cu termene limită, bugete mici sau dezastre ocazionale.

Mihaela Radu

Mihaela Radu este inginer chimist dar are o mare pasiune pentru lemn. De mai bine de 20 de ani lucreaza in domeniu, finisarea lemnului fiind ceea ce a definit-o in aceasta perioada. A acumulat experienta lucrand intr-un institut de cercetari, in propria firma, precum si intr-o multinationala. Isi doreste sa impartaseasca continuu din experienta proprie cu cei care au aceeasi pasiune....si nu numai.

Adaugă comentariul

Adaugă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Abonează-te la newsletter

ro_RORomanian