Deco&Design

Oglinzi folosite pentru decorare și amenajare

Oglinda nu a fost niciodată folosită numai pentru a vedea dacă arătăm bine atunci când ieșim din casă sau pentru a ne reface machiajul. În trecut, oglinzi mari, impunătoare, decorau castele și palate, aducând un plus de  strălucire și eleganță. Sala oglinzilor din Cestelul Peleș este un bun exemplu. În prezent, designerii și arhitecții o folosesc în decorarea locuițelor, pentru a crea senzația de spațiu, a personaliza, a înfrumuseța. Când în tot acest decor apar oglinzi cu rama de lemn, strălucirea se împletește cu căldura, noblețea și eleganța lemnului, amenajările rezultate fiind spectaculoase.

oglinzi cu rama de lemn
sursa foto: quarmazi.com

Oglinzile folosite pentru decorare și amenajare pot ajuta la definirea stilului unui spatiu. Un simplu arajament cu oglinzi pe un perete ne transmite că suntem într-un spațiu modern, tineresc.

oglinzi cu rama de lemn
sursa foto: terryfabrics.co.uk

Rama lată de lemn asortată cu o masa grea, din lemn masiv cu aspect îmbătrânit, ne spune că locuitorii casei iubesc aspectul rustic, simplu.

oglinzi cu rama de lemn
sursa foto: interiorhousing.biz

Vă doriți un aspect glamour al locuinței? O comoda neagră cu luciu înalt, combinată cu o oglindă cu rama finisată la fel, va rezolva problema.

oglinzi cu rama de lemn
sursa foto: dentalrosewill.com

Adepții stilului old fashion sau clasic nu trebuie să umple casa cu tot felul de mobile vechi și grele. O oglindă cu ramă în stil clasic poate face toată treaba.

oglinzi cu rama de lemn
sursa foto: press-my-card.com

În multe amenajări oglinzile sunt folosite pentru a da senzația de spațiu. Oglinzile mari, care acoperă o bună parte din perete, reflectă spațiul dând senzația privitorului că se află într-un spațiu mult mai generos.

oglinzi cu rama de lemn
sursa foto: mydesignagenda.com

Este un subterfugiu folosit frecvent în zona de living, de dinning (sufragerie), în holuri sau băi. Este o investiție mică pentru un plus de confort.

oglinzi cu rama de lemn
sursa foto: swoodwork.com

Combinația dintre măsuța modernă sau clasică de perete și oglinda de deasupra este foarte des întâlnită în decorarea interioarelor.

Asortând finisajul mesei cu cel al ramei oglinzii se poate amenaja un loc frumos,util și elegant, la intrare,

sursa foto: fome-dzine.co.za
sursa foto: fome-dzine.co.za

în living

oglinzi cu rama de lemn
sursa foto: decorcraze.com

sau în alt colț de casă.

oglinzi cu rama de lemn
sursa foto: buy-purses.com

Cu ajutorul oglinzilor e simplu să personalizezi spațiul. O ramă bine aleasă va pune în evidență și celelalte decoruri specifice. Mai jos, oglinda timonă potențează foarte bine decorul nautic,

oglinzi cu rama de lemn
sursa foto: archiexpo.com

iar acest decor exotic ar fi fost mult mai sărac fără oglindă și rama ei.

oglinzi cu rama de lemn
sursa foto: hotshottheme.com

Spuneam la un moment dat că sunt la modă mesele dintr-o „felie” de lemn masiv finisată cât mai simplu. Și oglinzile țin pasul cu moda așa că, dacă optați pentru o astfel de masă, nu vă va fi greu să întregiți decorul combinând-o cu o oglindă cu ramă asemănătoare.

oglinzi cu rama de lemn
sursa foto: sequoiasantafe.com

Nu trebuie întotdeauna combinată cu un alt element pentru a-și găsi locul într-un spațiu. O formă specială, o ramă deosebită, fac din oglindă un element de decor foarte apreciat, putând înlocui cu succes alte decoruri de pe perete: fotografii, postere, tablouri.

sursa foto: homestyler.com
sursa foto: homestyler.com

Nici pe departe nu am pretenția că am acoperit toate posibilitățile de decorare cu oglinzi, nici măcar pe cele cu oglinzi cu rama de lemn. Am vrut numai să scot în evidență plusurile aduse de astfel amenajări. Nu de alta, dar să aibă cine să vă răspundă când puneți întrebarea: oglindă, oglinjoară… (Mirror, mirror on the wall…)?

oglinzi cu rama de lemn
sursa foto: drawhome.com

Mihaela Radu

Mihaela Radu este inginer chimist dar are o mare pasiune pentru lemn. De mai bine de 20 de ani lucreaza in domeniu, finisarea lemnului fiind ceea ce a definit-o in aceasta perioada. A acumulat experienta lucrand intr-un institut de cercetari, in propria firma, precum si intr-o multinationala. Isi doreste sa impartaseasca continuu din experienta proprie cu cei care au aceeasi pasiune....si nu numai.

Adaugă comentariul

Adaugă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Abonează-te la newsletter

ro_RORomanian