Deco&Design

Proiect de amenajare a unei garsoniere

Revista Din Lemn caută să prezinte de fiecare dată lucrări interesante din lemn. De data aceasta sunt integrate într-un proiect de amenajare a unei garsoniere. Proiectul este realizat de echipa de arhitecți de la Miso Architects care a conceput un spațiu deschis și luminos. Garsoniera, desfăşurată pe o suprafață de 52 mp, este compusă dintr-o cameră spațioasă de 40 mp, o bucătărie şi o baie. În plus, beneficiază de o suprafaţă vitrată considerabilă, cu lungime de peste 5 m.

Pornind de la forma camerei, ţinând cont de avantajul luminii şi separarea evidentă de zona funcţională a bucătăriei, s-a decis împărţirea camerei în două spaţii – cea de zi şi cea de noapte.

Aceasta delimitare este realizată prin diferenţierea texturii şi înălţarea pardoselii între cele două zone, dormitorul fiind ridicat pe o platformă placată cu lemn.  Accesul se poate face din două părți, din zona living-ului şi din zona „holului”.

Platforma are şi rol funcţional, în cadrul ei fiind amplasate și spații de depozitare, sub formă de sertare sau de chepeng. Sertarul principal, de la baza platformei, are sistemul şi dimensiunile unui pat simplu, astfel încât, în caz de nevoie, prin atașarea unei saltele să poată fi folosit drept pat pentru o persoană.

Delimitarea acestui spațiu de zona livingului este realizată și printr-un perete de lamele din lemn de stejar, prinse cu un sistem special realizat pentru a-i permite fiecăreia să se rotească în jurul propriului ax, formând astfel un perete închis. În zona dormitorului, unde lumina naturală ajunge mai puțin, a fost montat un element de design care creează un joc de umbre interesant. Este vorba despre un perete format din bucăți de placaj cu forme diferite şi iluminare led, care reușește să ofere spațiului o lumină ambientală plăcută.

Corpurile de iluminat din zona livingului și din zona de dormit sunt produse manual din furnir de lemn. Creatorii lor sunt de părere că nimic altceva nu difuzează lumina mai frumos decât furnirul din lemn natural.

Un spațiu cald, luminos și practic cu semnătura Miso Architects.

 

Anamaria

Anamaria are peste 15 ani de experienta in marketing si comunicare pentru firme din industria si retailul de mobila. Inainte de Ces Brands a coordonat activitatile de marketing la ICLA Romania.

2 comentarii

Adaugă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Abonează-te la newsletter

ro_RORomanian