Evenimente Mobilier

Colecția „Beams” – succesul Nord Arin la Il Salone

Am fost foarte curioasă să aflu cum a fost prezența Nord Arin la Salonul de Mobilă de la Milano. Am văzut pregătirea pentru această participare (v-am spus și vouă despre ea), am remarcat design-ul modern al pieselor de mobilier și îmi doream ca tot acest efort să fie răsplătit. Mi-au spus că prezența la Milano a fost o experiență extraordinară. Colectia Beams a atras privirile tuturor.  Mobila Nord Arin a fost apreciată atât pentru design cât și pentru realizare și atenția la detalii, fiind situată de recenziile vizitatorilor în segmentul Premium. Colecția ar putea fi prezentată ca mobila living, dar piesele ei se adaptează oricărui loc din casa. Cea mai adaptabilă pare a fi banca, ingenios susținută de scaune de bar, rotunde, cu șurub central din lemn.

colecti beams

Colecția Beams

Colecția a fost surpriza pe care Nord Arin a pregătit-o cu mare grijă pentru Il Salone. Este o reinterpretare a mobilierului din lemn masiv, o îmbinare între liniile moderne, minimaliste și aspectul natural. Lemn masiv, liniile drepte, combinația discretă cu metal sau sticlă, sisteme inovative de deschidere – toate aceastea au convins. Întreaga colecție reprezintă întoarcerea spre natură, aprecierea frumuseții venită din imperfecțiune.

Numele colecției – Beams (grinzi) – vine de la aspectul exterior al dulapurilor. Comodele par o stivă formată din grinzi pătrate, cu un minimum de prelucrare. În realitate sunt comode cu sertare și uși, încăpătoare și funcționale. Pereții laterali sunt cei care sugerează cel mai bine stiva de grinzi. Capetele grinzilor au crăpături, accentuând și mai mult senzația.

Fețele ușilor și sertarelor sunt astfel făcute încât linia desenului este continuă, nodurile fiind și ele prezente. În felul acesta se continuă iluzia de grindă. Articulațiile ușilor sunt acoperite cu tije fine din metal ducând la ideea unei stive de lemn legata cu o bandă metalică.

colectia Beams

colectia Beams

colectia Beams

Masa care plutește

Nu este prima dată când Nord Arin alege o astfel de reprezentare pentru o masă. De data aceasta masa este realizată ca parte din colecție, blatul de masă și ranforsarea picioarelor de sticlă fiind inspirate tot de grinzile din lemn. Cele 2 picioare realizate din sticlă rezistentă la șocuri fac ca blatul să pară că plutește.

Masa a fost combinată cu scaune simple din lemn, sugerând niște cuburi. O alegere inspirată care pune în valoare blatul „plutitor”.

colectia Beams

colectia Beams

colectia Beams

Vi s-a întâmplat să nu aveți destule scaune pentru musafiri? Vă salvează banca

Cea mai versatilă piesă a colecției este banca. De fapt, se pornește de la scaune pentru a ajunge la bancă. Sunt acele scaune specifice de bar, rotunde și cu șurub central, astfel încât să urce sau să coboare la înălțimea dorită. Șezutul scaunului este rotund și plat.

Pe 3 astfel de scaune este așezat un blat din lemn cu 3 orificii identice cu șezutul scaunelor. Acestea intra în orificii, formând astfel banca. De la 3 locuri la masă, se ajunge la 5, chiar 6. Banca poate fi la rândul ei înălțată sau coborâtă, fiind adaptată la înălțimea mesei.

Colorarea diferită a blatului și șezuturilor scaunelor face banca și mai interesantă.

colectia Beams

colectia Beams

colectia Beams

Arhitectura standului a integrat foarte bine colecția, formând un tot

Atenția pentru detalii, remarcată la întreaga colecție a fost extinsă și asupra aspectului standului. Liniile simple și drepte ale colecției sunt copiate și de cele ale elementelor din care a fost făcut standul. Prinderea dintre elemente este o reinterpretare a îmbinării coadă de rândunică.

Întreg mesajul a fost despre frumusețea simplității, a naturalului. Un mesaj foarte apreciat, dacă este să ne luăm după reacția vizitatorilor. S-au stabilit o mulțime de contacte (peste 250, după spusele reprezentanților Nord Arin), s-au primit invitații de participare la târguri din lumea întreagă, s-au stabilit întâlniri viitoare.

colectia Beams

colectia Beams

O abordare modernă și minimalistă a lemnul masiv

De remarcat la prezența Nord Arin la Milano este noutatea cu care vine în abordarea ideii de lemn masiv. În ultimii ani am asistat la o invazie a meselor cu blatul gros, cu margini drepte sau cu aspect de scândură netivită, cu picioare metalice, din plastic sau sticlă în diverse forme. Continuă să fie frumoase și admirate, pentru că este vorba de frumusețea naturală a lemnului, dar parcă era nevoie de ceva nou.

Colecția Beams aduce acest nou. Cu toate că este lemn masiv și aspectul natural, cu crapaturi si noduri, duce cu gândul la rustic, mobila este modernă iar stilul minimalist. Un design nou, proaspăt, care se înscrie în inițiativa lăudabilă a unor producători români cu tradiție în fabricarea mobilei, de a da credit tinerilor designeri și arhitecți și a crea colecții deosebite, cu personalitate.

colectia Beams

colectia Beams

 Impresii după târg
Vlad, „ochii” noștri la Salonul International de Mobila de la Milano (care și-a spus deja impresiile despre targ aici, aici și aici):

 „Salonul International de Design din Milano atrage sub aceleași acoperișuri atât companii consacrate cât și tineri la început de drum care vor să schimbe lumea. Zona desemnată României a funcționat la un nivel mai mic sub același principiu. Lângă BucinMob, MarkOliver și UbiKubi, anul acesta a fost prezent și Nord Arin.

Colecția prezentată se numește Beams și este inspirată din conglomeratele structurale de grinzi prezente în clădirile pe structură de lemn. Calitatea materialelor și atenția pentru detalii plasează foarte ușor această colecție în segmentul Premium-Luxury, iar asta a fost și recenzia vizitatorilor prezenți la salon. Toate piesele au fost expuse într-un pavilion executat exclusiv din lemn tot de Nord Arin iar îmbinările în coadă de rândunică, reinterpretate organic, ni s-au părut foarte interesante.

Ne-au făcut curioși de prezența lor la BIFE din toamnă. Abia așteptăm.”

colectia Beams

Cristina Epanu, reprezentant vânzări Nord Arin, este încântată de succesul colecției Beams la târg, de toată această experiență.

„Ce pot spune despre experiența minunată in cadrul Salonului del Mobile Milano este că au fost 6 zile intense, pe care am reușit să le fructificăm prin începerea de noi colaborări. Colecția Beams s-a remarcat prin inovație, culoare și design, reușind să  acapareze o mulțime de vizitatori ce s-au îndrăgostit la prima vedere de colecție. Suntem bucuroși că Nord Arin ajunge în caminul și în sufletele  tuturor  prin  mobilierul inovator, modern și creativ pe care îl producem cu multă pasiune. Mulțumim tuturor celor care ne-au vizitat standul și celor care ne-au urmărit pe social media în  toate cele 6 zile. Suntem bucuroși să vă invităm  la BIFE SIM, unde o să participăm în această toamnă cu  multe noutăți.”

colectia Beams

colectia Beams

Viorel Crețu, directorul general Nord Arin:

„Am venit la Milano cu un mesaj și mă bucur ca el a fost recepționat de cei care au vizitat standul. Mobila a fost apreciată de cei din zona de design, iar acest lucru înseamnă foarte mult pentru noi. Este vorba totuși de Milano. Vizitatorii au fost cei care au poziționat mobilierul în zona Premuim-Luxury.”

„Lăsăm lemnul să-și spună povestea. Noi venim cu designul și tehnologia inovativă” – spune Viorel Crețu și cred că afirmația poate ține loc de concluzie. Lemnul colectiei Beams, cu crăpăturile și imperfecțiunile lui, a spus o poveste frumoasă la Milano, fiind susținut de un design modern și minimalist, de accesorii de ultimă generație și atenție deosebită pentru detalii. Așteptăm să vedem cu ce ne vor surprinde la Târgul BIFE SIM din septembrie.

colectia Beams

colectia Beams

Mihaela Radu

Mihaela Radu este inginer chimist dar are o mare pasiune pentru lemn. De mai bine de 20 de ani lucreaza in domeniu, finisarea lemnului fiind ceea ce a definit-o in aceasta perioada. A acumulat experienta lucrand intr-un institut de cercetari, in propria firma, precum si intr-o multinationala. Isi doreste sa impartaseasca continuu din experienta proprie cu cei care au aceeasi pasiune....si nu numai.

Adaugă comentariul

Adaugă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Abonează-te la newsletter

ro_RORomanian