Business

Dezvoltă o afacere prin Start-up Nation

Start-up Nation este un program care încurajează și stimulează înființarea și dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii. Prima ediție a fost în 2017 când au fost depuse aproape 20.000 de dosare, 10.000 au fost acceptate și peste 8500 au fost aprobate. Anul acesta interesul pentru program este foarte mare, numărul societăților care pot primi finanțare fiind de 10.000. Pentru că nu este tocmai simplu să te descurci în noianul de informații și cerințe, firmele furnizoare de utilaje și echipamente își propun să vină în ajutorul solicitanților. Felder Gruppe Romania are deja experiență în a susține și sfătui clienții, scriind povești de succes alături de cei care se hotărăsc să înceapă o activitate de producție. Anul acesta își propune din nou să îi sprijine pe cei care pornesc o activitate în domeniul lemnului, oferind nu doar soluții tehnice ci și consultanță și evaluarea proiectului.

Start-up Nation 2018

Start-up Nation este singurul program 100% nerambursabil pentru firme înființate începând cu 01 februarie 2018. Este un program în care vârsta celui care a înființat firma nu este importantă, ci faptul că nu a avut alte firme sau nu a fost asociat în  alte firme care au primit finanțări în ultimii 3 ani. Firma și asociatul nu trebuie sa aibă datorii la bugetul de stat sau la bugetele locale.

Anul acesta 10.000 de societăți nou înființate pot primi o finanțare nerambursabila de 200.000 lei pentru activități economice care se încadrează în diverse categorii. Printre acestea sunt „Producție” și „Industrii Creative”, domenii unde pot aplica cei ce doresc să lucreze lemnul și derivatele lui.

Evaluarea dosarului se face în baza unor puncte ce sunt acordate pentru îndeplinirea diverselor condiții. Punctajul min. este 50 puncte, dar specialiștii recomandă să se ajungă la min.90 pentru a exista șanse de aprobare, cererile depășind cu mult oferta. De exemplu se primesc 40 puncte dacă firma va face producție (cele mai multe de la această categorie) și 35 puncte pentru industrii creative. Pentru angajarea cu normă întreagă a 2 muncitori se primesc 20 puncte iar pentru angajarea a 2 șomeri sau 2 absolvenți ce au terminat liceul după 2013 se primesc 25 puncte.

O condiție foarte importantă este ca cel puțin 100.000 lei din cei primiți (50%) să fie folosiți pentru achiziționarea de echipamente tehnologice. Iar dacă dintre aceste echipamente 25% au o tehnologie mai nouă de 3 ani se primește un bonus de 5 puncte. Diferența până la 200.000 lei poate fi folosită pentru plata salariilor timp de un an, a chiriei și utilităților. Mai pot fi achiziționate calculatoare, laptop-uri, telefoane, mobilier de birou, autovehicule, se poate plăti construcția și promovarea unui site de prezentare, fiecare dintre aceste cheltuieli având un plafon ce nu trebuie depășit.

strat-up nation

Dezvoltă afaceri de succes prin Start-Up Nation

Specialiștii Felder Gruppe România te invită sa aplici pentru Start-Up Nation alături de ei. Este dificil să dezvolți o afacere sustenabilă și uneori doar o idee bună și dorința de succes nu sunt de ajuns pentru a o pune pe picioare. De aceea ei îți ofera tot sprijinul pentru ideea și proiectul tău de afacere. Important este să vii cu ideea și echipa te sprijină în toate etapele proiectului tău.

Așa cum spuneam și la început, Felder Gruppe România nu vă ofera doar soluții tehnice pentru prelucrarea lemnului ci și servicii dedicate, astfel încât întocmirea dosarului să se facă mai ușor iar șansele de reușită să fie maxime. Menționez câteva dintre serviciile oferite de echipa Felder Gruppe Romania:

  • Consultanți dedicați pentru proiect – partenerii agreați de Felder Gruppe Romania au o experiență îndelungată și expertiză astfel încât rata de succes a proiectului să fie asigurată.
  • Evaluare inițială gratuită a proiectului – partenerii Felder pentru consultanța proiectului vor analiza ideea ta de afacere și vor căuta soluții pentru ca proiectul să aibă șanse reale de reușită.
  • Consultanță tehnică gratuită – consultanții Felder Gruppe România vor identifica cele mai potrivite utilaje și mașini pentru proiectul vostru astfel încât nu doar să puneti pe picioare afacerea ci să fie asigurată o dezvoltare sustenabilă și în viitor.
  • Soluții tehnice complete – de la utilaje economice pentru ateliere cu spațiu redus până la soluții profesionale și industriale pentru ateliere mijlocii și mari, soluții de aer comprimat sau scule de mână, Felder Gruppe România oferă soluții complete, adaptate nevoilor voastre de dezvoltare.

Pentru a fi mai simplu, mai rapid  și mai sigur pentru voi, Felder Gruppe Romania a pregătit pachete predefinite pentru ateliere și fabrici de producție de mobilier. Nu veți pierde timp, foarte prețios în această perioadă, încercând să identificați ce echipamente sau utilaje ar fi cele mai potrivite pentru atelierul sau fabrica pe care o doriți și pentru profilul ei de producție. Aceste lucruri au fost deja gândite de echipa Felder și adunate în mai multe pachete dintre care puteți alege.

Start-up Nation este o oportunitate de care cei care vor sa înceapă o afacere și care îndeplinesc condițiile cerute ar trebui să profite. Dar cum sunt foarte mulți interesați de program este bine să apelați la toate sursele posibile pentru ca șansele de reușită să fie maxime. Succes!

 

Dan

Am avut șansa să lucrez în diverse departamente. Astfel am acumulat experiență în Finance, Accounting, Logistic, Sales, Operations, Marketing. Sunt un om de echipă și un all around player. Sunt antreprenor, am coordonat vânzarea unui business de lacuri și vopsele pentru lemn către o multinațională. În 2016 am descoperit lumea digitală, publishingul și marketingul online. De atunci mi-am mutat experiența acumulată și aptitudinile în online.

2 comentarii

Adaugă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • Îmi puteți spune și câte dosare dintre cele 8500aprobate au primit efectiv și banii în cont? Sau mulți așteaptă și acum să le vireze statul banii în cont. Pentru că informațiile din media sunt destul de contradictorii. In altă ordine de idei, poate m-ar interesa să dezvolt ceva în acest domeniu. Mulțumesc!

Abonează-te la newsletter

ro_RORomanian