Echipamente de Vopsit

Primul pas către vopsirea automată

Următorul pas atunci când vopsești cu ajutorul unui pistol și al unei cabine cu front aspirant poate da bătăi de cap multor producători de mobilier și nu numai. Dacă ai deja o vopsitorie și te confrunți zilnic cu cereri din ce în ce mai diverse și mai numeroase de vopsire MDF, lemn, sticlă, plastic atunci probabil te-ai gândit la câteva soluții.

Soluția logică și firească este o instalație automatizată de vopsire. Un câștig important al acestei soluții este că vopsitoria manuală nu dispare ci se dezvoltă prin adăugarea liniei automate de vopsire.

Sunt multe sisteme automate de vopsire care mai de care mai diferite, dar cel care impresionează cel mai mult la târgurile de profil este robotul CEFLA PRIMA. CEFLA este cel mai important producător mondial de echipamente și linii de finisaj. Iar sistemul lor de vopsire cu un braț oscilant central care pulverizează piesele ce avansează automat pe o bandă acoperită cu hârtie reprezintă soluția potrivită pentru firmele care doresc să aibă o productivitate mai mare față de soluțiile tradiționale, cu un schimb de culori la fel de rapid, menținând în același timp și costurile la un nivel convenabil.

ROBOT CEFLA PRIMA
ROBOT CEFLA PRIMA
Cum ne poate ajuta un astfel de sistem de finisaj să îmbunătățim producția?

Instalația de vopsire automată are marele avantaj că oferă posibilitatea de a avea o aplicare constantă și astfel consum mai mic de vopsea, iar forța de muncă specializată pe partea de vopsire nu mai este o cerință obligatorie, ceea ce este iar un beneficiu, pentru că permite unui om mai puțin instruit decât un vopsitor să opereze mașina. De asemenea, suprafața mare a filtrelor laterale de aproape 4 mp asigură o circulație bună a aerului și astfel o aplicare uniformă și o mașină mai curată.

APLICARE CONSTANTA
APLICARE CONSTANTA

Schimbul rapid de culori  este o condiție obligatorie atunci când ești un producător mic spre mediu și ai multe panouri de culori diferite de realizat. Mașina de vopsit PRIMA este una foarte flexibilă, având 2 circuite pentru lac, dintre care unul este tot timpul curat și pregătit pentru a fi încărcat cu următorul produs. Nu există timpi mai mari pentru schimbarea produsului față de un sistem clasic cu pompa și pistol manual. Ceea ce este profitabil, mai ales dacă trebuie să schimbi lacurile de câteva ori pe zi.

SCHIMB CULORI
SCHIMB CULORI

Un alt punct foarte important este productivitatea. Mașina de vopsit PRIMA are o lățime utilă generoasă a benzii de 1300 mm, iar poziția centrală a brațului de pulverizare permite o aplicare bună până la viteze de 1-2 m/min. Se poate înțelege astfel că micul nostru vopsitor automat este pe cât de flexibil pe atât de rapid, fiind capabil să realizeze în doar câteva zile producția pe o lună întreagă a sistemului de vopsire manuală.

PRODUCTIVITATE
PRODUCTIVITATE

În sprijinul unei întrețineri cât mai ușoare, mașina de vopsire automată PRIMA are desfășurată pe banda de avans care este vacuumată, o peliculă de hârtie foarte subțire care se înfășoară într-o bobină și care protejează banda de lacul care ajunge în mod normal și pe lângă panou.

INTRETINERE USOARA
INTRETINERE USOARA

Controlul mașinii este unul ușor datorită PLC-ului cu touch screen color de 12.1”, de unde se pot regla diverse setări cum ar fi viteza de avans a benzii, cursa brațului de pulverizare, etc.

TOUCH SCREEN
TOUCH SCREEN

Aceste lucruri se pot verifica cel mai bine cu ocazia unor teste ce se pot efectua în laboratorul CEFLA de la Imola, cel mai mare laborator de finisaj din lume.

LABORATOR
LABORATOR

Dotarea cu echipamentele potrivite este foarte importantă în procesul de vopsire, în același timp fiind necesară și o bună coordonare între producător, furnizorul de echipamente și cel de lacuri.

Iar dovada că această coordonare funcționează stau cele peste 100 de linii de vopsire din țara noastră, dintre care peste 30 de roboti de vopsire pentru MDF, PAL, lemn, sticlă sau plastic.

Societatea FINEX PRO INDUSTRIAL SRL, responsabilul CEFLA Finishing în România vă poate oferi consultanță tehnică în alegerea celei mai bune variante de sistem de vopsire sau soluții profesionale dedicate pentru exhaustare praf sau rumeguș.

4 comentarii

Adaugă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Abonează-te la newsletter

ro_RORomanian