Diverse Forestier

De la copac la masă: Proprietarul unui ferăstrău hidraulic Wood-Mizer își construiește prima masă

Frumoasa masă de bucătărie din stejar alb și nuc a primit peste 1.500 de voturi online și l-a făcut pe Nathan Elliott câștigător al premiului de popularitate al People’s Choice Award, concurs rezervat clienților Wood-Mizer.

Când Nathan Elliott a prins blatul mesei de cadrul de susținere a putut în sfarsit să vadă rezultatele muncii sale istovitoare. „În mod normal aș vinde cheresteaua altor tâmplari și nu aș putea vedea rezultatul final al unei activități pe care aș putea și eu s-o încep„, a spus Nathan. Având propriul său fierăstrău hidraulic Wood-Mizer, Nathan a putut să selecteze, să recolteze și să prelucreze buștenii pentru a-și construi prima masă.

Masa în stil rustic a lui Nathan are blatul din stejar alb și picioarele din nuc negru american. „După prelucrarea brută a cherestelei până la dimensiunile finale am făcut 90% din lucrările de tâmplărie și finisare doar cu unelte manuale„, a spus Nathan. „Acesta a fost primul meu proiect mai mare de prelucrare a lemnului„, a spus Nathan. „Întotdeauna am vrut să încep să construiesc mese rustice, de fermă. Această lucrare mi-a dat încredere în mine și m-a făcut să încep și alte proiecte.

Masa lui Nathan a fost bine primită și a câștigat premiul de popularitate People’s Choice Award acordat în cadrul concursului pentru clienții Wood-Mizer din 2017, cu peste 1.500 de voturi online primite. Prietenii lui Nathan știau că deține un fierăstrău hidraulic, dar au fost surprinși să-i vadă noua creație și curioși să afle cum a reușit să construiască un mobilier atât de frumos.

Masa a adus o creștere a afacerii sale și a condus la mai multe cereri pentru lucrări de tâmplărie, în primul rând de la soția sa.

Stilul rustic are o popularitate din ce în ce mai mare. Este o formă de artă în care mulți lucrători în domeniul lemnului se perfecționează ani de zile, iar procesul de la copac la masă ca obiect final al prelucrării „Tree to Table” este cu adevărat special. „Oricine poate cumpăra cherestea, dar cunoștințele și abilitațile necesare pentru a produce dintr-un buștean cheresteaua pentru un anumit proiect, este ceva ce puțini pot spune că știu„, a spus Nathan.

Autor: Samantha Alexander

Adaugă comentariul

Adaugă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Abonează-te la newsletter

ro_RORomanian