Bife-Sim

EET te invită la BIFE-SIM 2018 să descoperi Atelierul Smart cu tehnologia CNC Nesting

East European Trade (EET) este la BIFE-SIM 2018 cu o gamă variată de utilaje și tehnologii de ultimă generație. Tehnologia CNC Nesting și mașini de aplicat cant cu adeziv poliuretanic de la Holz-Her, utilaje din gama producătorului german Martin, recunoscute pentru robustetea și stabilitatea lor, sisteme de recupere a deșeurilor marca Gross, pe toate le veți putea vedea anul acesta în standul EET, unde specialiștii firmei vă așteaptă să discutați pe larg despre ele. Pentru micii producători și pasionații de bricolaj EET a pregătit demonstrații live cu scule de mână ale unor producători internaționali cunoscuți. Tehnologia de ultimă generație este prezentă în stand pentru toate categoriile de vizitatori, de la reprezentanți ai marilor producători, până la cei pasionati de proiecte DIY.

cnc nesting

Industrie 4.0 Next Level

Industria 4.o este reprezentată de Atelierul Smart. Este vorba de tehnologia CNC Nesting de la Holz-Her. Industria 4.0 promovează fabricile „inteligente”, în care sistemele computerizate monitorizează procesele tehnologice, luând chiar și decizii – până la un anumit nivel – în baza datelor introduse în sistem. O astfel de fabrică inteligentă este Atelierul Smart.

Atelierul cuprinde un depozit automat de plăci cu robot de manipulare. Cu ajutorul lui puteți realiza o eficientizare foarte bună a spațiului de depozitare. Veți ști în orice moment care este situația în depozit, stocul existent, plăcile programate pentru a fi prelucrate și resturile rămase de la celelalte prelucrări.

Depozitul de plăci este interconectat cu circularul de tăiat în pachet Holz-Her Tectra, cu mașina de aplicat cant și cu CNC-ul echipat cu software NEXTEC de ultimă generație.  NEXTEC este o soluție nouă și completă pentru mobilier individual. Folosind acest soft totul devine mult mai simplu, mobilierul fiind realizat în doar 3 pași:

  • alegerea modelului din biblioteca digitală, modificarea dimensiunilor și optimizarea tăierii cu soft-ul Better Nest
  • poziționarea plăcii și realizarea prelucrărilor: formatarea, găurirea în verticală și nutuirea, plus toate frezările pentru sistemul LAMELLO-P
  • aplicarea cantului și a elementele de îmbinare pentru care au fost făcute prelucrările.

LAMELLO-P este un sistem de îmbinare elvețian ingenios, rezistent și elegant, ce se poate demonta și reasambla.

În standul EET veți putea vedea la lucru utilajele și astfel va fi mult mai simplu de ințeles întreg sistemul.

cnc nesting

Mașini de aplicat cant

Adezivii poliuretanici sunt foarte rezistenți, mai ales în condiții de umiditate ridicata. Mașinile de aplicat cant însă nu îi folosesc, fiind folosiți mai mult adezivii termoplastici. Lipirea cu adezivi termoplastici este mai slabă în condiții de umiditate repetata sau permanenta. Iar dacă umiditatea ridicată este însoțită și de temperatură (abur) este și mai rău. Astfel de condiții exista frecvent în baie și bucătărie.

Cu toate că adezivii poliuretanici PUR se folosesc de mulți ani în țările Comunității Europene, la noi sunt preferați tot cei termoplastici. EET prezintă la târg mașina de aplicat cant marca Holz-Her, singurul producător de utilaje care oferă posibilitatea folosirii adezivului PUR sub formă de patroane, granule și împreună cu tehnologia laser. Mașina este singura din lume cu sistem de adezivare Glujet și agregat Ltronic pentru canturi laser și o veți putea vedea la târg.

cnc nesting

Gama Martin de utilaje pentru industria lemnului

Producătorul german Martin este recunoscut prin calitatea, robustetea și durabilitatea mașinilor pe care le produce. Este o marcă apreciată de cunoscători, chiar și de cei mai pretențioși dintre ei. EET va fi prezent la targ cu mașini reprezentând acest brand.

Mașinile din gama Martin sunt foarte stabile datorită batiului confecționat dintr-un aliaj special care evită vibrațiile, aliaj patentat de producătorul german. Sunt utilaje simple și intuitive fiind foarte ușor de lucrat cu ele. Achiziția unor astfel de mașini este o investiție foarte bună pentru ateliere, fiind durabile și rezistente, adevărați parteneri de cursă lungă.

cnc nesting

Utilaje Gross pentru transformarea deșeurilor

Prelucrarea lemnului și a plăcilor derivate generează deșeuri ce pot fi valorificate. Cea mai folosită metodă de valorificare este transformarea lor în sursă de energie prin peletizare și brichetare. EET propune pentru recuperea și transformarea deșeurilor liniile automate Gross pentru tocare și brichetare.

Utilajele din gama Gross pot fi folosite și pentru recuperea altor materiale, nu doar a deșeurilor de lemn. Paiele și alte materiale ce reprezintă deșeuri din agricultură sunt procesate pentru a fi transformate în biomasă.

EET este specializat în energii recuperabile și te așteaptă la târg, alături de parteneri recunoscuți în domeniu, pentru a găsi împreună soluții viabile pentru afacerea ta.

Surprize pentru atelierele mici și pasionații de bricolaj

Anul acesta la standul EET vor fi demonstrații live cu scule de mână ale unor producători cunoscuți ca AEG și Mirka. Este un domeniu nou, neacoperit până acum. EET este însă o companie care a găsit întotdeauna soluții pentru toate tipurile de producători – mici, medii și mari. Iar aceste ultime brand-uri intrate în portofoliul firmei vor întregi oferta.

cnc nesting

Pentru a vedea și celelalte noutăți pregătite, pentru a discuta despre soluții inteligente pentru business-ul tău, EET te invită la BIFE-SIM 2018, în perioada 12-15 septembrie, pentru a „forma o echipă imbatabilă împreună”. Îi găsiți in pavilionul B1, stand 102.

Mihaela Radu

Mihaela Radu este inginer chimist dar are o mare pasiune pentru lemn. De mai bine de 20 de ani lucreaza in domeniu, finisarea lemnului fiind ceea ce a definit-o in aceasta perioada. A acumulat experienta lucrand intr-un institut de cercetari, in propria firma, precum si intr-o multinationala. Isi doreste sa impartaseasca continuu din experienta proprie cu cei care au aceeasi pasiune....si nu numai.

Adaugă comentariul

Adaugă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Abonează-te la newsletter

ro_RORomanian