Produsul zilei

Pigmenți Kreidezeit pentru ulei, ceară, vopsele și tencuieli – Produsul zilei în magazinul Iscusit

Produsul zilei de astăzi, 19 Octombrie 2018, în magazinul Iscusit, este gama de pigmenti naturali pentru ulei, ceară, vopsele și tencuieli de la Kreidezeit. Sunt pigmenți netoxici, sub formă de praf, pentru colorarea uleiurilor și cerurilor, a lazurilor și lacurilor, a tencuielilor naturale. Se pot folosi și pentru nuanțarea vopselelor. Sunt 22 de pigmenți în culori dintre cele mai deosebite. Numele lor, uneori chiar poetic (umbra natur), nu poate sugera întotdeaua culoarea de aceea, pentru a vă face o idee, dati click pe culoarea respectiva.

pigmenti naturali

Ce sunt acești pigmenti naturali

Pigmenții naturali de la Kreidezeit sunt produse de colorare care se găsesc în natură. Nu conțin adaosuri de substanțe chimice sau alți auxiliari. Sunt acei pigmenți ce erau folosiți în trecut pentru a colora varul, țesăturile sau fibrele naturale.

Diferența față de pigmenții din trecut este că acum totul este controlat pentru a nu conține metale grele. Așa cum spuneam și altă dată, sunt produse în natură care nu fac întotdeauna bine. Produsele naturale de la Kreidezeit au avantajul că sunt alese astfel încât să fie naturale și sănătoase. Fiecare produs este analizat în amănunt iar cele care conțin sși cea mai mică urmț de substanță ce ar putea face rău sunt îndepărtate. Este cazul și acestor pigmenți aleși astfel încât să nu conțină nici cea mai mică urmă de plumb sau alte metale grele.

Spre deosebire de coloranți, pigmenții nu sunt solubili în apă sau solvenți. Pentru a colora ei trebuie amestecați intim cu baza folosită. Veți vedea în instrucțiuni că pentru a colora vopsele pe bază de var sau alte vopsele și tencuieli naturale trebuie amestecați cu apă. Nu este nicio greșeală. Se amestecă cu apa, dar nu sunt solubili în ea. De aceea trebuie amestecați initial cu o cantitate mică de apă, foarte bine, până se formează o pastă.

Colorarea uleiului, a cerii sau a vopselelor sau tencuielilor naturale

Indiferent ce se colorează mai întai cantitatea de pigment folosită se amestecă cu o cantitate mică de bază sau de apă (în cazul produselor pe bază de apă). Amestecul trebuie foarte bine făcut pentru a nu rămâne pigment sub formă de cocoloașe. Apoi pasta rezultată se diluează cu restul de bază.

La colorarea cerurilor este puțin mai dificil pentru că ceara este solidă si este greu să se încorporeze pigmentul uniform în ea. Pentru a obține o ceară colorată uniform amestecați mai întâi o cantitate mică de ceară cu toată cantitatea de pigment. Amestecarea trebuie făcută cu o spatulă pe o suprafață întinsă – 0 placă de sticlă sau o suprafață de inox. Pasta colorată rezultată se adaugă în restul de ceară și se omogenizează foarte bine.

pigmenti naturali

Cum puteți obține singuri vopsele pe bază de ulei

Cu ajutorul acestor pigmenți vă puteți face singuri vopsele naturale pe bază de ulei. Aveți nevoie de ulei polimerizat (orice ulei Kreidezeit) și orice pigment sau amestec de pigmenți din gama de pigmenti naturali Kreidezeit. Dacă pigmentii au aglomerări (mici bulgări) puteti folosi un mojar (ca cel pentru usturoi) pentru a-i mărunți și ai transforma în praf fin.

Se amestecă o cantitate mică de ulei cu pigmentul. Amestecarea trebuie făcută foarte bine, să nu rămână nici cel mai mic cocoloș. Se recomandă ca amestecul să fie făcut pe o suprafață plană, o masă de inox sau de sticlă. Se întinde pasta formată cu o spatulă sau un cuțit cu lama lată pe suprafața dreaptă și astfel se distrug cocoloașele si se face si o amestecare foarte bună a uleiului cu pigmenții. Se recomandă să nu se folosească mai mult de 20% pigment. Cu cât se adaugă o cantitate mai mare de pigment cu atât vopseaua va acoperi mai bine. O cantitate prea mare de pigment poate duce însă la separarea uleiului sau la un aspect uscat al vopselei.

La final diluați pasta formată cu cantitatea de ulei necesară pentru a obține, în funcție de preferințe, vopsea densă sau semitransparentă sau ulei pigmentat, pe care-l puteti folosi ca lazură pentru exterior.

Spor la muncă și succes!

Gama de pigmenti naturali pentru ulei, ceară, vopsele și tencuieli de la Kreidezeit

pigmenti naturali

Categorii

Abonează-te la newsletter